NMN: wat is het en waar is het goed voor?

Artikelen
nmn
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
08.02.2022

Longevity is de filosofie achter vitaal ouder worden. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar longevity, en dat onderzoek leidt weer tot tal van producten, tips en supplementen. Als je onderzoek doet naar het concept kom je al snel NMN tegen: nicotinamide-mononucleotide. Wat is NMN, waar is het goed voor, het wat is het beste NMN supplement? Dat lees je hieronder.

Wat is nicotinamide-mononucleotide (NMN)?

NMN (nicotinamide-mononucleotide) is een molecuul dat van nature in alle levensvormen voorkomt. Het is een afgeleide van vitamine B3 en een voorloper van NAD+ (nicotinamide adenine dinucleotide), een belangrijk co-enzym dat in alle lichaamscellen voorkomt. NAD+ is nodig voor allerlei verschillende lichaamsfuncties, waaronder het vertragen van het verouderingsproces. Hoe ouder je wordt, hoe minder NAD+ je in je lichaam hebt. En die afname begint al rond je 20-25e levensjaar! Niet zo gek dus om je al vroeg te gaan verdiepen in longevity, de kunst van het vitaal ouder worden. NMN verdient een plekje in jouw persoonlijke healthy aging protocol. Veel onderzoeken suggereren namelijk dat NMN kan beschermen tegen diabetes, hartziekten, Alzheimer en veroudering in het algemeen. Jongere mensen ervaren door het gebruik ervan meer energie, een beter werkend metabolisme en een beter dag- en nacht ritme.

NMN poeder, capsules, tabletten of zuigtabletten

NMN is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder capsules, tabletten, poeder en zuigtabletten. Het belangrijkste is om een vorm te kiezen die jij fijn vindt om in te nemen. En om een supplement te kiezen waar geen onnodige stoffen aan toe zijn gevoegd.

NMN kopen

Wij gebruiken zelf het liposomale NMN supplement van Purovitalis. Het is uitvoerig getest en daarom een aanrader. Een potje bevat 60 capsules met 125mg NMN per capsule. Je kunt de capsules het beste ’s ochtends en tijdens de lunch innemen.   Het fijnste aan dit supplement is de liposomale technologie. De werkzame stof wordt daarbij ingekapseld in liposomen, een soort blaasje die van dezelfde stof zijn gemaakt als celmembranen. Ze zorgen ervoor dat de werkzame stof intact jouw cellen bereikt. De NMN in het supplement van Purovitalis is dus goed opneembaar en werkt sneller, effectiever en met verlengde afgifte vergeleken met gewone NMN.

NMN ervaringen

NMN supplement

Holistik’s Evelyn deelt haar ervaring met NMN: “De fontein van de jeugd in pilvorm? Dat klinkt te mooi om waar te zijn, en dat is het ook wel een beetje. Toch komen er steeds meer supplementen op de markt die helpen om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven. Zelf slik ik elke ochtend NMN, een baanbrekende stofje dat het verouderingsproces vertraagt. In Amerika heeft NMN de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen en ook in Nederland groeit de populariteit. Ik denk dat er over een jaar of tien een potje op elk badkamerplankje staat.”

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.