Soms heb je er gewoon zin in: zoetigheid. En dat is helemaal niet erg. Niet alles wat je eet hoeft in de categorie ‘gezond’ of ‘voedzaam’ te vallen. Daarom vind je hier een recept voor heerlijk zoete vegan donuts, met appelmoes en rozenblaadjes. Donut worry be happy!
Recept: vegan donuts uit de oven met pistachenootjes en rozenblaadjes
Dit recept komt uit Easy Vegan all-day breakfast van Living the Green Life. Verwacht 70 vegan ontbijtrecepten die je de hele dag door kunt eten. Voor de zoetekauwen is er bijvoorbeeld een upside-down perencake of amandelpannenkoeken. Maar er staan ook hartige recepten in zoals tomatenquiche of een spicy omelet met gemarineerde tempeh. Hieronder vind je vast het recept voor zelfgemaakte donuts uit de oven.
Ingrediënten voor 6 donuts
Donuts:
- 1 tl kokosolie, om in te vetten
- 200 g bloem
- 50 g kokosbloesemsuiker
- 2 tl bakpoeder
- 200 ml amandelmelk
- 30 ml kokosolie, gesmolten
- ¼ tl zout
- 50 g appelmoes
- rasp van 1 verse citroen
- donutvormpjes
Topping:
- 100 g poedersuiker
- sap van 1 verse citroen
- 1 el bietenpoeder
- 2 el gehakte pistachenoten
- 1 tl rozenblaadjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de donutvormpjes in met de kokosolie.
- Meng de ingrediënten voor de donuts in een kom tot een beslag.
- Vul de vormpjes met het deeg en bak in 15 minuten gaar in de oven.
- Meng de poedersuiker en het citroensap tot een icing.
- Verdeel de icing over de donuts en strooi het bietenpoeder, de pistachenoten en de rozenblaadjes erover. Smakelijk!
Meer bakken?
Chickpea pancakes: waarom ze 5 x zo gezond zijn als ‘gewone’ pannenkoeken
Recept: zoete aardappelmuffins met bosbessen en amandelen
Chinese Mooncakes: dit is hun prachtige verhaal & zo maak je ze zelf
Zelf broodbakken is hot! Foodie verklapt hoe jij je eigen zuurdesembrood maakt