Weekendrecept: boost je weerstand met een kom spicy broccoli soep

Food
broccolisoep

Broccoli staat bovenaan de lijst van gezondste groenten ter wereld. Deze groene stronk bevat namelijk een hele lijst aan heilzame stoffen. Ideaal om je weerstand mee op te peppen! Maak dit weekend dus vooral een flinke pan. Daarmee voorzie je jouw lichaam in één klap van vezels, vitamines, mineralen en vocht. 

Weekendrecept: boost je weerstand met deze spicy broccoli soep

Broccoli is een echte superfood en die superpowers beperken zich niet tot alleen de roosjes. Ook de stronk zit boordevol voedingsstoffen dus gooi ‘m vooral niet weg. Broccoli bevat veel vezels, vitamine C, A, E, B, ijzer, bèta-caroteen en calcium. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat broccoli een preventief middel is tegen kanker. Broccoli bevat namelijk sulforafaan. Dit stofje helpt je genen met het afbreken en opbouwen van vitamines en mineralen, wat een normale celdeling bevordert. Daarnaast beschermt broccoli tegen hart- en vaatziekten, wederom door sulforafaan. Het verlaagt je cholesterol, verkleint de kans op artrose en is goed voor je botten dankzij vitamine K en calcium. Maak je er deze broccoli soep van, dan krijg je veel van deze waardevolle voedingsstoffen gemakkelijk binnen. Het rode pepertje geeft de soep pit!

Holistik Autumn Energy Box

Ingrediënten broccoli soep voor 2 personen

– 95 gram rode linzen, half uur geweekt in water en afgegoten
– 225 gram broccoli, in kleine stukjes gesneden (inclusief de stronk)
– Kleine rode peper, in ringen
– Middelgrote ui, in stukjes gesneden
– Grote knoflookteen, in stukjes gesneden
– Eetlepel kokosolie
– Halve theelepel kurkuma poeder
– Kwart theelepel kardemompoeder
– Halve theelepel komijnpoeder
– Halve theelepel djahé (gemberpoeder)
– 15 gram verse koriander
– 5 blaadjes munt
– 600 milliliter groente bouillon
– Snuifje Keltisch zeezout
– Scheut olijfolie extra vergine

Garnering
– zwarte sesamzaadjes
– Chioggia biet
– tuinkers

Benodigdheden
– Staafmixer

Zo maak je de broccoli soep

Laat de rode linzen 30 minuten in een bakje met water weken. Snijd ondertussen de broccoli, rode peper, ui en knoflook. Smelt de kokosolie in een pan en bak de ui en knoflook op laag vuur in 5 minuten. Voeg het kurkumapoeder, komijnpoeder, djahé en kardemompoeder toe in de pan. Bak het kort mee (om de smaak van de specerijen te intensiveren) en voeg dan een scheutje water toe zodat het niet aanbakt. Voeg de rode linzen, rode peper, broccoli en een snuifje zout toe. Bak de groenten eventjes mee en voeg vervolgens de 600 milliliter groentebouillon toe. Laat het geheel 10 minuten koken tot de broccoli zacht is. Voeg de munt en koriander toe en zet het vuur uit. Alles mixen en je soep is klaar. Als je houdt van een creamy soep, voeg dan een scheutje olijfolie toe en roer nog even door. Als garnering: zwarte sesamzaadjes, roze Chioggia biet en tuinkers voor extra pit.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Bron: ilovedetox.nl

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Reserveer!
Wil je verzekerd zijn van een box? Vul hieronder je e-mailadres in en we zetten je op de speciale pre-order lijst! Dan ontvang je als eerste een mailtje als de nieuwe box online staat.
INSCHRIJVEN
close-link