Elke cel in je lichaam heeft een bepaalde frequentie en samen vormen deze cellen jouw ‘vibe’. Gedachten en emoties spelen hierin een belangrijke rol. Je lichaam en geest zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zodra je bijvoorbeeld woede ervaart gaat je hart sneller kloppen, versnelt je ademhaling en worden er stresshormonen aangemaakt om te kunnen vechten (of vluchten). Als je blijdschap of dankbaarheid ervaart gebeuren er echter hele andere dingen met jouw frequentie. Nicole van Kempen van By Veda legt het uit.
Zo boost je jouw gezondheid met vitamine D(ankbaarheid)
Alles is energie en heeft een eigen trillingsfrequentie. Elke substantie, alles wat je eet en drinkt, maar ook de mensen om je heen. Misschien herken je het wel, dat sommige mensen je heel blij en licht laten voelen terwijl anderen je energetisch helemaal leeg trekken. Of dat gevoel dat bepaalde plekken je geven. Het ene moment voel je je ergens direct thuis, terwijl je van andere plekken de kriebels krijgt. It’s all about energy!
Emotie = energie in beweging
Alle emoties hebben hun eigen frequentie en daarmee invloed op je lichaam. Het woord ‘emotie’ zegt het eigenlijk al, het gaat om e-motie, oftewel energie in beweging. Omdat elke cel uit energie bestaat hebben emoties invloed op alle cellen in jouw lichaam. Jouw gevoelens zijn dus super belangrijk voor een gezond lichaam en een kalme geest. Energie wordt gemeten in Hertz, het aantal golven per seconde. Een hoge frequentie betekent veel golven en lage frequentie weinig golven. Negatieve emoties zoals schaamte en angst hebben bijvoorbeeld een hele lage frequentie, terwijl positieve emoties zoals liefde en dankbaarheid juist een enorme boost geven aan je trillingsfrequentie. De frequenties van menselijke emoties zijn door Dr. David R. Hawkins in beeld gebracht in ‘The map of consciousness’ in zijn boek Power VS Force.
Zwakke en krachtige emoties
Deze Amerikaanse psychiater heeft het menselijk bewustzijn, met alle emoties van dien, in kaart gebracht aan de hand van verschillende niveaus. Bij elk niveau vermeldde hij de hoogte van de trilling. Alle emoties onder de 100 worden gezien als laag trillende emoties. Hawkins noemt dit de ‘zwakke’ emoties. De emoties vanaf trillingshoogte 200 vallen onder de ‘krachtige’ emoties. Dit is een overzicht van de verschillende niveaus en de bijbehorende trillingshoogte:
Schaamte (20), schuld (30), apathie (50), verdriet (75), angst (100), verlangen (125), boosheid (150), trots (175), moed (200), neutraliteit (250), welwillendheid (310), acceptatie (350), redeneren (400), liefde (500), blijdschap (540), vrede (600) en verlichting (700+).
Verhoog jouw frequentie
Emoties veranderen continue en dus ook jouw frequentie, jouw ‘vibe’. Door alles wat je doet, alle mensen met wie je omgaat en alle prikkels die je tot je neemt. Hoe hoger jouw frequentie hoe gelukkiger en gezonder je bent, hoe meer energie, hoe sterker jouw immuunsysteem. Maar hoe doe je dat dan, je vibe verhogen? Om te beginnen…. vecht niet tegen negatieve gevoelens als angst en woede, ook al lijkt dat in deze tijd makkelijker gezegd dan gedaan. Probeer je te focussen op het toevoegen van meer positieve emoties. Liefde en dankbaarheid spelen hierin een sleutelrol! Hieronder vind je 5 tips om jouw trillingsfrequentie te verhogen.
Tip 1: Meer aandacht voor dankbaarheid
Start en eindig je dag met dankbaarheid. Bijvoorbeeld door elke dag 3 dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent in een dagboekje. Of door je handen op je hart te plaatsen en in gedachten stil te staan bij de personen, situaties of dingen waar je het meeste dankbaar voor bent. Dat hoeven geen grote dingen te zijn. Zoiets simpels als de zon die schijnt, een lege agenda of een koelkast vol lekker en gezond eten. Juist stil staan bij al die dingen die zo misschien zo vanzelfsprekend lijken is een mooie gewoonte. Probeer liefde en dankbaarheid te voelen in elke vezel van je lichaam!
Tip 2: Yoga
Yoga helpt om niet verwerkte emoties los te laten, die vaak zijn opgeslagen in je lijf. Vooral bij yin yoga waar je wat langer in de poses blijft en je het fascia, het bindweefsel waar je energiebanen doorheen lopen, stimuleert. Een simpele zittende vooroverbuiging kan al een groots effect hebben.
Tip 3: meditatie en ademhaling
Diep en rustig ademen door je buik geeft je zenuwstelsel een seintje dat je veilig bent. Adem rustig 5 tellen in door je neus en weer 5 tellen uit door je mond. Je ademhaling en hartslag zijn communicerende vaten, door diep en rustig te ademen verlaag je je hartslag en verminder je negatieve gevoelens zoals angst en woede.
Tip 4: eet gezond
Een bakje biologische blauwe bessen heeft natuurlijk een hele andere energie dan een kant en klare diepvriespizza die bol staat van de e-nummers en conserveringsmiddelen, dus ga zoveel mogelijk voor vers, onbewerkt en biologisch!
Tip 5: Breng tijd door in de natuur
Zorg er voor dat je meer tijd doorbrengt in de natuur. De natuur heeft namelijk de hoogste frequentie en door het maken van een boswandeling kun je daar flink wat positief geladen energie uit tappen. Daarbij heeft de grootsheid van de natuur een relativerend effect. De natuur helpt je om negatieve ervaringen, gedachten, gevoelens in perspectief te plaatsen. Daardoor ontstaat er mee ruimte voor positieve emoties met een hogere trillingsfrequentie. Ga je door een moeilijke periode? Blijf niet apathisch op de bank zitten, maar zoek een bos op park op. Houd tijdens het wandelen gepaste afstand (minimaal anderhalve meter).