videocam Heb jij al een Healthy Spring Box bemachtigd?

Preventief bloedonderzoek: binnen 48 uur zicht op (verstoringen in) je gezondheid

Body
Bloed health check

Holistik
06.09.2023

Op 1 januari 2021 hadden ruim 10,3 miljoen mensen in Nederland één of meer chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes of Parkinson. 96% van de mensen boven de 75 jaar heeft ten minste één chronische aandoening. Meestal ontstaan deze deels door leefstijlfactoren. Het goede nieuws is dat ze niet over één nacht ijs gaan en zich vaak al in een vroeg stadium manifesteren in je bloed. Dit in de vorm van afwijkende waardes. Hoe eerder je deze afwijkende waardes in het vizier krijgt, hoe eenvoudiger je ze met leefstijlaanpassingen in de kiem smoort. Bovendien is het ook slim om bepaalde ‘goede’ bloedwaardes nóg verder te verbeteren, want voorkomen is beter dan genezen. Een jaarlijks preventief bloedonderzoek onderdeel maken van je health routine is daarom een goed idee. Dat werkt zo…

Preventief bloedonderzoek: binnen 48 uur zicht op (verstoringen in) je gezondheid

Veel mensen weten nog net hun eigen bloedgroep, maar daar houdt de kennis vaak op. Dat terwijl bloed het belangrijkste transportsysteem van je lichaam is. Het stroomt dag en nacht om zuurstof en voedingsstoffen aan je organen af te geven en afvalproducten af te voeren. Bloed wordt door je hart rondgepompt en bereikt via de bloedvaten alle plaatsen in je lichaam. Ook speelt bloed een belangrijke rol bij de afweer tegen ziekteverwekkers en fungeert het als een soort centrale verwarming. Het zorgt namelijk voor een constante temperatuur in je hele lijf.

(Preventief) bloedonderzoek

Aan je bloed kun je dus veel bruikbare informatie over je gezondheid aflezen: het is een spiegel van je gezondheid. Een (preventieve) bloedtest geeft je inzicht in hoe het er bij jou voor staat met de belangrijkste vitaminen en mineralen. Ook vertelt het onder andere of je organen zoals je lever, hart en nieren naar verwachting functioneren, of belangrijke lichaamsprocessen zoals je immuunsysteem optimaal werken en of er sprake is van ontstekingen. Gericht testen helpt ook om te ontdekken welke supplementen jij beter wel en niet kunt nemen. Of je nu specifieke mentale of fysieke klachten wilt verlichten of wilt werken aan het verlagen van je biologische leeftijd; een bloedtest zorgt ervoor dat je gericht aan de juiste knoppen kunt draaien. Niet met medicijnen*, maar met natuurlijke voedingssupplementen.

Perfect Health bloedtest

Volgens de experts van Perfect Health zou een jaarlijks bloedonderzoek daarom net zo gewoon moeten worden als een regelmatige gebitscontrole of APK keuring van je auto. Met hun Bloed Health Check maken ze preventief medisch bloedonderzoek toegankelijk voor iedereen. En dat geeft je de regie terug over je eigen gezondheid. De check bestaat uit een grondig bloedonderzoek en meet maar liefst 30 bloedwaardes. Denk bijvoorbeeld aan je cholesterol, ijzer en vitamine D. Ook blijkt uit de test of je momenteel last hebt van (laaggradige) ontstekingen (de CPR waarde, Homocysteïne), en geeft de test inzicht in je gemiddelde bloedsuikerspiegel van de afgelopen 3 maanden (de HbA1c waarde). Bij Perfect Health zien ze het belang in van het meten van een breed scala aan waardes, iets waar de huisarts vaak niet zomaar opdracht voor geeft. Doe je dit niet, dan mis je essentiële informatie om tot een holistisch beeld van je gezondheid te komen. De Bloed Health Check is zelfs aan te vullen met specifieke waardes die voor jou belangrijk zijn. Het fijne is ook dat er geen wachtlijst is en je binnen 48 uur de uitslag hebt. Vervolgens krijg je op basis van je uitslagen uitgebreid advies. Je weet daarna precies welke supplementen jou ondersteunen, waar je beter mee kunt stoppen en welke leefstijladviezen een goed idee zijn. Je krijgt een persoonlijk gezondheidsadvies waarmee je gezonder oud kunt worden.

Hoe het werkt?

