Ademen als emotionele detox: een ademcoach legt uit

Heart + Soul
ademloes, ademen, emotionele detox
karlijn visser, holistik

Karlijn Visser
11.09.2019

Onlangs heb ik het zelf ervaren bij ademcoach Marloes Hovestad: hoe verbonden ademen als krachtige emotionele detox kan werken. Ongeveer 45 minuten duurde de sessie en reken maar dat er bevrijdende tranen vloeiden. Daarna zweefde ik door een liefdevol universum waar tijd en ruimte geen rol meer speelde. Ik ging met Marloes in gesprek over haar bijzondere vak waarin ze mensen helpt om zich te herinneren wie ze zijn, ver voorbij alle beperkende overtuigingen waarmee we zijn groot gebracht.

Ademen als emotionele detox: ademcoach Marloes legt uit

ademloesHet is een groot cadeau voor jezelf en jouw omgeving om je weer te kunnen verbinden met je authentieke zelf. Vanuit die kern ben je in staat om je leven in te richten op basis van vrijheid, liefde en waarheid. Marloes – ook wel bekend als Ademloes – richtte begin dit jaar haar adempraktijk op. ‘Als ademcoach gebruik ik ademhalingstechnieken en zelfonderzoek voor het in balans brengen van body, mind en soul. In individuele- en groepssessies, workshops en masterclasses bij bedrijven inspireer ik je om weer te verbinden met het emotionele, mentale en fysieke lichaam’. In de veilige ruimte die Ademloes creëert kun je je hart openen en de relatie met jezelf verdiepen.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Wat was de trigger in jouw leven om je tot ademcoach om te scholen?

Marloes: ‘Tijdens mijn vorige werk (als showroom- en community manager voor Lululemon) kwam ik voor het eerst in aanraking met ademwerk. Ik was al wel bekend met Pranayama vanuit mijn yogaopleiding. Maar dit moment was voor mij echt een eye opener. Ik ontdekte hoe ik in korte tijd (lees: 20 minuten!) spanningen uit mijn lijf kon loslaten en meer tot rust kwam. Simpelweg door mijn adempatroon te veranderen. Het leek bijna te mooi om waar te zijn, maar het werkte echt. Tot dat moment ben ik altijd een enorme twijfelkont geweest. De realisatie om dit te willen delen met de rest van de wereld, was glashelder. Iedereen mag het horen!’

Waarom is het opnieuw leren ademen eigenlijk nodig?

Marloes: ‘De adem is inderdaad iets dat vanzelf gaat, daar hoeven wij gelukkig niets voor te doen. Wel heeft ieder persoon een uniek adempatroon. Door chronische stress, verkeerde lichaamshouding en of trauma’s kunnen we een bepaald adempatroon ontwikkelen, dat ons optimaal functioneren in de weg staat. Met behulp van ademwerk kunnen we dit patroon veranderen en spanningen uit het systeem vrijlaten, waardoor je beter in staat bent door de intensiteit van het leven te bewegen’.

Wat zijn 3 veel gehoorde redenen waarom jij als ademcoach wordt ingezet?

Marloes: ‘Mensen komen vaak bij me met het gevoel vast te zitten, de verbinding met zichzelf kwijt te zijn en regelmatig gestrest en prikkelbaar te zijn. Ze hebben het gevoel dat er meer is in het leven en zijn moe van het lusteloze gevoel. Ze zijn er klaar voor om de leiding terug te nemen over hun eigen gezondheid en energie en willen weer de connectie voelen met zichzelf’.

Wat zijn de resultaten die mensen bereiken na een ademsessie?

Marloes: ‘De voordelen van ademwerk zijn eindeloos. Direct na een sessie voelt men zich vaak veel lichter, ervaart men meer ruimte en helderheid. Ook voelt bijna iedereen zich na een sessie volledig opgeladen en is er tegelijkertijd een diepe innerlijke rust. Na een eerste sessie is iemand vaak compleet flabbergasted. Ik zie ze stralen en dat is prachtig om te zien’.

