Castor olie: dit is de therapeutische werking van deze wonderolie

Body
castor olie, gezond, vrouw, pakking
karlijn visser, holistik

Karlijn Visser
02.09.2019

Castor olie, ook wel wonderolie genoemd, is de olie die uit de boon van de Ricinus Communis plant komt, ofwel de Wonderboom. Van zichzelf zijn deze wonderbonen enorm giftig, maar met de juiste behandeling veranderen ze in heilzaam vloeibaar goud. De olie werkt ontstekingsremmend, stimulerend, reinigend en voedend. Castorolie wordt al eeuwenlang voor medicinale doeleinden gebruikt door genezers binnen inheemse stammen. Tegenwoordig staat de olie vooral bekend om haar sterk hydraterende vermogen en ter bevordering van haar- en wimpergroei. Talyah Donker is Arvigo® Therapeut (holistische therapie van de Maya’s, gericht op het voortplantings- en spijspverteringsstelsel) en weet alles over de kracht van castor olie. 

Castor olie: dit is de therapeutische werking van deze wonderolie

Wonderolie is de Nederlandse vertaling van castor of ricinus olie. Eigenlijk heel toepasselijk. Want de olie uit de wonderboom kan écht wonderbaarlijke resultaten verrichten met zijn hoogwaardige therapeutische werking’.

Voor welke kwalen gebruik jij de wonderolie het liefst?

baarmoeder, ayurveda, arvigo therapie, vrouwelijke cyclusTalyah: ‘Castor olie kan uitwendig heel effectief ingezet worden bij congestie of ophoping, littekenweefsel, verminderde bloedcirculatie, of als stimulans van het zelfhelend vermogen. In het Westen heeft Edgar Cayce de castor olie geïntroduceerd als behandeling voor vele aandoeningen. Denk aan cysten, fibromen, ophopingen in de organen van de buikholte, verschillende huidaandoeningen, verklevingen en hechtingen na operaties. Edgar Cayce was een ‘medical intuitive‘ en staat ook wel bekend als de “Sleeping Prophet” doordat hij in een soort van trance tot diepere inzichten kwam.

Wat is een castorolie pakking?

Talyah: ‘Een pakking is een plaatselijke behandeling met als doel de olie diep door te laten dringen in de onderliggende weefsels. Uit onderzoek is gebleken dat castorolie pakkingen het immuunsysteem kunnen versterken*. Edgar Cayce raadde aan om verschillende lagen wollen flanellen doeken geweekt in castor olie op het te behandelen gebied te leggen. Eventueel ingewikkeld met plastic folie met daarbovenop een warmtebron (bijvoorbeeld een warme kruik) zodat de olie beter opgenomen kan worden door het lichaam’. *George Washington School of Medicine. Bron: Dr. Christiane Northrup – Women’s Bodies, Women’s Wisdom.

Hoe gebruik jij castor olie in je praktijk?

Talyah: ‘Ik pas de castor olie pakking toe als aanvulling op de behandeling, meestal op baarmoeder of de lever. Het heeft een verzachtende en stimulerende werking op het lichaam en met name de lever. Dit is het orgaan dat veel te verduren heeft in deze moderne maatschappij en voor zoveel processen verantwoordelijk is die ook met het voortplantingssysteem hebben te maken. Daarnaast werkt het erg rustgevend en voelt het meestal super comfortabel’.

Bestel jouw exemplaar van Het Holistik Handboek!

Daarmee heb je alle tools in handen om jouw holistische levenspad te kiezen.
Bestel nu!

Wat zijn de helende eigenschappen van castor olie?

Talyah: ‘Uit onderzoek is gebleken dat deze olie een uniek chemisch profiel heeft. Het is rijk aan ricinolzuur, een bestandsdeel dat alleen in de castor olie voorkomt. Ricinolzuur heeft een positief effect op verschillende processen in je lichaam. Zo neemt de productie van lymfocyten (een type witte bloedcel dat een belangrijke rol voor je immuunsysteem speelt) toe en ook de activiteit van T-cel lymfocyten (verantwoordelijk voor het tegengaan van binnendringers zoals virussen, bacteria, en schimmels). Naast het versterken van het immuunsysteem heeft castor olie ook een balancerend effect op het autonome zenuwstelsel, versterkt het de leverfuncties en bevordert het de spijsvertering’.

Wat zijn de voordelen van castor olie voor vrouwen?

Talyah: ‘Voor vrouwen heeft het in het bijzonder een bevorderlijk effect op het elimineren of verkleinen van fibromen/myomen/vleesbomen en cystes. Ook kan het hevige menstruatiepijn verlichten en kan het goed ingezet worden bij veel bekkenbodem gerelateerde kwalen en pijnen. Door het stimulerende effect kan de castor olie pakking gebruikt worden voor de optimalisatie van je vruchtbaarheid. De castor olie pakking mag echter niet ingezet worden tijdens de menstruatie, zwangerschap, en bij teveel gasvorming of andere maagklachten. Een pakking is extra gunstig na een Arvigo® therapy behandeling of de self-care (wordt aangeleerd tijdens je eerste Arvigo® therapy behandeling).’

Heb je nog een gouden tip voor het gebruik?

Talyah: ‘Omdat de olie voor zoveel doeleinden ingezet kan worden, is het een must have voor elke vrouw en in elk huishouden. Naast pakkingen raad ik het ook aan bij vallen of stoten, beurse plekken en/of stijfheid (het stimuleert de doorbloeding en dus het helend vermogen). Dit is soms erg handig na een behandeling. Cosmetisch gezien kan castor olie ingezet worden voor huidverzachting, haarmaskers en als stimulans voor haargroei’.

Hoe ga je zelf aan de slag met een pakking?

Talyah: ‘Lees je goed in over hoe je een pakking doet. Deze video geeft bruikbare handvatten. Het kan zijn dat je daarna rode uitslag krijgt. Dit duidt op een natuurlijk verschijnsel van vrijgekomen toxines die het lichaam willen verlaten. Castor olie is een dikke olie en olievlekken zijn bijna onvermijdelijk. Mocht het niet lukken de olievlekken te verwijderen, gebruik dan baking soda tijdens het wassen en was niet hoger dan 40 graden. Dit heeft mij enorm geholpen, ik dacht namelijk; hoe heter hoe beter. Maar kennelijk wordt de olievlek er een soort van ingebrand bij te heet wassen’. Wij gebruiken momenteel de organic cold-pressed massage castor olie van Pukka, €11. Verkrijgbaar via Delight Yoga en pukkaherbs.com

Meer lezen over je baarmoeder, menstruatie en de vrouwelijke cycli:

1. Je baarmoeder: dit is waarom een verbinding met jouw spirituele powerhouse essentieel is
2. Déze cyclus van 4 seizoenen doorloopt jouw lichaam elke 28 dagen
3. Ayurveda en de eeuwenoude wijsheden van je vrouwelijke cyclus 
4. Arvigo Therapie: helende techniek van de Maya’s voor jouw voortplantingssysteem
5. Yoni ei: versterkt je vrouwelijke bron voor een vitaal en gelukkig leven

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.