videocam Jouw unieke blauwdruk ontdekken? Doe mee aan het Human Design Webinar op 23 juni 2024

Spirituele bomen top 10: zo brengen ze jou (weer) in balans

Body
bomen spiritueel

Onder oude bomen vinden al duizenden jaren belangrijke gebeurtenissen plaats. Niet zo gek want bomen beschikken over een bepaalde trillingsfrequentie die ze met ons delen. Sommige bomen zijn genezend, andere bomen geven kracht en er zijn zelfs bomen die energie geven als je uitgeput bent. In dit artikel vind je een overzicht van 10 krachtige bomen. 

Zo brengt de spirituele kracht van deze 10 bomen jou weer in balans

Van natuurkundelessen heb ik niet veel opgestoken, maar wat ik wél heb onthouden is dat materie niet solide is. Wat ik toen al moeilijk kon bevatten vind ik nog steeds wonderbaarlijk: alles in het universum bestaat uit energie, vibrerend op verschillende hoogtes. