Het najaar is hét moment om wat vaker de keuken in te duiken. Met raw baking bijvoorbeeld maak je in een handomdraai de lekkerste vegan én healthy treats. Neem deze gingerbread koekjes. Het recept komt bij onze vrienden van Lovechock vandaan en is gemaakt met hun nieuwste wintersmaak ‘abrikoos & gember’. De rauwe cacao in de chocola bevat van nature vitamines, mineralen, flavonoïden én stemmingsverhogende ‘liefdesstoffen’. Dé snack dus om knus mee op de bank te kruipen.
Vegan koekjes recept: verwarmende gingerbread man cookies
Deze verrassende raw vegan koekjes op basis van medjoul dadels, havermout en Lovechock chocolade zijn de perfecte comfort snack. Die ook nog eens goed voor je is. Dadels zitten namelijk boordevol vitamine B6 en zijn rijk ijzer, magnesium en kalium. Deze mineralen verlagen je bloeddruk. Daarnaast bevatten de steenvruchten (vruchtensoorten met een steenachtige pit) veel vitamine C en zijn ze rijk aan antioxidanten. Iets dat we goed kunnen gebruiken nu de dagen korter worden en onze weerstand op de proef wordt gesteld. Daarnaast zijn dadels natuurlijk ook gewoon heel lekker! Ze maken de gingerbread koekjes lekker zoet, zonder dat je geraffineerde suikers binnenkrijgt.
Gingerbread
Gingerbread cookies zijn vooral in Amerika populair, maar zijn inmiddels ook overgewaaid naar Europa. Je kunt gingerbread koekjes zien als een variant op peperkoek en speculaas, maar dan met flink wat meer gember. Je vindt de cookies in Amerika vooral tijdens de feestdagen in de vorm van vrolijke mannetjes. Vaak zijn ze versierd met chocolade of kleurrijk glazuur.
Ingrediënten voor 15 raw vegan koekjes met chocola
- 10 ontpitte medjoul dadels
- 100 gram havermout
- 75 gram hazelnoten
- 5 eetlepels vers geraspte gember
- 3 eetlepels dadelstroop
- snufje zout
- 1 reep Lovechock Apricot & Ginger au bain-marie gesmolten
- versiering: goji bessen, eetbaar goud
Extra benodigdheden
- bakpapier
- bakvormpjes
Zo maak je de raw vegan koekjes met chocola
- Plaats alle ingrediënten behalve de chocolade en versiering in een food processor en mix tot een massa.
- Rol een lang stuk bakpapier uit en plaats het koekjesdeeg op de ene helft van het bakpapier. Vouw het bakpapier dubbel en rol met een deegroller over het beslag tot het koekdeeg ongeveer een centimeter dik is.
- Laat dit minstens een uur in de koelkast of een half uur in de vriezer, zodat het hard wordt.
- Ondertussen kun je de chocolade smelten au bain-marie.
- Haal het beslag uit de koelkast en snijd er vormpjes uit.
- Versier de koekjes met de chocolade, goji bessen en eventueel eetbaar goud.
Nieuwe limited editions van Lovechock
Lovechock lanceert deze winter 2 limited editions: de smaken Winter Spice & Mandarin en Apricot & Ginger. Ze bevatten natuurlijk fruit en biologische kruiden die je warm houden. Rauwe cacao bevat bovendien van nature vitamines, mineralen, flavonoïden én stemmingsverhogende ‘liefdesstoffen’. Dé snack om knus mee op de bank te kruipen tijdens het koude seizoen, dus.
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!