Recept van Soup en Zo: Zoete-aardappelsoep met kokos en cashewnoten

Food
soep, kookboek, soup en zo, zoete-aardappelsoep
karlijn visser

Karlijn Visser
05.01.2017

Omdat we zelf zo dol zijn op soep, vroegen we Soup en Zo of we asjeblieft nóg een recept uit hun lekkere nieuwe kookboek SOEP mochten plaatsen. En ja, het zat allemaal mee die dag, het mocht! Het werd de winterse zoete-aardappelsoep met kokos en cashewnoten. Geniet :-). 

Het leuke aan dit kookboek is dat je zelf veel leert over een goede basis creëren van je soep. Zo kun je zelf eindeloos door variëren met ingrediënten. Maar met een steady basis, waardoor blunders in de keuken tot een minimum worden beperkt. Ook als je SOEP even niet bij de hand hebt. Eerder publiceerden we het recept van hun beroemde basilicum pesto.  Soup en Zo heeft in het centrum van Amsterdam drie vestigingen: een winkel in de Spiegelstraat en de Van Baerlestraat en een winkel met terras in de Jodenbreestraat. Alle soepen en salades worden dagelijks vers bereid onder leiding van een chef-kok.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Recept: Zoete-aardappelsoep met kokos en cashewnoten

soep, cover, soup en zo, kookboekVoor 4 personen
40 ml zonnebloemolie
1 middelgrote ui, grof gesnipperd
1 duimgroot stuk gemberwortel, geschild en fijngesneden
½ rode Spaanse peper, grof gesneden
2 tenen knoflook, grof gesneden
1 kg zoete aardappels, geschild, gewassen en grof gesneden
800 ml water
75 g creamed coconut (santen) (verkrijgbaar bij de betere supermarkt en de toko)
4 tl tamari (Japanse sojasaus) + extra naar smaak
sap van ½ limoen
zeezout
koriander, fijngesneden, om te garneren
cashewnoten, geroosterd met een snuf zeezout in een drup zonnebloemolie, om te garneren

Bereiding
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit daarin de ui, gemberwortel, Spaanse peper en knoflook. Voeg de zoete aardappel toe en zoveel water dat het geheel net onderstaat. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de aardappels gaar met het deksel op de pan. Doe dan de creamed coconut, de tamari en het limoensap erbij. Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met limoensap, tamari en zeezout. Serveer de soep met koriander en cashewnoten.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Soep, van Soup en Zo, €16,99 via Kosmos Uitgevers.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link