Treat yourself ontbijtrecept: pancakes met banaan en vegan cookies & caramel chocolade

Recipes
hands off pancakes
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
11.03.2021

Geloof ons; deze vegan pannenkoekjes zijn het maken waard. Je maakt ze van havermeel, banaan en vegan chocolade. Om je vingers bij af te likken kun je wel zeggen. In combinatie met een vers gezette cappuccino of kop thee erbij is je ochtend met dit gerecht officieel ‘feestelijk’ begonnen. 

Treat yourself ontbijtrecept: pancakes met banaan en vegan cookies & caramel chocolade

Pancakes zijn het perfecte verwenontbijt om jezelf (en je partner) blij mee te maken. Neem deze haverpannenkoekjes bijvoorbeeld. Ze zijn gemaakt met een lekkere reep vegan chocolade van Hands Off My Chocolate, de Oat Cookies & Caramel variant om precies te zijn. De nieuwe vegan choco collectie van Hands Off is daarnaast in een compleet nieuw jasje gestoken, dat 25% minder plastic bevat, én hun cacao in de chocolade is vanaf nu helemaal traceerbaar. Positief nieuws dus voor de cacaoboeren, het milieu en de ‘vegan’ melkchocoladeliefhebber. Verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn, Coop en Jumbo en via hands-off.com

Ingrediënten

1 reep Vegan Oat Cookies & Caramel (of een andere chocoladereep naar keus)
1 rijpe banaan
200 ml plantaardige melk
1 el agave siroop
2 tl gesmolten kokosolie + 1 om in te bakken
125 gram havermeel (= havermout fijngemalen in een blender of keukenmachine)
1,5 tl bakpoeder

Bereidingswijze vegan pancakes

  • Prak de rijpe banaan in een kom en doe hier de plantaardige melk, agavesiroop en gesmolten kokosolie bij. Meng alles goed door elkaar met een lepel.
  • Voeg vervolgens het havermeel, bakpoeder en een snufje zout toe. Meng alles nogmaals goed door elkaar met een garde of vork.
  • Hak de helft van de Vegan Oat Cookies & Caramel reep en voeg deze toe aan het beslag. Roer het geheel goed door elkaar.
  • Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Schep 3 el van het pannenkoekenbeslag in de pan en laat de pancake bakken tot de bovenkant begint te bubbelen. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere pannenkoekjes tegelijk te maken.
  • Draai de pannenkoekjes na een paar minuten om met een spatel. Laat ze aan de andere kant ook nog een paar minuten bakken.
  • Herhaal dit voor alle pannenkoeken. Je haalt ongeveer 6 pannenkoeken uit dit recept.
  • Smelt de andere helft van de chocoladereep voor een lekker choco sausje.
  • Verdeel de pannenkoeken over de borden en beleg ze met gesmolten chocolade, schijfjes banaan en nog wat gehakte overgebleven choco snippers. Yum!
Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Reserveer!
Wil je verzekerd zijn van een box? Vul hieronder je e-mailadres in en we zetten je op de speciale pre-order lijst! Dan ontvang je als eerste een mailtje als de nieuwe box online staat.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.