Human Design chart: zo kom je achter jouw persoonlijke blauwdruk

Heart + Soul
Human Design chart: zo kom je achter jouw persoonlijke blauwdruk
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
17.12.2022

Human Design is een tool voor zelfkennis en zelfontwikkeling. De methode is gebaseerd op onder andere de astrologie, het chakra-systeem en I-Ching, maar ook op kennis uit de kwantumfysica, biochemie en sterrenkunde. Een Human Design chart geeft als het ware jouw blauwdruk weer. Wie ben jij als mens, wat heb jij nodig, waar liggen je krachten en valkuilen, en wat staat jou op aarde te doen? Dat zijn allemaal vragen waar je Human Design chart je inzichten over kan geven.

Wat is Human Design?

Een Human Design chart wordt ook wel eens Genetic Matrix genoemd en vertelt jou alles over jouw blauwdruk als mens. Wat je krachten en valkuilen zijn, wat goed bij jou past en wat jij nodig hebt om een vervullend, succesvol en gelukkig leven te leiden. Een Human Design chart vertelt jou ook wat jou als mens uniek maakt. In je graph kom je meestal heel veel dingen tegen die je volledig herkent in jezelf, maar ook dingen die je misschien wel aanvoelde maar waar je nog niet echt de vinger op kon leggen. Vaak is het bijvoorbeeld zo dat een obstakel waar je al je hele leven tegenaan loopt ineens heel makkelijk te verklaren is aan de hand van je Human Design chart. En dat bovendien de oplossing plotseling eigenlijk binnen handbereik blijkt te liggen.

Zelfacceptatie

Human Design charts kunnen je ook helpen met zelfacceptatie. Hoe meer je weet hoe jij nu eenmaal in elkaar steekt, hoe makkelijker het wordt om die blauwdruk te omarmen en er ook naar te gaan leven. Kennis over je chart en bijbehorende aanpassingen in je leefstijl kunnen zo veel innerlijke rust, levensenergie, inspiratie en motivatie losmaken.

Human Design chart berekenen

Je Human Design chart wordt berekend op basis van jouw geboortedatum, -tijd, en -plaats. De chart vertelt jou onder andere:

 • Type: Je chart vertelt je tot welke van de vijf Human Design basistypes jij behoort. Dit is de basis van hoe jij met energie omgaat.
 • Strategy: Je strategie laat zien hoe jij het beste energie uitwisselt met de wereld. Deze is gelinkt aan je type.
 • Authority: Hoe jij het beste keuzes maakt. Bijvoorbeeld voornamelijk op basis van emoties of juist je verstand.
 • Profile: Je profiel laat zien hoe jij in de wereld staat, hoe jij dingen aanvliegt en hoe je het beste leert.
 • Not-self thema: Het not-self thema hoort bij je type. Hieraan kun je zien wanneer je niet helemaal in lijn met jouw design leeft.
 • Signature: Je signature is eigenlijk het tegenovergestelde van je not-self thema. Je signature beschrijft het gevoel dat je krijgt als jij juist heel goed in je design leeft.
 • Definition: Dit beschrijft hoe de energie in jouw 9 energiecenters is verdeeld.
 • Incarnation cross: Dit beschrijft je purpose in het leven. Dit is overigens niet iets wat je ‘achterna gaat’ maar iets wat zich als automatisch ontvouwt als je volgens je autoriteit en strategie leeft: als je dus goed in je design leeft.

Human Design - Persoonlijke chart & werkboek

Human Design geeft jou inzicht in wie jij van nature bent, wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn. Daarmee heb jij je persoonlijke gebruiksaanwijzing in handen. Door deze inzichten toe te passen in het dagelijks leven, creëer je flow & gemak in je leven.

BESTEL NU

Human Design chart lezen

Human Design charts zijn best complex. Je kunt ze op verschillende sites laten berekenen, maar het lezen ervan is een heel ander verhaal. Er is literatuur over Human Design beschikbaar, maar als je alle elementen ervan zelf wilt ontcijferen ben je daar wel even zoet mee. Bovendien is het niet altijd makkelijk om te achterhalen welke informatie betrouwbaar is en welke minder. Als je jouw Human Design chart echt goed wilt begrijpen, dan is het slim om een professional in te schakelen.

Human Design chart & werkboek

Een professional kan jou een kant-en-klare gebruiksaanwijzing van jezelf geven. Natuurlijk kun je zelf kijken wat resoneert en wat minder. Als een professional jouw chart leest kun je heel concreet leren wat jij dagelijks kan toepassen om meer flow, succes en inspiratie te creëren in je leven. Of om een specifiek probleem op te lossen waar je tegenaan loopt. Voor zo’n uitgewerkte blauwdruk kun je terecht bij Human Design expert en ervaringsdeskundige Virginia van Dijk. Virginia stelt voor jou een persoonlijk Human Design Rapport en werkboek samen. Je krijgt dan:

 • Jouw Human Design digitaal uitgewerkt
 • In een uitgebreid rapport (in PDF) van zo’n 25 pagina’s inclusief voorbeelden
 • Opdrachten & adviezen waar je rekening mee kunt houden specifiek gericht op jouw Human Design
 • Op basis van jouw geboortedatum, tijd & plaats
 • Het Human Design werkboek zodat je zelf met jouw design aan de slag kunt gaan
 • Je ontvangt het rapport en het werkboek binnen een week in je mailbox

Via deze link kun je een grondig en betrouwbaar Human Design rapport bestellen. Geef tijdens het bestellen in het notitieveld aan wat je geboortedatum, je geboortetijd en je geboorteplaats is. Dan kan Virginia direct voor je aan de slag.

Human Design - Persoonlijke chart & werkboek

Human Design geeft jou inzicht in wie jij van nature bent, wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn. Daarmee heb jij je persoonlijke gebruiksaanwijzing in handen. Door deze inzichten toe te passen in het dagelijks leven, creëer je flow & gemak in je leven.

BESTEL NU

Bron: schoolofhumandesign.nl

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.