Veganuary is in 2014 bedacht door een Britse non-profitorganisatie om mensen aan te sporen om 31 dagen plantaardig te eten. Inmiddels doen meer dan 2 miljoen mensen over de hele wereld mee aan deze challenge. Niet zo gek want plantaardig eten kan super smaakvol zijn. Kijk maar eens naar deze crispy plaattaart met kikkererwten en aubergine. Het recept komt van Living the Green Life: een absolute aanrader om ook ver na #Veganuary in je kookrepertoire te houden.
Recept: chrunchy plaattaart met kikkererwten en aubergine
Deze simpele maar heerlijke plaattaart komt van Living the Green Life, een platform dat zich inzet voor meer plantaardig eten. Het fijne aan dit recept is dat je het super makkelijk kunt aanpassen op jouw wensen (of de voorraad in je keukenkastje). Je kunt de taart versieren met alle groenten en plantaardige eiwitbronnen die je maar wilt en ook met de verse kruiden valt eindeloos te variëren. In dit recept is de deegbodem bekleed met aubergine, rijk aan het stofje nasunine, dat verjongend zou kunnen werken en de gezondheid van je hart kan helpen beschermen. De kikkererwten zitten vol plantaardige eiwitten en de yoghurt en peterselie geven de taart een kleurrijk en fris accent.
Ingrediënten voor 2 personen
1 aubergine
100g zongedroogde tomaten
1 blik kikkererwten à 200g
1 rol vers bladerdeeg
120g haver fraîche of een ander plantaardig alternatief voor crème fraîche
1 pakje Tikka Masala currypasta (bijvoorbeeld van The Vegan Sadhu, verkrijgbaar bij de Jumbo)
2 handjesvol verse peterselie
4 el plantaardige yoghurt