Feng Shui en de slaapkamer

Feng Shui
feng shui en de slaapkamer

Joris van de Weerd volgt een opleiding bij Feng Shui master Nina Elshof. Holistik kijkt de komende maanden mee over zijn schouder, nieuwsgierig naar wat hij allemaal leert. Deze keer: Feng Shui en de slaapkamer.

Feng Shui en de slaapkamer

Jaren kon ik maar geen afscheid nemen van mijn prachtige jaren ’50 twijfelaartje. Drie keer raden waarom. Maar het protest van mijn rug werd de laatste maanden zo sterk, dat ik heb besloten toch voor iets volwasseners te gaan. Een echt grote-mensen-bed. Natuurlijk wilde ik feng shui beslissingsrecht geven bij de aankoop. Maar daar werd het niet makkelijker van.

Slaapkamer

Om te beginnen zag ik het als een mooie kans om bewuste keuzes te maken. De eerste gedachte die ik daarbij had was: dan komt er ook een nieuw dekbed! Want mijn nachtrust mag niet de nachtmerrie zijn van Nils Holgersson en z’n vliegende vriendjes. Ik had ooit op de site van Yumeko iets gelezen over tencel. Een diervriendelijk dekbed, gemaakt van eucalyptusbomen. Alles zeer bewust en verantwoord. En toch warm, zacht, ademend, etc. Mooi. Er is dus geen enkele reden meer om nog onder dode eendenkuikens te slapen. Die beslissing was alvast snel genomen.

Maar toen het bed zelf. Feng Shui schrijft een houten bed voor. En het punt was dat ik nu toch echt heel graag een keer een elektrisch verstelbaar bed wilde. Die bedden zijn a) niet van hout, en b) er zit elektriciteit in! E-lek-tri-ci-teit! Paniek! Het gaat namelijk tegen elke feng shui-stelregel in om alles wat maar een beetje onnatuurlijke geleiding en straling met zich meebrengt in je slaapkamer te halen. Maar die arme rug van me verdíent het, verdorie!

Ik had al eindeloos staan wikken en wegen bij allerlei beddenboeren. En bovendien uren op schoot gezeten met Elle Decoration. En steeds werd ik er een beetje jamaarderig van. Ja maar, goed liggen heeft toch prioriteit? Ja maar, het oog wil ook wat. Ja maar, dat geld heb ik helemaal niet. Ja maar, ik heb toch geen tijd om een bed elke dag zo strak op te maken? Ja maar, zou het dan echt niet mogen van de feng shui-goden? Ja maar, verder is mijn energiebalans echt best OK!

En dat laatste loog ik mezelf voor. Ja, mijn bewustzijns-balans, díe is best OK. En mijn spirituele energie is ook prima op orde. Maar mijn fysieke energie is al lange tijd flink úit balans. En mijn emotionele energie is behoorlijk turbulent. Plus de esthetische- en financiële energiebalansen mogen wel wat beter op elkaar afgestemd zijn. En de relatie-disbalans? Daar heb ik het eerder al uitvoerig over gehad. Zo feng shui: ga maar aanstaan!

Uiteindelijk is het een stevige boxspring met stalen frame, maar wel met houten ombouw geworden. En mét elektrisch verstelbaar hoofd- en voeteneinde. Bam! Als ik in bed stap voel ik me de koning, en elke prinses op elke erwt te rijk. Na jaren in die ‘hangmat’ moet mijn rug er geloof ik nog wel aan wennen. Volgen de beddengiganten schijnt daar een paar weken voor te staan. Maar ik droom vooralsnog vredig en harmonieus.

Met het nieuwe dekbedovertrek dat ik nog moet kopen mag ik van mezelf geen enkele feng shui-concessies meer doen. En allicht valt er van alles te compenseren voor mijn opstandigheid. Ja maar,… dat zullen we dan wel zien.

Mijn vraag aan Nina:

Wat zijn algemene Do’s en Dont’s in de slaapkamer? En valt er te compenseren? Want ik denk dat ik wat feng shui betreft een absolute no go ben begaan, en ik voel dat ik bij je op het matje moet. Maar de keuze voor lichamelijk comfort moest ik voorrang geven. Meer bewustzijn maakt kiezen soms lastig….

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link