Leeuwenpoort op 8 augustus: zo vergroot deze opening in de sterren jouw innerlijke kracht

Heart + Soul
leeuwenpoort
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
07.08.2020

Op 26 juli begon de astrologische Leeuwenpoort zich langzaam te openen. Deze opening in de sterren bereikt haar hoogtepunt op 8 augustus, en sluit weer op 12 augustus. Onder invloed dierenriemteken ‘Leeuw’ komt er daarom een sterke energie vrij, waarbij de eigenschappen van de Leeuw voelbaar zijn. Dit is voor veel mensen het startpunt van een nieuwe fase waarin zij meer zichtbaar worden en in hun kracht gaan staan. Ook is het een fase waarin er grote veranderingen plaatsvinden die de toon zetten voor komend jaar…

Leeuwenpoort op 8 augustus: zo vergroot deze opening in de sterren jouw innerlijke kracht

De Leeuw is een sterk vuurteken: trots, zelfbewust en vol zelfvertrouwen. Het zelfbewustzijn, de Zon en het hart horen bij hem. Jouw wilskracht en de wil om te gaan doen waar jouw hart ligt worden dan ook sterker deze dagen onder invloed van de Leeuw. Het thema dat in deze periode bij jou speelt, gebeurtenissen die plaatsvinden en de mensen die je ontmoet kunnen belangrijk zijn voor jouw toekomst.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Sirius-energie en de Pleiaden

In deze periode, als de Leeuwenpoort is geopend, wordt een Vortex geactiveerd. Hierdoor komen er nieuwe energiefrequenties vanaf de planeet Sirius naar de aarde en verandert de energie rondom de aarde. Deze energiefrequenties activeren ons DNA. Onze spirituele ontwikkeling kan in een versnelling komen en paranormale gaven kunnen meer geopend worden. Maar ook ons bewustzijn wordt groter en oude wijsheid (opgeslagen in ons celgeheugen) kan naar boven komen.

Lichtwerkers

Veel mensen met een planetaire oorsprong van onder andere Sirius zijn hier op aarde met een speciale missie. Het zijn lichtwerkers die vernieuwing brengen (lees hier of jij ook een Lichtwerker bent, dan herken je deze 10 signalen). Ze maken de weg vrij voor de generaties die na hen komen. Maar voordat zij aan hun zielsmissie beginnen, komen deze mensen veel uitdagingen tegen. Het overwinnen van angsten en onzekerheden horen bij dit hogere plan. Om zich daarna vol overgave aan het pad van hun hart te kunnen wijden. De energie van de Leeuwenpoort helpt je hierbij.

Herinneringen aan Atlantis en Oude Egypte

Veel lichtwerkers hebben ook geleefd tijdens de periode van Lemurië en Atlantis. Ze hebben levens doorgebracht op verschillende planeten, waaronder Sirius en de Pleiaden, en hebben daar soms nog herinneringen aan. Daardoor kan het zijn dat je het gevoel hebt dat je meer mogelijkheden hebt en dit “aardse” leven als beperkend ervaart. Je kunt (onbewust) “heimwee” hebben naar deze levens en je niet begrepen voelen. Maar we vinden steeds meer onze plek hier op aarde en de drang om vernieuwing en verbetering te brengen wordt steeds groter.

Affectie met het oude Egypte

Omdat de opening van de Leeuwenpoort in de astrologische Leeuw-maand valt, lijken de mensen die van Sirius komen vaak qua karakter en uiterlijk op een Leeuw. Ze hebben bijvoorbeeld krullend, langer haar en/of bijzondere ogen. Ook kunnen ze “Leeuw” in hun naam hebben en zich aangetrokken voelen tot de kleuren turquoise en goud. Ze zijn herkenbaar aan hun sterke band met de natuur en hebben veel affectie met de Indianen, maar ook met het oude Egypte. Meestal kunnen ze slecht tegen onrechtvaardigheid. Ook hebben ze een sterke drang om hun eigen weg te zoeken en hun eigen unieke manier van leven te vinden. Daarnaast hebben ze dikwijls bijzondere talenten en zijn ze vaak hooggevoelig (lees hier meer over HSP en de verschillende typen). Door hun hooggevoeligheid kampen ze regelmatig met vermoeidheid en ziektes. Doordat ze zich niet thuis voelen in deze maatschappij en de balast meedragen van onverwerkte emoties of herinneringen uit vorige levens, hebben ze soms de neiging om te vluchten in verslavingen.

Uitwerking van de Leeuwenpoort

Tijdens de periode van de Leeuwenpoort komen er hogere energiefrequenties naar de aarde die ons bewustzijn vergroten. Veel lichtwerkers/hooggevoelige mensen zijn zich ervan bewust dat zij vernieuwing mogen brengen op aarde en in deze maatschappij die we gecreëerd hebben. En deze vernieuwing is hard nodig. De energie van de Zon is sterk en voegt zich samen met de energie van de ster Sirius: de “Spirituele Zon”. En dit heeft een vernieuwende en verjongende uitwerking. Deze energie werkt door op je zonnevlecht en het maakt je innerlijke kracht sterker.

Thema Lions Gate 2020

De Leeuwenpoort van 2020 stimuleert je om je los te maken van alle negatieve invloeden in je leven, en er ook tegen in opstand te komen. Dat kunnen mensen zijn, geloofsovertuigingen, een baan… Als er iets is dat jou klein probeert te houden, is nu het moment om dat niet langer te tolereren. Ga in je eigen kracht staan en volg je hart. Dan maak je misschien keuzes die je leven een hele andere wending gaan geven – deze periode kan voelen als een nieuwe start. Je wordt geholpen door de energie van de revolutionaire en vernieuwende planeet Uranus, heerser van de Waterman.

Nieuwe ruimte voor meer licht

Tijdens je Leeuwenpoort van 2020 kom je dichterbij wie je in de kern bent, je ware aard. Het gaat minder om aardse vaardigheden en meer om energetische zielsverlangens of -talenten. Je herinnert je weer wat jouw taak is in dit leven. Waarschijnlijk besef je dat je al een tijdje bezig was zware energie los te laten. Je had even tijd nodig om te zien dat sommige dingen of mensen niet echt bij je passen. Deze Leeuwenpoort creëert daadwerkelijke nieuwe ruimte voor meer licht. Het is best even wennen om je daaraan over te geven. Je zult je keer op keer opnieuw moeten herinneren wie je daadwerkelijk bent en wat je missie is. Dat betekent: geduldig blijven luisteren naar je hart en je onderbuik, dan voel je wat je volgende stap is.

Tweelingzielen

De komende tijd brengt transformaties met zich mee voor tweelingzielen die elkaar al hebben ontmoet. De emoties, herinneringen of angsten die nog moeten worden ‘opgeruimd’ kunnen nu aan het licht komen. Onthoud dat dit er uiteindelijk allemaal voor zorgt dat jullie band dieper en zuiverder wordt. Als je je tweelingziel nog niet hebt ontmoet, kan deze heel goed naar je op weg zijn as we speakEr wordt gezegd dat tweelingzielen vaak op een rustig tempo dichterbij elkaar komen, ook als ze elkaar eenmaal hebben ontmoet. Anders zou jullie energiefrequentie, en die van het collectief, te snel de lucht in schieten.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Bron: Karin en Danique Vergeer, Healingcentrum Isis

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Reserveer!
Wil je verzekerd zijn van een box? Vul hieronder je e-mailadres in en we zetten je op de speciale pre-order lijst! Dan ontvang je als eerste een mailtje als de nieuwe box online staat.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.