Dadels: gezonde woestijnsnack én afrodisiac

Food
dadels

Dadels zijn zó zoet en romig dat we zelf ook bijna niet kunnen geloven dat ze gezond zijn. En toch is het zo. Dadels hebben een ontstekingsremmend werking, zitten bomvol magnesium en kunnen zelfs worden gegeten als afrodisiac… 

Dadels: gezonde woestijnsnack én afrodisiac

Meestal zijn the sweet things in life niet al te gezond. Maar dat geldt niet voor dadels. Deze snacks uit de woestijn hebben namelijk een hoge voedingswaarde en worden om die reden veelvuldig worden gegeten tijdens de Ramadan. Ze gaan het hongergevoel tegen en dat is natuurlijk best relaxed als je alleen maar tussen zonsondergang en zonsopkomst mag eten. Vaak wordt het vasten verbroken door het eten van een paar dadels. Maar een hoge voedingswaarde is niet voldoende om het te schoppen tot de meest gezonde woestijnsnack ever. Daar is meer voor nodig. Zo zijn dadels rijk aan ijzer, magnesium en kalium. Deze mineralen verlagen je bloeddruk. Daarnaast zitten ze bomvol vitamine B6 (een stofje dat je hersenfuncties verbetert) en vitamine C.

Snoepvervanger en afrodisiac

Zelf zie ik dadels vooral als een tussendoortje en verantwoorde snoepvervanger. Ze bevatten weliswaar veel vruchtensuiker (ik eet er dan ook niet meer dan 2 per dag), maar zijn nog altijd beter dan koekjes, snoepjes en repen die van de lopende band rollen en vol zitten met  suiker, fructosestroop, kunstmatige zoetstoffen en synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen. Nog niet overtuigd van alle dadel benefits? Het schijnt dat je dadels ook heel goed kunt gebruiken als afrodisiac. Ze zijn een onuitputbare bron van energie en staan in de Arabische cultuur bekend als een heilige vrucht die zorgt voor onvergetelijke nachten. Dit geheime recept wil ik je dan ook niet onthouden:

  • laat een handvol dadels 12 uur lang weken in geitenmelk (verwijder indien nodig alle pitten)
  • Pureer de dadels vervolgens in dezelfde melk
  • Voeg wat karwij en honing toe
  • Giet je zelfgemaakte afrodisiac in een mooi schaaltje, pak twee lepeltjes en enjoy…

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link