Recept voor een grauwe herfstdag: quiche met amandelmeel en aardpeer

Hoofdgerechten
quiche aardpeer

Het kookboek Leafs van auteur en tv-kok Carola de Kanter staat vol vegetarische gerechten geïnspireerd op groenten, fruit en kruiden uit haar eigen moestuin. De recepten in het boek zijn ingedeeld volgens de verschillende jaargetijden. Dat maakt het makkelijk om mee te bewegen met het ritme van de seizoenen. Een recept dat precies past bij sombere herfstdagen is deze quiche gemaakt van amandelmeel en aardpeer. Dus organiseer een gezellig diner voor je familie of vrienden en geniet samen van een hartverwarmend stukje hartige taart.

Recept: quiche van amandelmeel met aardpeer

LeafsCarola de Kanter ontwikkelt al jaren vernieuwende, vegetarische recepten. In haar eigen kas en tuin kweekt zij allerlei groenten, fruit, kruiden en (eetbare) bloemen die ze gebruikt voor haar kookatelier. Ze heeft van haar passie nu ook haar missie gemaakt om mensen na te laten denken over het milieu, dierenwelzijn en hun eigen gezondheid. Deze drie principes zijn in feite de échte hoofdingrediënten van al haar recepten.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Aardpeer

De quiche met aardperen is een perfect gerecht voor deze tijd van het jaar. Aardperen zijn misschien niet moeders mooiste, maar ze zijn echt heerlijk als je ze op de juiste manier bereidt en combineert. Je kunt deze zoete variant op de aardappel op verschillende manieren eten: rauw, geroosterd, gebakken, gekookt, met schil, zonder schil, als chips, etc. In deze quiche van Carola komt de smaak echt tot leven en heb je het gevoel dat je een 5-sterren maaltijd eet.

Deze ingrediënten heb je nodig

  • 180 g amandelmeel
  • 1 biologisch ei
  • 70 ml olijfolie
  • snufje zout
  • 2 el ijskoud water (zet 2 el water even in een maatbeker in de vriezer) voor de vulling

Ingrediënten voor de vulling

Voorbereiding 30 minuten, bereiding 45 minuten + 10 minuten afkoelen

  • 4 aardperen
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 3 biologische eieren
  • 1 el gehakte rozemarijnnaaldjes
  • 1 tl pittige kerriepoeder
  • 250 g geraspte kaas, bijvoorbeeld gruyère of belegen rauwmelkse boerenkaas
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 10 walnoten
  • ½ ingemaakte citroen
  • 1 bos waterkers, versgemalen
  • peper en olijfolie

Zo maak je de quiche

  • Meng het meel, het ei, de olijfolie en het zout en voeg beetje bij beetje het koude water toe en kneed tot een soepel deeg. Stop met water toevoegen als het deeg te nat wordt. Laat het deeg afgedekt 20 minuten rusten.
  • Verwarm de oven intussen voor tot 180 °C.
  • Druk het deeg in een ingevette taartvorm met losse bodem met een doorsnede van 24 cm. Bak de taartbodem 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak de vulling: was en schrob de aardperen schoon en kook ze met schil beetgaar in 15 tot 20 minuten, afhankelijk van de grootte. Laat ze wat afkoelen en rasp de aardperen grof of snijd er dunne plakjes van. Is de schil te hard, zoals bij oudere aardperen? Verwijder die dan.
  • Meng de yoghurt met de eieren, kruiden en kaas. Snipper de ui en de tenen knoflook, hak de noten, hak de ingemaakte citroen en meng alles met de aardpeer door het eimengsel en verdeel dit over de voorgebakken bodem.
  • Bak de taart in circa 20 minuten of tot het eimengsel gestold is in de oven op 160-180 °C, niet al te heet dus. Laat de taart 10 minuten afkoelen en haal hem uit de vorm, snijd er punten van en serveer die met een toef waterkers en wat versgemalen peper en volle olijfolie.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link