Meditatie muziek: deze (free) track brengt je hersenen in een relaxte frequentie

Heart + Soul
meditatie muziek, aardtonen
karlijn visser

Karlijn Visser
26.04.2018

De juiste playlist vinden om op te mediteren? Dat blijft een dingetje. Zelf zijn we fan van Qualia Plus, een online music library ontwikkeld door Daniel Schotsborg, een jonge componist die aan het Conservatorium studeerde. Zijn meditatiemuziek brengt je hersenen naar een lagere frequentie waar je je heel ontspannen van gaat voelen. Zelf eens uitproberen? Luister dan naar de mysterieuze grondtonen van moeder aarde hieronder. 

Meditatie muziek: deze (free) track brengt je hersenen in een relaxte frequentie

Qualia Plus is een soort Spotify maar dan enkel voor yoga- en meditatie muziek. Daniel: ‘Overdag handelen onze hersenen vanuit de beta-stand: actief, doelgericht en stressvol. Door naar bepaalde tonen en ritmes te luisteren kunnen we onze hersenen in een andere frequentie brengen: de alpha-stand.’ Je kunt de muziek van Daniel opzetten als je gaat mediteren, maar bijvoorbeeld ook tijdens het maken van een wandeling in de natuur. De gratis track die je hieronder vindt duurt 15 minuten. Na dat kwartier zijn je hersenen afgedaald naar een relaxing alpha state. Zo beschrijft Daniel de track: “Come along on a journey through the four basic elements: earth – water – fire – air. This special & unique set of sound meditations which express the four basic elements use soothing soundscapes mixed with nature sounds that will put you at ease and will revitalize you”. De track staat in de zwarte balk. Klik op de ‘play’ button en luister bij voorkeur met een koptelefoon.

Meer muziek luisteren van Daniel Schotsborg? Check dan hier zijn auteursprofiel op Insight Timer. Je kunt de app downloaden en gratis mediteren op een aantal van zijn healing sounds. Of stuur Daniel een berichtje voor als je meer info wil ontvangen via info@qualiaplus.com

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen