Verse muntthee: zó ondersteunt dit drankje bij spijsverteringsklachten

Body
verse munt

Meer gegeten en gedronken dan normaal? Het kan zijn dat jouw buik daardoor van slag is en wat ondersteuning kan gebruiken. Hulp komt rechtstreeks uit de natuur want verse munt werd al door de oude Grieken en Egyptenaren gebruikt ter ondersteuning van de spijsvertering. Dat maakt verse muntthee tot het ideale after dinner drankje.

Verse muntthee: zo ondersteunt dit drankje bij spijsverteringsklachten

Mentha (munt) komt van het Griekse woord ‘Minthos’ dat ‘sterk riekend’ betekent. De geur is sterk en fris. Er zijn ruim 600 verschillende soorten munt. De meest gebruikte soort is Mentha peperita, een kruising tussen de Mentha spicata (groene munt) en de Mentha aquatica (watermunt).

Spijsvertering

Mentha peperita (pepermunt) wordt van oudsher gebruikt als pijnstiller bij hoofdpijn, verkoudheid én ter ondersteuning van de spijsvertering ingezet. Munt zit namelijk vol met antioxidanten. Deze zijn erg goed voor je maag. Het plantje bevat ook menthol. Dit stofje helpt de enzymen in je spijsvertering beter te functioneren. Het werkt in op de gladde spieren van je maag. Hierdoor werken deze spieren effectiever en heb je minder snel last van een opgeblazen gevoel. Ook helpt munt bij het kalmeren van maagkrampen en bij het verminderen van winderigheid. Het is dus geen gek idee om vandaag een flink glas verse munt thee te drinken. Daarmee verminder je het opgeblazen gevoel dat een overvloedig diner je kan geven.

Verse munt thee zetten

verse munt

Hoewel Mentha peperita de meest bekende muntsoort is, kun je voor verse muntthee beter Marokkaanse munt gebruiken. Dit is de lekkerste munt soort om thee van te zetten. Zijn geneeskrachtige werking is te vergelijken met die van de ‘peperita’. Thee van de ‘peperita’ is echter een stuk minder lekker.

Afkoelen

Belangrijk bij het zetten van verse muntthee is dat je het water eerst een beetje laat afkoelen. Wanneer je kokend water over verse kruiden giet, gaat een deel van hun geneeskrachtige werking namelijk verloren. Wat is dan wel de bedoeling? Kook het water en laat het afkoelen naar ongeveer 70 graden. Doe dan pas de kruiden erin en laat ze trekken. Afhankelijk van het kruid ongeveer 4 tot 10 minuten. De thee zal dan waarschijnlijk vrij lauw zijn, maar dit is de beste manier om verse kruidenthee te drinken. In elk geval als je de geneeskrachtige werking optimaal wilt benutten.

Nieuw! Yoga Nidra & Slaap Pakket

Jouw gids naar je diepste slaap ooit
Bestel nu! Holistik Slaap Pakket Diepste slaap ooit

Bronnen: krachtvankruiden.nl en aromalifestyle.nl

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.