Energie: zo voorkom je dat je leeg loopt na een ontmoeting

Heart + Soul
energie
energie


28.04.2017

Een natuurwet is dat energie altijd gaat waar het nodig is: van high potential naar low potential. Logisch: de natuur streeft namelijk altijd naar evenwicht. Maar hoe voorkom je dan situaties met mensen waarbij jij je na afloop leeg voelt? Of dat je na een afspraak opeens moe bent? Als je met mensen contact maakt of aan mensen denkt, ontstaat er vanzelf een energiekoord en vindt er een uitwisseling plaats. Pranic Healer Marissa Klouwer legt uit hoe dit werkt. Inclusief energetische beschermingstips!

Energie: zo voorkom je dat je leeg loopt na een ontmoeting

“You should not have to tear yourself into pieces, in order to keep others whole.”

Marissa Klouwer, Pranic HealingAls je niet weet hoe je hier mee om moet gaan kan het best frustrerend zijn:  jij werkt keihard aan jezelf, mediteert dagelijks, eet zo gezond mogelijk en sleept je jezelf naar de sportschool. Alles om het beste uit jezelf te halen en energetisch op de hoogst mogelijke trilling te vibreren. En ja hoor, komt net die klagende buurvrouw langs en hop, daar gaat je opgebouwde positieve energie. ”Zo fijn om je even gesproken te hebben!!!”‘ Of spreek je met die vriend af die alleen maar praat over problemen in plaats van dat hij ze probeert op te lossen, en tadaa: weg good vibes. Vriend wel blij, en dat is fijn, maar jij iets minder.

Sharing is caring

Een natuurlijk verschijnsel wat er blijkbaar bij hoort, maar door mijn beroep als Pranic Healer ben ik me bewust geworden van de opties die er zijn om jezelf hiervoor te beschermen en te herstellen. Met Pranic Healing werken we namelijk met de levensenergie (prana) die je onbeperkt kunt vinden in de lucht, in de grond of afkomstig van de zon. Als pranic healer ben ik een doorgeefluik: je kunt 100 healings achter elkaar doen omdat je 80% van dat wat je ontvangt doorgeeft aan je client, en 20% voor jezelf houdt. Energetische hygiëne is een essentieel onderdeel en belangrijk is dat je zelf vitaal bent: hoe meer energie jij kan dragen, hoe meer je ook door kunt sturen en hoe succesvoller de healings zijn. Door te spelen, te experimenteren en vooral heel veel stappen – per ongeluk – te vergeten, heb ik inmiddels een idee over wat wel goed werkt en wat niet als het aankomt op het gezond houden van je eigen energieveld. Dat energie gaat waar het nodig is, vind ik het mooiste verschijnsel dat er bestaat: hoe mooi is het dat je deze kunt delen en mensen kunt meenemen met jouw good vibes. Maar een beetje op jezelf passen is niet verkeerd.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

5 tips die helpen om je eigen energieveld te creëren

1) Bubbel zonnenenergie
Visualiseer jezelf in een bubbel met licht die jou van top tot teen omringd. Jij bent een zonnetje. Hier bewust van zijn is de grootste bescherming die er bestaat. Op welke frequentie andere mensen ook zitten: als jij je bewust bent van je bezit van onbeperkte liefde en licht, dan ben je een onuitputtelijke bron van energie. Je neemt mensen met je mee naar een hogere trilling, zonder dat je zelf uitgeput raak. Een mooi cadeautje. In de cursus Pranic Psychic Self-Defense leer je meer schild-technieken.

2) Laat je energieveld krimpen
Mocht je tijdens een gesprek, date of afspraak even vergeten dat je een zonnetje bent, maar wel al kunt merken dat je energielevel naar beneden gaat, pas dan je houding aan. Zit je met je benen en armen wijd open, dan kan de energie gaan en staan waar het wil. Houd je deze dicht, kruis je je armen over elkaar en knijp je in je vuisten, dan krimpt je energieveld ook ineen, wordt alles compacter en ben je letterlijk gesloten: is alleen niet zo gezellig. Overweeg dus goed of dit het waard is.

3) Ademhaling
Door langzamer te ademen, stil te staan bij het absorberen van zuurstof om je heen en je energieveld weer helemaal opgeladen en stralend te visualiseren, ben je ook zo weer de oude. Prana is overal en onbeperkt opneembaar. Als je dit doet tijdens een moeilijk of taai gesprek, dan hebben jullie hier beiden profijt van. De energie die weglekt ben je namelijk constant en bewust al aan het bijvullen. Merk je het pas na afloop? Even snel naar de WC en 10 ademhalingscycles doen werkt ook, maar het liefst buiten in de frisse lucht. Hier is de meeste prana. Zie hoe snel je weer op leeft!

4) Emotie van anderen afspoelen
Chagrijnig na een meeting terwijl je daarvoor nog blij was? Verdrietig om no reason? Boos om onverklaarbare reden? Waarschijnlijk heb je een emotie van iemand anders opgepakt. Emoties zijn ook energieën: Herkennen dat het niet van jou is werkt al goed en maakt ruimte om het weg te laten zakken. Maar, praktisch als we zijn: een zout douche nemen is ook een goed idee. Ooit nagedacht waarom je je zo goed voelt na een duik in de zee? Water trekt energie aan en zout breekt het af. Deze truc werkt ook goed als je op een plek bent geweest met een hele massa aan mensen. Scrub jezelf lekker in, laat het even intrekken en spoel het weg: check jezelf weer helemaal jezelf worden. Zo hoef je de mensenmassa’s niet meer te vermijden als je gevoelig bent: you know how to fix yourself.

5) Koorden verbreken
Verbreek bewust de koorden na een meeting. Niet zeker of koorden wel echt bestaan? Je kunt je vast wel een moment herinneren waarin je net aan iemand dacht, en toen opeens de telefoon ging. Of dat je een appje kreeg van iemand, waarvan je net een foto op Facebook had gezien. Koorden verbreken is iets wat ik ook na een healing doe: als ik dit vergeet komt de geprojecteerde energie weer gedeeltelijk terug en gaat het healingsproces langzamer, of krijg ik per ongeluk de verschijnselen van de klacht van client. Niet echt de bedoeling. Doorbreken kan door middel van visualisatie of door letterlijk met je handen het draadje door te hakken: deze tool kun je altijd en overal gebruiken. Maar je intentie is genoeg: probeer het maar uit.

Wil je meer weten over Pranic Healing als behandelmethoden, of een consult ondergaan en kijken wat pranic healing voor jou kan betekenen? Check www.marissaklouwer.com of neem contact op via info@marissaklouwer.com

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link