Bleekselderijsap: déze 3 positieve effecten heeft dit wonderdrankje op je gezondheid

Food
bleekselderijsap
bleekselderijsap


02.01.2020

Een groen sapje gemaakt van bleekselderij: het klinkt niet als het lekkerste drankje ter wereld. Maar als je weet wat bleekselderijsap doet voor je gezondheid neem je de bittere smaak op de koop toe. Anthony William schreef er een boek over: Celery Juice – the most powerful medicine of our time. Wij hebben 3 positieve effecten van het drinken van bleekselderijsap voor je op een rij gezet én leggen uit hoe je dit groene wonderdrankje zelf kunt maken.

Bleekselderijsap: 3 positieve effecten dat dit drankje op je gezondheid heeft

bleekselderijsapMet zijn boek Celery Juice – the most powerful medicine of our time heeft Anthony William ontzettend veel mensen weten te inspireren om elke ochtend een glas bleekselderijsap te drinken. Sterker nog: het drankje is dankzij hem zelfs uitgegroeid tot een wereldwijde hype. En die hype is er niet voor niets: er zitten namelijk ontzettend veel positieve effecten aan een glas bleekselderijsap drinken. Dit zijn de belangrijkste 3.

1) Bloeddrukverlagend

Bleekselderijsap werkt bloeddrukverlagend. Dat zit zo: je hart pompt bloed met kracht de slagaders in. Zo worden voedingsstoffen en zuurstof door je lichaam getransporteerd. Dit zorgt voor druk op je bloedvaten: de bloeddruk. In het geval van een hoge bloeddruk staat er constant een hogere druk op de vaatwanden en moet je hart meer moeite doen om bloed rond te pompen. Dat is gevaarlijk en kan de kans op hart- en vaatziekten verhogen. Bleekselderij helpt de spieren rond je hart te ontspannen, de bloedvaten te verwijden en de bloedsomloop te stimuleren. Hierdoor heeft het bloed meer ruimte om te bewegen, waardoor de druk op je vaten wordt verlaagd.

2. Bleekselderij werkt vochtafdrijvend

Bleekselderij heeft een vochtafdrijvende werking. Dit is een belangrijk pluspunt want het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 65% uit water. Met zoveel vocht in je lijf is een gezonde vochthuishouding geen overbodige luxe. Als je vochthuishouding niet in balans is (omdat je bijvoorbeeld te veel vocht vasthoudt) komt het zuiveringsstation van je lichaam – je nieren – onder druk te staan. Ze kunnen afvalstoffen dan minder efficiënt uit je lichaam filteren. Gelukkig zijn er manieren om je vochthuishouding zelf in goede banen te leiden. Bijvoorbeeld door elke ochtend een glas bleekselderijsap te drinken. Bleekselderij bevat veel kalium: een mineraal dat je vochthuishouding in balans brengt. En wanneer je vochthuishouding in balans is, voel je je automatisch gezonder en fitter.

Het gezondste sap van Nederland

Bestellen

3. Positief effect op maagzuur

Bleekselderij heeft een positief effect op maagzuur. Per dag produceer je zo’n 2,5 liter maagzuur. Dit maagzuur zorgt ervoor dat schadelijke bacteriën en schimmels in voedsel onschadelijk worden gemaakt. Daarnaast helpt maagzuur bij een goede opname van vitamines en mineralen, met name van ijzer en vitamine B12. Maagzuur heeft dus een cruciale rol in de vertering van ons voedsel en het is belangrijk om de hoeveelheid maagzuur in je lichaam op pijl te houden. Het drinken van een glas bleekselderijsap in de ochtend helpt daarbij. Het bevat namelijk een stofje dat een positieve invloed heeft op je maag. Het houdt de maagwand gezond en het zorgt ervoor dat dat je maag precies de goede hoeveelheid maagzuur afscheidt en je dus geen last krijgt van brandend maagzuur.

Zo maak je bleekselderijsap

Bleekselderijsap kun je het beste ‘s ochtends puur drinken (dus zonder andere voedingsmiddelen erbij) op een lege maag wanneer je net wakker bent. Vind je de bittere smaak te heftig? Voeg dan wat spinazie, komkommer of appel toe aan het drankje. Hoe vaker je het drinkt, hoe meer je aan de smaakt went. Start de eerste paar dagen met 250 ml en bouw het op naar ongeveer 450 ml.

Ingrediënten
– Kleine stronk (biologische) bleekselderij
– Eventueel wat smaakmakers zoals limoen, citroensap of gember

Bereidingswijze
Snijd de bleekselderij in kleine stukken. Voeg toe aan de slowjuicer (of blender maar belangrijk dat alle vezels en draadjes er uit zijn gezeefd), met eventuele smaakmakers en pers er sap van. Drink het sap binnen 30 minuten op, dan ben je er zeker van dat er geen voedingsstoffen verloren zijn gegaan.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.