Je vult een online vragenlijst in over je leefstijl en kiest een priklocatie bij jou in de buurt. Binnen 48 uur na het bloedprikken ontvang je de resultaten online in je eigen beveiligde omgeving. Waarschijnlijk zijn je bloedwaarden abracadabra voor je. Om die reden maakt een telefonisch consult met een deskundige onderdeel uit van de Bloed Health Check. Samen met een gezondheidsadviseur loop je alle bloedwaarden één voor één na en bespreek je eventuele afwijkingen op het gemiddelde – die nu misschien nog niet schadelijk zijn voor je gezondheid maar later mogelijk wel. En precies dát maakt dit onderzoek zo leerzaam.

Holistik’s Karlijn deed de Bloed Health Check

Karlijn: “Elk jaar pak ik mezelf bij de kladder om een prikafspraak te maken via Perfect Lab. De 5 buisjes bloed laten aftappen blijft iets waar ik tegenop zie. Toch doe ik het want ik ben een voorstander van preventieve gezondheid, zeker als je deze op basis van ‘harde cijfers’ kunt meten en bijsturen met leefstijl veranderingen. Je bloedwaardes vormen een serieuze bouwsteen voor een goede gezondheid, dat heb ik so far wel in mijn oren geknoopt.

Het prikken was zo gepiept dankzij de zelfverzekerde handen van Linda (je vindt haar bij het prikpunt van Perfect Lab in Hoofddorp). Ik merkte gelijk dat ze dit al jaren doet. Exact 48 uur daarna ontving ik mijn lab-uitslagen in mijn mailbox. Was dit vroeger volledig abracadabra, merk ik dat ik nu al iets meer getraind ben om afwijkende peilers er uit te vissen. In mijn geval is dat een licht verhoogd cholesterol. Ook liet mijn schildklier (deze waarde kun je als ‘extra’ aanvinken bij het maken van je bloedprik-afspraak) zien het even wat rustiger aan te willen doen.

Grote zorgen maakte ik me nog niet, maar nieuwsgierig naar het consult met medisch gezondheidsadviseur Shahin van Perfect Lab was ik wel. Anderhalf jaar geleden analyseerden we ook mijn toenmalige bloedwaardes. Shahin weet wat de impact van voeding, je slaapritme, stress en beweging op je gezondheid, en dus je bloedwaardes, kan zijn. Nou ben ik in veel opzichten een brave meid als het aankomt op leven in balans. Toch is er een component waar ik geen volledige invloed op heb: de genetische. Van mijn ouders kreeg ik een gevoeligheid mee voor een verhoogd cholesterol. Iets om de rest van mijn leven in de gaten te houden; want hoe ouder je wordt hoe hoger deze waarde naar een kant kruipt waar je ‘m niet wilt hebben. Shahin adviseert een kuur van 3 maanden in supplementvorm met rode rijst om mijn cholesterol met een halve punt naar beneden te krijgen. Dit omdat ik qua voeding alles eigenlijk al goed doe. Uiteraard ga ik de uitdaging aan. Interessant om het effect ervan straks wederom te meten. Over mijn licht vertraagde schildklier hebben we het ook gehad. Volgens Shahin is er geen reden om de alarmbellen af te laten gaan, aangezien ik geen klachten terugkoppel die daar op wijzen. Na een half uur hang ik opgelucht op: blij dat mijn algehele bloedbeeld er netjes uitziet en ik verdere preventieve stappen kan ondernemen wat betreft de oranje lampjes.

Bloed Health Check met Holistik-korting

Nieuwsgierig geworden en wil je zelf een keer je bloed laten testen? Met code HOLISTIK20 krijg je bij Perfect Lab 20% korting op de Bloed Health Check (excl. aanvullende waardes). Je kiest een priklocatie bij jou in de buurt. De uitslag krijg je binnen 48 uur in je mailbox. De toegevoegde waarde zit ‘m daarna in een uitgebreid telefonisch consult, waarin alle waarden worden besproken, inclusief advies over welke supplementen jij nodig hebt. Je ontvangt met code HOLISTIKPH tevens 25% korting (n.v.t op herhaalservice & voordeelverpakking) op je eerste levering voedingssupplementen van Perfect Health naar aanleiding van het gepersonaliseerde advies. Om je korting te verzilveren geef je tijdens het telefonisch consult met de medisch gezondheidsadviseur aan dat je gebruik wilt maken van de code HOLISTIKPH. Kijk voor meer informatie over de Bloed Health Check op perfectlab.nl/bloed-health-check.

Thuiskomen in je eigen lichaam?

Download nu de gratis Mini Guide en ontvang tips van Karlijn, Evelyn & een team van experts. Download gratis mini-guide Holistik Energy Pakket Karlijn en Evelyn

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Perfect Health. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik. 

*Raadpleeg bij fysieke en mentale klachten ook altijd je huisarts.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Gratis e-book en 10 minuten magic moon music.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.