Lekker, heartwarming én snel. Dat is deze vegan broccolisoep met munt van Sanne van Rooij, van het vegan platform Living The Green Life. En bedenk: hoe groener, hoe meer vitamientjes. This soup has got it all!
Recept: boost je weerstand met deze vegan broccolisoep met munt
Sanne: “Ik heb al veel verschillende soepjes geprobeerd maar broccolisoep leek me nooit zo’n feest. Hoe kun je nou van een harde stronk een zachte, volle soep maken, was altijd mijn gedachte. Tóch heb ik me er aan gewaagd en ik kan jullie zeggen: deze was absoluut niet verkeerd. Ik heb een zoete aardappel toegevoegd voor een romige structuur, maar voor de rest is hij net zo groen als hij eruit ziet (denk prei, courgette, broccoli en munt). Een geweldige gezonde soep – boordevol vitaminen en mineralen zoals magnesium, ijzer en verschillende B vitamines.”
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!
Ingrediënten
1 grote stronk broccoli (ongeveer 500 gram)
1 courgette
2 middelgrote zoete aardappels
1 prei
bosje munt
2 rode uien
1 teentje knoflook
2 eetlepels koudgeperste olijfolie
snuf Himalaya zout
snuf kurkuma
snuf chilipeper vlokken
400 ml warm water
eventueel een beetje bouillon
Methode
Snij de uien in kleine stukjes en verwarm de olijfolie in een grote pan. Voeg hier de uien bij en bak deze op laag vuur totdat ze doorzichtig zijn. Snij het teentje knoflook klein en voeg deze toe samen met de kurkuma en het Himalaya zout. Schep hierna de in stukken gesneden courgette en prei erbij en laat deze op laag vuur 10 minuten bakken. Terwijl dit staat kook je de zoete aardappelen (in ongeveer 10 minuten) en de broccoli (in 5 minuten) zacht. Doe alle ingrediënten in je blender en mix tot een egale soep. Verwarm nog even kort wanneer je van een extra warme soep houdt of giet direct in grote kommen. Serveer met pompoenpitten, chiazaadjes en extra munt. Eet smakelijk!
Beeld: Living The Green Life