videocam Heb jij al een Healthy Spring Box bemachtigd?

Coolsculpting: hardnekkige vetjes bevriezen voor meer shape – Karlijn deed de test

Body
coolsculpting, vet bevriezen
karlijn visser, holistik

Karlijn Visser
23.08.2018

Het is inmiddels een half jaar geleden dat ik de kans kreeg om een behandeling te ondergaan bij Coolsculpting Centers. Mijn eerste reactie was: “maar dat heb ik toch helemaal niet nodig, om mijn vet te bevriezen met maatje 36?!” Toen Claire Sepp, de PR dame van deze hightech beautyclinic, vertelde waarom ze mijn plaatselijke vetcellen wilde bevriezen, werd ik enthousiast en ging toch de ijskoude uitdaging aan. 

Coolsculpting: hardnekkige vetjes bevriezen voor meer shape – Karlijn deed de test

Als grote koukleum heb een haat/liefde relatie met de kou. En hoe erg ik ook tegen de kou kan opzien, ik weet ook dat lage temperaturen voor een grote doorbraak kunnen zorgen. Zo ging ik vorig jaar kopje onder in het ijsbad van Wim Hof. Een ervaring om nooit te vergeten én om nooit te herhalen. Veel te koud. Onlangs werd ik wederom geconfronteerd met iets kouds. Dit keer was het de slurfkop van het Coolsculpting apparaat, die zich vastzoog aan mijn buik en flanken.

Vetjes bevriezen voor meer shape

Vet bevriezen is een hightech manier om hardnekkige vetjes aan te pakken. Een afvalremedie is het niet. Sterker, als je op intakegesprek komt en vertelt dat afvallen je doel is, word je direct op andere gedachten gebracht. Bij coolsculpting draait alles om shapen. “Het is belangrijk dat je al langere tijd een stabiel gewicht hebt, anders is het lastig om het effect van de behandeling te meten” vertelt Gytha mij. “Indien nodig; eerst (holistisch) afvallen, dan behandelen is mijn advies”. Gytha de Mol is hoofdbehandelaar bij de vestiging van Coolsculpting Centers in Amsterdam aan de van Baerlestraat 132. Ze heeft een achtergrond als verpleegkundige en zet zich momenteel gepassioneerd in als strijder tegen vetcellen. Wanneer je volgens haar in aanmerking komt voor een behandeling? If you can squeeze it, you can freeze it. Dat in combinatie met een stabiel gewicht én een stabiele geest geeft groen licht. Want mensen stimuleren om te voldoen aan een bepaald ideaalbeeld wil Gytha niet. Het stelt mij gerust dat ze zelf een jongvolwassen dochter heeft, en zich daarom goed kan verplaatsen in het kwetsbare gebied waarin ze werkt met vrouwen. Een beetje ijdelheid kan geen kwaad. Mits je dit niet verwart met levensgeluk of je uiterlijk als identiteit gebruikt. Het is gewoon een heel leuk cadeautje voor jezelf waar je lang plezier van hebt.   

Hoe werkt Coolsculpting?

coolsculpting, vet bevriezenCoolsculpting is een bevriesmethode, ook wel cryotherapie genoemd, om van (kleine) rolletjes af te komen waar je niet tegenop kunt sporten of diëten. Het doel is om het lichaam te shapen. Vandaar dat ik met mijn maat 36/38 prima voor een behandeling in aanmerking kwam. Ik heb Coolsculpting getest op twee zones die tegelijk behandeld werden in 35 minuten. Het is het lieve, non-invasieve zusje van de liposuctie, maar zonder operatie of verdoving. Na de behandeling pak je je leven direct weer op. Sporten, fietsen, knuffelen. Alles mag. Pas alleen op met kurkuma, gember en knoflook. Deze voedingsmiddelen werken ontstekingsremmend en kunnen het afvoeren van de bevroren en kapotgemaakte vetcellen verminderen. Het afvoeren kan overigens tot wel 12 weken duren. Na het bevriezen van het vet heb je daarom geen direct zichtbaar resultaat. Geduld is een schone zaak. Als er iets holistisch is… 

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Koude doorbraak

Twee weken fietste ik naar Gytha voor de nacontrole. Ik was heel nieuwsgierig naar het resultaat waar ik 3 maanden op heb gewacht. Ik heb de vetjes op mijn flanken (ik stoorde me altijd in bikini aan die snijrand tussen middel en bil) en buik laten bevriezen en ben 25% van het behandelde gebied kwijt bewijzen de na-foto’s zien. Yes! De verwijderde vetcellen komen ook nog eens nooit meer terug (zie hier een aantal voor- en na foto’s van de verschillende zones die mensen hebben laten behandelen). Waarom deze ervaring voor mij een doorbraak is? Zoals je misschien weet heb ik niet altijd een positief lichaamsbeeld gehad. Ik vond mezelf standaard ’te dik’ in mijn pubertijd, iets dat resulteerde in een eetprobleem. Op de weegschaal staan deed ik elke dag, maar nooit in het bijzijn van anderen. Daar rustte veel teveel schaamte op. Voordat Gytha de behandeling startte, werd ik gewogen. Net als bij de nacontrole. Dit om zeker te weten dat de client 3 maanden later hetzelfde gewicht heeft als op de dag van de behandeling. Zo kan het eindresultaat zo eerlijk mogelijk bekeken worden. Nu ik als volwassene bij Gytha op de weegschaal stond vond ik dat nog steeds spannend. En tegelijk merkte ik dat ik met enige moeite mijn lichaam en gewicht kon omarmen, zonder er lelijke gedachten op los te laten bij een blik in de spiegel. Ik ben trots op mezelf dat ik deze behandeling ben ondergaan. Niet alleen omdat ik momenteel met een ander lichaamsbeeld naar mezelf kijk, maar ook omdat ik heb gemerkt dat een centimeter meer of minder uiteindelijk geen verschil maakt in hoe ik me voel. Toch bezorgt het een glimlach als ik mezelf in mijn bikini zie; met net wat minder snijranden hier en daar. Volg je mij al via instagram @Karlijn_Visser?

Aanbieding: Holistik X Coolsculpting Centers

Per zone-behandeling betaal je €580. Als Holistik-lezer ontvang je 10% korting met code ‘Karlijn Visser’ tot en met 1 december 2018. Vermeld deze code bij het maken van een intake afspraak via info@coolsculptingcenters.nl of bel naar 020-2373100. Kijk voor meer info op coolsculptingcenters.nl

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

*Coolsculpting Centers heeft 7 locaties in Nederland. De apparaten die ze gebruiken zijn FDA clearence, wat betekent dat ze voldoen aan de extreem strenge Amerikaanse regelgeving en codering dat iets echt werkt. Kies daarom niet voor een copycat om verzekerd te zijn van het resultaat. Cooslculpting Centers behandelaars zijn allen BIG geregistreerd

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Gratis e-book en 10 minuten magic moon music.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.