Hoe kan bewust ademen als emotionele detox werken?

Marloes: ‘Wij leren al heel vroeg in ons leven om emoties te onderdrukken. Op allerlei plekken in het lichaam kunnen we deze spanningen en onderdrukte emoties vastzetten. Die blijven daar zitten totdat wij er klaar voor zijn om ze alsnog, zonder oordeel, te voelen.

De adem is onze belangrijkste tool om deze blokkades te herkennen en vrij te laten. Door naar deze blokkades toe te ademen, creëren we meer ruimte in het systeem. Als ademcoach begeleid ik in dat proces. Door jouw adem te observeren en te werken op plekken waar weinig beweging blijkt te zijn. Je ademt je letterlijk vrij.

Hoe kun je het effect van een ademsessie vormgeven in je leven daarna?

Marloes: ‘Tijdens een ademsessie ervaar je dat ademen een hele effectieve en altijd beschikbare tool is om beter om te gaan met de hectiek van het leven. Wanneer het even tegen zit, kun je altijd vertrouwen op je adem. Die zit immers recht onder je neus. Door een korte adem practice in je dagelijkse routine op te nemen, zul je de effecten al snel gaan ervaren’.

Is er een ‘self practice’ voor thuis om al even mee te kunnen oefenen?

Marloes: ‘Jazeker! De techniek die ik hanteer als coach heet ‘de verbonden ademhaling’.  Hiermee wordt de aandacht direct uit het hoofd naar het lichaam gebracht. Het belangrijkste van deze techniek is – de naam verraadt het al – het verbinden van de in- en uitademhaling. Je haalt dus de pauzes weg en ademt in en uit door de mond in één vloeiende beweging. Als self practice zou ik ‘m zacht houden en is 5 minuutjes al voldoende om die innerlijke rust te voelen. Bij voorkeur in de ochtend; dan begin je de dag met een groot cadeau aan jezelf’.

Wil je nog een mooie quote die jou veel heeft gebracht delen?

Marloes: “A new world is not only possible, she is on her way. On a quiet day, I can hear her breathing.”~Arundhati Roy. Deze quote van Arundhati Roy resoneert momenteel ontzettend met mij. Soms voel ik mij overweldigd door wat er allemaal gaande is in de wereld. Als ik mezelf er dan aan herinner om stil te worden, is er in mij een diep weten dat er een nieuw bewustzijn op komst is; een Nieuwe Aarde, zoals Eckhart Tolle het mooi noemt. De verbonden ademhaling helpt mij om stil te worden en dat vertrouwen in het leven weer te voelen’.

Cadeau van Ademloes voor jou

Boek je in september of oktober een 1-op-1 ademsessie bij Marloes, dan ontvang je een fikse kennismakingskorting. Normaal gesproken betaal je voor een losse sessie van 90 minuten €95. Vermeld je ‘Holistik’ bij je aanmelding, dan boek je deze nu voor slechts €45. Heb je gelijk behoefte aan meerdere sessies? Kies dan voor een traject van 5 sessies en betaal €300 in plaats van €375. Kijk voor meer informatie op ademloes.nl of neem direct contact op met Marloes via info@ademloes.nl

Meer lezen over de impact van bewust ademen?

Ujjayi: 8 redenen waarom dit volgens oude yogi’s de meest helende ademhaling is
Ademhaling en burn-out: waarom ze meer met elkaar te maken hebben dan je denkt
Russische ademhalingstechniek: zo zet je Buteyko in als natuurlijke neusspray
Ademhalen onder begeleiding: dé plek om te helen en blokkades op te heffen
Beter ademhalen, minder ziek. Julika Marijn vertelt hoe je dat voor elkaar krijgt
UK’s bekendste ademcoach legt uit: met deze 3 ademhalingstechnieken verbeter jij je nachtrust
Inner Axis: zo heelt deze addemmethode van Max Strom jou fysiek én mentaal
Ademcoach legt uit: zo zet je jouw ademhaling in om te ontgiften

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.