Met deze 3 tips verhoog jij je energiefrequentie voor én tijdens je zwangerschap

Heart + Soul
energiefrequentie zwangerschap

Bewust stilstaan tijdens je zwangerschap in onze Westerse maatschappij is makkelijker gezegd dan gedaan. En dat terwijl jezelf vermenigvuldigen de grootste transformatie is waar een vrouw doorheen kan gaan in haar leven. Om meer ruimte creëren voor dit proces schieten Fatima Fazli en Asha ? van Motherheart te hulp. Aangezien dit al ver voor de officiële conceptie begint. Start dus zo vroeg mogelijk met het verhogen van je energiefrequentie voor jou en je kindje. Fatima deelt daarom 3 tips waarmee jij direct aan de slag kunt voor én tijdens je zwangerschap.

Met deze 3 tips verhoog jij bewust je energiefrequentie voor én tijdens je zwangerschap

1. Keer naar binnen

Iets waar niet alle toekomstige moeders meteen aan denken, maar wél cruciaal is bij een bewuste zwangerschap, is werken aan een opgeruimde binnenwereld. Idealiter begint dat al vóór je zwanger wordt. Soms is het moeilijk om aan te voelen welk deel van je binnenwereld extra aandacht nodig heeft. Daarom is het belangrijk om voor en tijdens je zwangerschap niet alleen open te staan voor alles wat uit zichzelf omhoog komt, maar ook actief op zoek te gaan naar antwoorden. Je hoeft daarvoor zeker niet elke week plaats te nemen op de bank van een psychotherapeut. Een boekje bijhouden met een paar vragen en de antwoorden daarop kan jou al helpen alles wat aan het licht wil komen, te verwelkomen en verwerken. Stel jezelf dus vragen over je zwangerschap en je toekomstige ouderschap. Maar misschien ook over de relatie met jezelf en die met je partner, je werkhouding, je relatie met voeding… De vragen kunnen overal over gaan.

Opnieuw geboren worden

Noteer de vragen en antwoorden die bij je boven komen. Ook om ze op deze manier een plekje te geven en nieuwe ruimte in jezelf te creëren. En kijk niet gek op als de antwoorden op de vragen gedurende je zwangerschap veranderen. Laat alles toe en probeer met een open hart te aanschouwen hoe jouw energie zich ontvouwt in deze bijzondere periode. Alles wat omhoog komt, doet dat met een reden. De dames van Motherheart geloven dat ook de moeder opnieuw geboren wordt als zij haar kindje baart. Denk aan de volgende vragen:

 • Zijn er bepaalde gedachtes, ervaringen of herinneringen die mij ervan weerhouden om mijn dromen verder te ontwikkelen?
 • Hoe voorzie ik mijn toekomst?
 • Welke gevoelens komen omhoog wanneer ik denk aan een toekomstig ouderschap?
 • Zijn er bepaalde levenservaringen of herinneringen die mij lijken te blokkeren?
 • Waarom wil ik nieuw leven de wereld in brengen? Wat roept mij hierin?
 • Zijn er ideeën over zwangerschap en ouderschap van buitenaf die mijn gedachten vaak binnendringen? Op wat voor manier sluiten deze wel of niet aan bij mijn eigen intuïtieve wijsheid?

2. Verbind je met je partner

Dit is hét moment om nader tot je partner te komen; de toekomstige ouder van je kindje. Je kunt sommige van de reflecties die je hierboven hebt verzameld, met hem/haar delen. Vraag naar elkaars idealen, toekomstvisies, angsten, waar jullie het meest naar uit kijken, wat jullie je kindje hopen bij te brengen. Je kunt zelfs samen een toekomstvisie kiezen, die visualiseren en vervolgens manifesteren. Met een gezamenlijke meditatie bijvoorbeeld of een ritueel (maak bijvoorbeeld samen een manifestatie-elixer met water en edelstenen).

3. Kracht van mantra & affirmaties

Met behulp van affirmaties of mantra’s kan jij je eigen gedachtes of gevoelens als het ware herprogrammeren dankzij de kracht van herhaling. Door je gedachtes concreet te maken en ze minimaal 21 dagen te herhalen, ga je er écht in geloven. Zodat niet alleen het universum, maar vooral jijzelf hoort wat je vraagt, uitnodigt en bevestigt. Probeer bijvoorbeeld eens het volgende meerdere keren tegen jezelf uit te spreken:

 • Ik geef mezelf toestemming om vrede te hebben met wie en wat ik nu ben
 • Ik laat alle zorgen varen zodat ik ruimte geef aan mijn toekomstig kindje
 • Ik heb vertrouwen in mezelf en mijn levenspad
 • Ik sta open om te ontvangen
 • Ik heb vertrouwen in het proces
 • Ik laat alle controle varen

Je kunt ook visualisatie gebruiken door aan het gevoel dat de affirmatie oproept een positief beeld te koppelen. Houd deze telkens helder in gedachten wanneer je de affirmaties uitspreekt. Of zing regelmatig mantra’s. Al eeuwenlang wordt er aan mantra’s een magische, helende kracht verbonden. De krachtige vibraties ervan kunnen jouw kindje ook bereiken. Als je kindje eenmaal geboren is, kun je diezelfde mantra’s zingen als tijdens je zwangerschap om je kindje te kalmeren of je extra met hem/haar te verbinden.

Conscious Conception Program

Vanaf het moment dat er gedachtes over een kindje in je opkomen, begint er waarschijnlijk een droom te groeien. Als je besluit er wat mee te gaan doen, is het belangrijk om bewust met je (toekomstige) zwanger- en ouderschap om te gaan. Met die gedachten heeft Motherheart.org het online Conscious Conception Program bedacht, waarin 9 vrouwen met verschillende achtergronden hun ervaring en expertise delen. Het programma helpt je om zowel fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch én op zielsniveau ruimte te creëren voor een toekomstig kindje. Onder heb mom ‘energy flows where attention goes‘ creëer je zo de meest vruchtbare voedingsbodem die mogelijk tot nieuw leven leidt.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link