De zomer is in volle gang! En daar hoort natuurlijk een zonnig recept bij. Wat dacht je van toast met fluweelzachte kokosspread en vers fruit? Als je hier niet van opfleurt dan weten wij het ook niet meer.
Recept: Toast met kokosspread
Kokos is niet alleen heel lekker, maar ook megagezond. Dankzij de vele vezels heeft de vrucht namelijk een stimulerende werking op de spijsvertering. Kokos zorgt bovendien voor een betere opname van andere voedingsstoffen, zoals calcium, ijzer en omega-3. Ook heeft het een antibacteriële werking en zou het zelfs ontstekingsremmend werken. Daarnaast is kokos ook nog goed voor je huid, omdat het je natuurlijke vetgehalte herstelt. Kortom, genoeg reden om het vaker te eten. Bijvoorbeeld als spread op toast.
Living the Green Life
Dit recept komt uit het kookboek Easy Vegan All Day Breakfast van Sanne van Rooij, oprichtster van Living the Green Life. Ze streeft ernaar veganistisch eten een positief imago te geven waarbij de focus ligt op het goed doen voor jezelf en de planeet. En dat alles op een zo aantrekkelijk mogelijke manier. Dit vrolijke recept sluit hier goed op aan. De kokosspread zorgt voor een feestje op je broodje! Het is fluweelzacht en ontzettend vol van smaak. Gooi er dan vooral nog een flinke laag fruit overheen en maak af met knapperige stukjes noot, driedubbel, who cares!
Ingredienten voor 2 personen
KOKOSSPREAD + TOAST
- 150 g geraspte kokos
- 1 el kokosolie
- 2 el citroensap
- 1 tl vanille-extract
- 2 el ahornsiroop
- 1 snufje zout
- 2 sneetjes volkorenbrood
TOPPING
- 2 nectarines, in plakjes
- 1 handjevol bramen
- 1 handjevol amandelen, gehakt
Verder nodig: steelpan , broodrooster, keukenmachine
Bereidingswijze
- Doe de geraspte kokos, de kokosolie en het citroensap n de keukenmachine en draai tot een romige spread. Schraap steeds tussendoor even de kokos van de randen en de bodem zodat deze mooi wordt meegenomen in de spread.
- Voeg de vanille, ahornsiroop en het zout toe. Laat je keukenmachine nog 1 minuut draaien.
- Rooster het brood in de broodrooster.
- Besmeer het geroosterde brood met de kokosspread en garneer met plakjes nectarine, bramen en gehakte amandelen.
- Voor een tropisch effect kun je ook mango en passievrucht gebruiken als topping.
Enjoy!
Meer gezonde zoetigheid
Recept: zoete aardappelmuffins met bosbessen en amandelen
Treat yourself ontbijtrecept: pancakes met banaan en vegan cookies & caramel chocolade
Lente recept: knapperige bessentaart met munt en Griekse yoghurt
Recept voor het ontbijt of tussendoor: gezond vegan bosbessen-bananenbrood