Een soepele shift maken van winter naar lente? Mediteer met déze steen

Body
mediteren lente
Hanneke Peeters

Hanneke Peeters
17.03.2019

Op woensdag 20 maart – om 22.58 uur precies –  begint de lente! Dit seizoen staat symbool voor een nieuwe start. In de natuur zie je dit aan het uitkomen van het groen en de vogels die nestjes bouwen. Voor ons betekent de lente een mooi moment om in de winter gemaakte plannen uit te voeren. Mediteren kan daar bij helpen, vooral in combinatie met de juiste steen. En aan het begin van de lente is dat de groene apofylliet.

Een soepele shift maken van winter naar lente? Mediteer met déze steen

In de lente komt energie in beweging. We gaan van energie die naar binnen is gericht (yin) naar een energie die zich richt op naar buiten gaan (yang). Deze verandering kan klachten zoals verkoudheid en voorjaarsmoeheid veroorzaken. De energie in je lichaam komt immers ook in beweging en er is tijd voor nodig om de afvalstoffen (winter betekent meestal meer eten en minder bewegen) die los komen te verwerken. Je lichaam moet wennen aan de overgang van yin naar yang. Het evenwicht is even zoek en dat kan zich uiten in mentale onrust. Gelukkig kun je je lichaam helpen om de balans te herstellen. Naast gezonde voeding en lekker veel bewegen is het belangrijk je geest schoon te houden van gedachtes waar je niks aan hebt. Stenen zijn de perfecte tools om in te tunen op jezelf en zo te ontdekken wat je nodig hebt voor een blije geest.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Spirituele inzichten

mediteren stenenApofylliet brengt balans en dat maakt het een perfecte steen om in de lente te gebruiken. In de winter ben je meer binnen en daarom denk je automatisch meer, er is minder afleiding. In de lente wil je deze gedachten ordenen en opruimen zodat ze geen mentale of lichamelijke klachten veroorzaken. Mediteren is een manier om je bewust te worden van je gedachten. Mediteren met de apofylliet geeft deze oefening extra betekenis en ik zelf merk dat het mij meer richting en focus geeft. Deze steen geeft spirituele inzichten, vermindert stress en helpt ongezonde gedrag- en denkpatronen los te laten. Hij heeft een kalmerend effect. Apofylliet helpt je om je ware ik te ontdekken waardoor er rust in je hoofd ontstaat en lichamelijke klachten van onrust, zoals jeuk, astma en allergieën verminderen.

Mediteren

Mediteren met de apofylliet doe je zo! Ga 5 minuten met je ogen gesloten zitten met de steen in je hand. Wees je bewust van de gedachten die in je op komen en schrijf ze op. Start op maandag en probeer dit de komende week iedere dag te doen. Lees dan op zondag je notities na en reserveer 1 uur in je agenda om een lange wandeling te maken om zo je gedachtes te ordenen. Eenmaal thuis gekomen, steek je een kaarsje aan, neem je de apofylliet weer in je hand en kies je er bewust voor gedachtes die je niet meer nodig hebt op te ruimen. Door aan het begin van de lente al zo bewust bezig te zijn met de voorjaarsschoonmaak in je hoofd, voorkom je dat de interne emmer overloopt en lichamelijke klachten veroorzaakt.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Rock Your World is een feel good webshop met edelstenen en selfcare producten. Alle producten zijn 100% natuurlijk en er zijn etherische oliën in verwerkt. Maar wat founder Hanneke Peeters vooral wil bereiken is vrouwen tools aanreiken waarmee je op een fijne manier aan jezelf kunt werken. Daarbij gaat het om essential oil blends en kristallen. Beide producten spelen in op je energieniveau en zorgen ervoor dat je weer lekker in je vel komt te zitten.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link