PRE-ORDER NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Ben jij een volwassen indigokind? Dit zijn de kenmerken

Heart + Soul
indigokind

Indigokinderen worden ook wel nieuwetijdskinderen of kristalkinderen genoemd. Het zijn verzamelnamen voor kinderen of volwassenen die hoog sensitief zijn en over een grote innerlijke wijsheid beschikken. En die wijsheid zetten ze het liefste in om anderen te helpen.

Ben jij een volwassen indigokind? Dit zijn de kenmerken

Misschien wel het belangrijkste kenmerk van indigokinderen is dat van jongs af aan voelen dat ze een duidelijke taak hebben in het leven. Door hun gevoeligheid en innerlijke wijsheid doorzien ze oude systemen en structuren die niet (meer) werken. Ze voelen het als hun persoonlijke missie om veranderingen in gang te zetten en de wereld te helpen. Om zo een ‘nieuwe tijd’ te creëren. Aan het daadwerkelijk uitvoeren van hun missie beginnen de meeste indigokinderen overigens pas rond hun 30e levensjaar. Ze zijn dan volwassen genoeg om een bijdrage te leveren aan een mooiere wereld en anderen te helpen zonder hun eigen welzijn uit het oog te verliezen (want dat laatste is een belangrijke valkuil voor indigokinderen).

Hoogsensitief

Indigokinderen zijn altijd hoogsensitief. Maar niet alle hoogsensitieve kinderen zijn indigokinderen. Om het verschil te begrijpen zoomen we eerst in op hoogsensitiviteit. Ben je een Highly Sensitive Person (HSP) dan ben je extra gevoelig voor prikkels en merk je signalen en details sneller op. Zo’n 20% van de mensen wordt met deze eigenschap geboren. Voor iemand die niet hooggevoelig is, kan een HSP overkomen als een aansteller. En dat is niet terecht. De afgelopen jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar hooggevoeligheid. Hieruit blijkt dat de verwerking van prikkels in de hersenen bij hooggevoelige mensen daadwerkelijk anders verloopt. Ze worden intenser beleefd. En dat is iets dat steeds meer huisartsen, psychiaters en psychologen gaan inzien.

Kenmerken van een indigokind

Een indigokind is per definitie hooggevoelig. Maar je herkent een nieuwstijdskind pas echt aan onderstaande eigenschappen:

 • Indigokinderen doen vaak wijze uitspraken, veelal op jonge leeftijd. Ook zijn ze vroeg volwassen.
 • Nieuwetijdskinderen hebben een enorm sterk rechtvaardigheidsgevoel. Met bedrog, liegen en onechtheid hebben ze veel moeite.
 • Nieuwetijdskinderen leven vanuit intuïtie en gevoel. Ze voelen dingen aan en handelen daarnaar zonder daarbij na te denken.
 • Indigo’s voelen zich zeer sterk verbonden met de natuur. En hebben het nodig om hiermee veel in contact te zijn.
 • Nieuwetijdskinderen hebben een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Ze nemen al vroeg allerlei problemen en zorgen van anderen over en willen deze oplossen. Ze zijn al vroeg de ‘ouder’ in het gezin. Dit komt omdat ze van nature erg zorgzaam zijn en precies aanvoelen wat de ander nodig heeft.
 • Ze hebben een duidelijk doel of sterke missie om te helpen en de wereld op een positieve manier te veranderen.
 • Indigo’s hebben een spirituele levenshouding. Ze kijken naar de wereld vanuit het hart en niet vanuit het verstand.
 • Nieuwetijdskinderen zijn ongevoelig voor autoriteit. Ze hebben moeite met gezag. Daardoor komen ze soms rebels, opstandig of eigenzinnig over op mensen
 • Ze beschikken over een spirituele gave. Indigo’s zijn zeer intuïtief, empathisch en helder voelend.
 • Ze voelen een sterke verbinding met de geestelijke wereld.
 • Ze voelen zich één met alles. Hierdoor zijn ze enigszins grenzeloos en kunnen ze minder makkelijk de scheiding voelen tussen zichzelf en de ander.
 • Indigo’s zijn als een spiegel. Ze kijken dwars door uiterlijk gedrag en maskers heen en voelen feilloos aan hoe iemand zich werkelijk voelt. En dat kan soms best confronterend zijn.
 • Nieuwetijdskinderen zijn origineel en creatief. Ze zien meer dan logische verbanden, en kunnen nieuwe paden betreden en ontdekkingen doen.
 • Ze zijn erg visueel ingesteld en denken in beelden.

Volwassen indigokind

Ervaar je bij het lezen van bovenstaande eigenschappen een diep gevoel van herkenning? Grote kans dat je een volwassen indigokind bent. Dat maakt je niet ‘beter’, ‘spiritueler’ of ‘getalenteerder’ dan een ander. Het betekent alleen dat je intuïtief aanvoelt hoe je een mooiere plek kunt maken van de wereld en andere mensen kunt helpen. Pas alleen op dat je jezelf niet voorbij loopt.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Bron: praktijkannemoon.nl

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.