Waarom oktober de meest spirituele maand van het jaar is…

Heart + Soul
oktober spiritueel
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
29.09.2020

Volgens oude natuurvolkeren is oktober de meest spirituele maand van het jaar. De sluier tussen de fysieke wereld en de spirit world is dan op haar dunst. Onze voorouders, overleden dierbaren en gidsen uit de geestenwereld kunnen ons in deze tijd dus makkelijker bereiken. Dit jaar begint én eindigt de oktobermaand bovendien met een volle maan. Hoe je zorgt dat je zo veel mogelijk openstaat voor de wijsheid die je op je wacht (zonder overweldigd te raken), vertellen we je hieronder.

Waarom oktober de meest spirituele maand van het jaar is…

oktober spirituele maandVerschillende culturen zien oktober als de maand waarin overleden dierbaren en spirituele gidsen extra dichtbij zijn. Zo wordt in Mexico de Dia de los Muertos, of Dag van de doden, gevierd. Leden van de gemeenschap maken offers klaar voor de geesten van hun overleden dierbaren. Hun aanwezigheid wordt gedurende de dag verwelkomd en gevierd tijdens rituelen en festiviteiten. Ze maken zo voor even weer deel uit van de gemeenschap. Wil jij verbinding maken met een overleden dierbare? Maak dan thuis een versierd altaartje met een foto van diegene, een brief of een ander aandenken. Je kunt hier zo vaak als je wilt een boodschap naartoe brengen, of gewoon even gaan zitten luisteren naar wat er tot je komt.

Dromen en visioenen

Naast bezoekjes van overleden dierbaren kun je in de komende weken ook berichten van spirituele gidsen verwachten. Kijk er dus vooral niet vreemd van op als je visioenen hebt of overal tekens ziet. De kans is bovendien groot dat je de komende tijd veelzeggende dromen hebt. ‘s Nachts is onze geest in rust en staat deze helemaal open voor informatie uit the spirit world. Als het een keer voorkomt dat je, overdag of ‘s nachts, een onaangename aanwezigheid voelt, blijf dan vooral liefdevol. Zeg: ‘Ik erken je aanwezigheid en bedank je ervoor, maar dit is mijn huis en ik wil jou vragen om terug te gaan naar het jouwe.’

Je sparkle houden na je 40e?

Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Eef's persoonlijke tips
Download gratis mini-guideConscious Aging Mini Guide

Boodschappen ontcijferen

Vaak heeft de betekenis van dromen of tekens even tijd nodig om zich te vormen. Tip: houd in deze maand een klein boekje bij met berichten die je doorkrijgt, zodat je niets vergeet. Alles wat voor jou betekenisvol voelt kan een bericht zijn, of het nu een ‘toevalligheid’ is, een droom, een gevoel, een geur die je plotseling ruikt… Dat laatste klinkt misschien gek, maar al je zintuigen staan in deze tijd van het jaar op scherp om zelfs de meest subtiele boodschappen op te kunnen pikken.

Ruimte creëren

Wil je optimaal proberen van de wijsheid die er in deze tijd op je wacht? Dan is het belangrijk om voldoende rust en stilte in te bouwen in je dagelijkse routine. Als je constant geprikkeld wordt of heel druk bent, kunnen berichten uit de geestenwereld je niet bereiken. Je huis (fysiek en energetisch) opgeruimd houden zal het ook makkelijker maken om de informatie die je ontvangt rustig een plekje te geven. Zet je ramen regelmatig open en brand witte kaarsen om de goede energiestromen te geleiden. Reinig de lucht met salie en hou je favoriete kristallen dichtbij. Voor HSP’ers is dit advies de komende weken extra belangrijk. Als je hoogsensitief bent pik je altijd al van alles op. Nu komt daar misschien ook nog allemaal bijzondere informatie uit de geestenwereld bovenop… Extra reden om jezelf op tijd af te zonderen en je energieveld regelmatig te reinigen van alles wat je van anderen hebt geabsorbeerd.

Volle maan op 1 oktober

Deze bijzondere maand begint meteen met een volle maan op 1 oktober. Deze staat in het teken van Ram. De Ram is daadkrachtig, passievol en vurig. Deze energie zorgt ervoor dat je ergens helemaal voor wilt gaan. Je hebt behoefte aan uitdaging en kunt moeilijk innerlijke rust vinden. Het is door al dat enthousiasme misschien verleidelijk om dingen te willen overhaasten en impulsief te zijn. Maar er is geen reden om je opgejaagd te voelen. Je hebt alle tijd. De Zon staat tijdens deze volle maan in het teken Weegschaal, dat zich kenmerkt door evenwichtigheid, harmonie, samenwerking en schoonheid. Deze energie helpt je om de beslissingen die je zo graag snel wilt maken, nog eens rustig te overwegen. Ga niet meteen over op actie, maar neem de tijd om je plannen en wensen echt te voelen en te visualiseren. Verbind je met een zuivere intentie en ga vervolgens met een heldere blik achter je doelen aan.

Volle maan op 31 oktober

De tweede volle maan van deze maand wordt ook wel de ‘Jachtmaan’ genoemd. De tijd tussen zonsondergang en de opgang van de maan is ten opzichte van andere volle manen tijdens de Jachtmaan korter. Vroeger werd er rond deze tijd door inheemse volkeren bij maanlicht op dieren zoals herten gejaagd. Dit was een feestelijke maar vooral ook noodzakelijke gelegenheid, want jagen hielp mensen de winter door. Je kunt deze energie symbolisch inzetten tijdens de volle maan door je af te vragen waar jij op wilt gaan ‘jagen’. Met andere woorden, waar ga jij je energie op richten, en welke obstakels staan je nog in de weg? Deze volle maan staat in het teken van de Stier. De Stier houdt van zekerheid en veiligheid, maar is wel bereid om te vechten voor haar doelen en dromen. Dat laatste doet ze met veel uithoudingsvermogen, maar wel op een rustig tempo. De Stier maakt liever geen overhaaste beslissingen. Deze volle maan spoort je aan om uit je comfortzone te treden, oude patronen los te laten en met nieuwe energie jouw unieke pad te vervolgen.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.