Getest: wittere tanden met baking soda?

Body
wittere tanden

Van kanariegeel naar hagelwit? Dat krijg je alleen voor elkaar met facings. Voor wie tevreden is met iets wittere tanden, kan poetsen met zelfgemaakte tandpasta op basis van baking soda een optie zijn. Ik testte het 2 weken uit.

Wittere tanden met baking soda?

Of het een fase is weet ik nog niet maar de laatste tijd ben ik helemaal into DIY. Ik heb al zelf deodorant gemaakt (werkt echt prima) en twee weken terug ben ik de keuken in gedoken om mijn eigen tandpasta te fabriceren. Ik ben namelijk al een tijdje nieuwsgierig naar de werking van één van de hoofdingrediënten: baking soda. Je kunt baking soda werkelijk voor van alles en nog wat gebruiken, maar wat mij vooral triggerde is dat je er super witte tanden van schijnt te krijgen. Daarnaast vind ik het geen gek idee om eens wat minder fluoride te gebruiken. Over fluoride doen allerlei (spook)verhalen de ronde. Zo zou het een giftige chemische stof zijn die schade kan toebrengen aan je zenuwstelsel en kan leiden tot zwakke botten en tanden. Nu houd ik niet van paniekvoetbal, maar een fluoride vrije periode van 2 weken kan vast geen kwaad.

Witte tanden

Het zelf maken van tandpasta is super simpel. Deze ingrediënten heb je nodig: 2 eetlepels kokosolie op kamertemperatuur, 1 eetlepel baking soda (zuiveringszout), 10-15 druppels etherische olie naar keuze en 1/2 theelepel (keltisch) zeezout. Zelf heb ik pepermuntolie van het merk CHI gebruikt. Bij het flesje zit een handig pipetje waarmee je goed kunt doseren. Meng de kokosolie met het zuiveringszout en voeg daarna de etherische olie toe. Als je alle ingrediënten goed hebt gemengd doe je het mengsel in een schoon glazen (weck)potje. Super simpel toch? Ik bewaar mijn homemade tandpasta ongekoeld in de badkamer. Na het poetsen spoel ik de spoelbak nog even na met warm water omdat kokosolie gaat stollen onder de 25 graden.

En, werkt het?

Ik poets mijn tanden nu 2 weken met mijn DIY tandpasta. Ik heb ook mijn vriend Sebastiaan zo ver proberen te krijgen, maar die weigert – na een mislukt experiment met een deodorant steen – systematisch. Waar ik zeker in het begin aan moest wennen is het ‘mondgevoel’. Het is gewoon een beetje weird om te poetsen met een olie-achtige substantie. Ook de smaak is iets minder fris dan gewone tandpasta en de zoute nasmaak is echt even wennen. Al met al vind ik het echter prima te doen. Maar heb ik na twee weken ook witte tanden? Nou, ze zien er zeker een tikkeltje witter uit. Het is geen wereld van verschil, maar toch… Ook Sebastiaan denkt verschil te zien, máár: het was hem niet opgevallen als ik er niet om had gevraagd. Omdat ik – tegen beter weten in – stiekem toch hoopte op een rits fonkelwitte tanden is de lol er na twee weken toch een beetje af. Of ik er mee door ga? Hmm, ik ben er nog niet helemaal over uit. Ik zie wel resultaat, maar het is niet mindblowing. Daarnaast ben ik altijd heel zuinig op mijn tanden en diep in mijn hart misschien toch niet overtuigd van de werking van een 100% natuurlijk product. Aan de andere kant zit het fluoride verhaal me niet helemaal lekker. You know what, ik ga binnenkort maar eens te rade bij een biologische tandarts. Ik wil hier toch het fijne van weten. Ik zal jullie op de hoogte houden!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Dr. Hauschka Winactie
Laat hieronder je gegevens achter om kans te maken op één van de 350 producten!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link