Vegan recept: zuiver je lichaam met deze Indiase dahl met zoete aardappel en kokosmelk

Food
The Green Happiness Rock Your Body Healing Tumeric
Natalja De Vos

Natalja De Vos
18.01.2019

In januari draait het allemaal om je lichaam en geest terug in balans te brengen. Voedzame gerechten die je lichaam helpen opschonen ondersteunen je daarbij. Zo publiceerden we eerder het recept voor zuiverende kitchari, die Ayurveda therapeut Jeroen Mei meenam uit India; de bakermat van de Ayurveda. Ook deelde hij een recept om de vurige Pitta te kalmeren met deze creamy vegan bloemkool curry. Om deze zuiverende foodtrend voort te zetten deze maand delen we dit keer een heilzaam recept van de lieve ladies van The Green Happiness: Indiase dahl met zoete aardappel en kokosmelk.  

Vegan recept: zuiver je lichaam met deze Indiase dahl met zoete aardappel en kokosmelk

Deze Indiase dahl (linzencurry) zit vol healing powers dankzij onder andere de onstekingsremmende werking van kurkuma. In de traditionele Chinese en Indiase geneeskunde wordt dit Ayurvedische specerij al eeuwenlang gebruikt tegen allerlei verschillende kwaaltjes; variërend van menstruatieproblemen, ontstekingen in de darmen tot chronische ziekten. Kurkuma is heel geschikt in gerechten als dahl en curry, maar je kunt er ook lekkere golden lattes van maken. In dit gerecht dient kurkuma vooral als natuurlijke detox. Tip: de werking van de kurkuma wordt versterkt als je het combineert met zwarte peper in een gerecht of drankje. Serveer rijst of Indiaas flatbread bij deze Dahl voor extra energie.

Ingrediënten voor 3 porties

2 teentjes knoflook
1 witte ui
5 g verse gember
1 tl kokosolie
1 tl kurkuma (of 5 g vers)
1 tl Garam Masala (kruidenmix)
½ tl zwarte peper
250 g rode splitlinzen
500 ml groentebouillon
400 ml kokosmelk
4 tomaten
100 g spinazie
400 g zoete aardappel
1 limoen
10 g verse koriander
– Extra benodigdheden: grillpan

Bereiding Indiase Dahl

Snij de knoflook, ui en gember fijn. Verhit de kokosolie in een grote pan en bak het hierin ongeveer 2 minuten op laag vuur. Roer de kurkuma, Garam Masala en zwarte peper er doorheen. Voeg de linzen, bouillon en kokosmelk toe. Breng het mengsel aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg vervolgens de tomaten toe en laat 15 minuten meekoken totdat de dahl dik en romig is. Was de zoete aardappel en snij in plakjes. Rooster in de grillpan aan beide kanten 2-3 minuten totdat deze zacht en geroosterd is. Roer de spinazie en zoete aardappel door de dahl. Knijp de limoen erboven uit en bestrooi met de verse koriander.

The Green Happiness & Rock Your Body

the green happiness rock your bodyNaast zuiver te eten is het belangrijk voor een goed humeur om voldoende te bewegen. Tessa & Merel van The Green Happiness hebben om die reden een nieuwe platform gelanceerd: Rock Your Body. Ze combineren gezond eten én bewegen op een laagdrempelige manier waardoor het een echt feestje wordt. De foto links zegt genoeg ;-). Je kunt Rock Your Body nu 14 dagen gratis proberen voordat je een maandabonnement afsluit. Als je voor een jaarabonnement kiest krijg je het Rock Your Body boek t.w.v. €49,95 cadeau. Kijk voor meer info op ryb.nl.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link