BESTEL NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Vegan recept: mini quiches met tofu en Italiaanse kruiden voor bij de borrel

Recipes
vegan mini quiches
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
10.12.2020

Als je het liefst plantaardig eet, kan het in het begin zoeken zijn naar de beste snacks. Want hoe lekker die wortels met hummus ook zijn, op een gegeven moment komen ze je neus uit. Deze vegan mini quiches met Italiaanse kruiden en tofu van Living the Green Life zijn dan ideaal om mee te experimenteren. Zet ze vooral in deze kerstperiode om jezelf en spontaan bezoek mee te verrassen bij de borrel. 

Vegan recept: mini quiches met tofu en Italiaanse kruiden voor bij de borrel

Deze mini quiches zijn niet alleen lekker, maar ook voedzaam. Door de tofu krijgen ze wat extra body vanwege de eiwitten daarin. Via de spinazie en cherrytomaatjes krijg je je micronutriënten binnen en ook aan gezonde vetten ontbreekt het niet in dit recept. Wacht dus vooral niet tot je borrelbezoek krijgt om de vegan quiches te maken, want voor vegan comfort food is het altijd een goed moment.

vegan mini quiches

Sanne van Rooij van Living the Green Life: ‘Mini quiches zijn perfecte borrelhapjes. Deze kleine hartige gebakjes kan je maken met wat je maar wilt. Wij kozen dit keer voor een Italiaans tintje en vinden deze combi echt een aanrader. Deze gaan vast en zeker binnen no time op als je ze op tafel zet. En dan maar hopen dat iedereen nog ruimte heeft voor het hoofdgerecht…’

Ingrediënten voor 8 personen

1 el olijfolie
200 g tofu
100 g spinazie
1 el Italiaanse kruiden
2 el edelgistvlokken
1 handjevol cherrytomaten
2 el pijnboompitten
1 rol vers hartig taartdeeg
zout & peper naar smaak

Bereidingswijze vegan quiches met tofu en Italiaanse kruiden

1. Je hebt nodig: cupcakevormpjes en een blender
2. Verwarm de oven voor op 190 °C en smeer de cupcakevormpjes in met olijfolie.
3. Maal de tofu met de spinazie, Italiaanse kruiden en edelgistvlokken in de blender. Snijd de cherrytomaten klein en schep samen met de pijnboompitten door het tofumengsel.
4. Snijd rondjes uit het hartige taartdeeg en bekleed de cupcakevormpjes ermee. Schep het tofumengsel erin, vouw de randjes van het hartige taartdeeg erover en schuif daarna in het midden van de oven. Bak de mini quiches in 35 minuten gaar. Et voilà!

Weer terug in balans komen?

Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Karlijn's persoonlijke tips
Download gratis mini-guideConscious Aging Mini Guide
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.