Frambozen: 5 verrekt goede redenen ze elke dag te eten

Body
frambozen

Holistik
24.08.2023

Frambozen horen – net als bramen en aardbeien – tot de rozenfamilie. In de (na)zomer liggen ze overal in het schap, meestal voor een vriendelijke prijs. Als dit nog niet voldoende reden voor je is om ze in te slaan, zal onderstaand lijstje van gezondheidsvoordelen je ongetwijfeld overtuigen. Dit zijn 5 redenen om elke dag een schaaltje frambozen te eten.

Frambozen: 5 verrekt goede redenen om ze elke dag te eten

1. Ze beschermen de cellen

Frambozen zijn rijk aan antioxidanten en ellaginezuur, stoffen die de cellen beschermen tegen schadelijke factoren zoals vrije radicalen. Onderzoek laat ook zien dat antioxidanten en ellaginezuur je lichaam kunnen helpen bij het opruimen van cellen die zich anders gedragen dan de bedoeling is. Ellaginezuur vind je ook in onder andere aardbeien.

2. Versterken het immuunsysteem

Als je elke dag een schaaltje frambozen eet, ondersteun je je immuunsysteem. De vruchtjes bevatten namelijk een grote hoeveelheid vitamine C. Vitamine C draagt bij aan een gezonde weerstand en kan de symptomen van verkoudheid en griep verminderen. Kiwi’s zitten ook vol vitamine C.

3. Goed voor hart en bloedvaten

Wist je dat frambozen een bloedverdunnende werking kunnen hebben? Uit onderzoek blijkt dat ze daarom bloedproppen kunnen helpen voorkomen. Als je al bloedverdunners slikt, kan dit effect juist minder gunstig voor je zijn. Frambozen bevatten ook kalium, een mineraal dat een gunstige invloed heeft op je bloeddruk en zo bijdraagt aan de gezondheid van je hart.

4. Ze stabiliseren je bloedsuikerspiegel

Frambozen zitten boordevol vezels. Dat maakt ze een goed tussendoortje, vooral voor mensen met diabetes. Vezels zorgen er namelijk voor dat je bloedsuikerspiegel langer stabiel blijft. Uit verschillende studies blijkt dat een vezelrijk dieet kan bijdragen aan een lager bloedsuikergehalte. Ook bramen en granaatappel zijn rijk aan vezels.

5. Goed voor de ogen

Je zou het misschien niet denken, maar frambozen kunnen je helpen goed te blijven zien! De antioxidanten in frambozen kunnen je ogen beschermen tegen de schade door vrije radicalen, waardoor het gezichtsvermogen langer behouden blijft.

Nog even speciaal voor de vrouwen…

Tenslotte: frambozen zijn éxtra gezond voor vrouwen. Een paar kopjes frambozenblad thee net voor en tijdens je menstruatie kan krampen en andere klachten verminderen. De vruchtjes zijn ook een goed hulpmiddel tegen misselijkheid tijdens de zwangerschap en kunnen zelfs helpen bij pijn tijdens de bevalling! Vooral de bladeren van de frambozenstruik zorgen voor het verzachtende en verlichtende effect. Deze kunnen ook de melkproductie stimuleren bij vrouwen die borstvoeding geven. Wonderlijk vind je niet?

Nieuw! Yoga Nidra & Slaap Pakket

Jouw gids naar je diepste slaap ooit
Bestel nu! Holistik Slaap Pakket Diepste slaap ooit
Bron: puurfiguur.nl
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.