Recept: zoete aardappelmuffins met bosbessen en amandelen

by Evelyn van Hasselt 08.06.2018

Jamila Winwood is een Nederlands-Marokkaanse health coach. Dankzij haar grensoverschrijdende en nuchtere kijk op voeding ontstaan in haar keuken de meest verrukkelijk creaties. Muffins van zoete aardappel bijvoorbeeld. Dit recept vonden we in Jamila’s boek Van tajine tot havermout.

Muffins van zoete aardappel

Muffins op basis van zoete aardappel zijn een perfecte start van de dag omdat ze lang een verzadigd gevoel geven. Zoete aardappel is een zetmeelhoudende knol. Dat klinkt niet erg spannend, maar wat boeit het? Want die ogenschijnlijk saai knol zit bomvol met vitamine B1, B6, vitamine C en mineralen als kalium, koper, calcium, ijzer en fosfor. Een beter begin van de dag kun je je dus niet wensen.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

On the go

Kom je ‘s ochtends tijd tekort? Geen nood. Je kunt deze muffins gemakkelijk meenemen voor een ontbijtje on the go. De muffins zijn trouwens ideaal om in te vriezen. Je warmt ze even op in de oven en klaar is je power ontbijt vol vezels en eiwitten! Zelf eet Jamila graag wat vers fruit bij haar muffins zoals blauwe besjes. Wat je ook eens kunt proberen: roer een handje blauwe bessen door het beslag en bak ze mee. Krijg je meteen wat extra anti-oxidanten binnen.

Deze ingrediёnten heb je nodig voor 10 muffins

2 zoete aardappelen (450 gram), geschild en in blokjes
4 eieren
200 g amandelmeel
4 el (rauwe) honing
1 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
2 handjes amandelen en walnoten, grof gehakt
4 dadels, fijngehakt
1 el kokosolie

En zo maak je de muffins (10 stuks)

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Kook de zoete aardappels in ongeveer 10 minuten gaar, giet af en laat een beetje afkoelen
  • Klop intussen met een garde de eieren, het amandelmeel, de honing, de kaneel en het gemberpoeder door elkaar
  • Voeg de gehakte noten, dadels en kokos- olie toe aan dit beslag
  • Prak de zoete aardappels met een vork en roer ze door het beslag
  • Giet het beslag in ingevette muffinvormpjes
  • Bak de muffins in de oven in 30 tot 40 minuten gaar

Deze muffins smaken heerlijk met Jamila’s kamille chai latte!

van tajine tot havermoutDit leuke recept komt uit Van Tajine tot Havermout. Het boek kost €16,95 en is echt een aanrader!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN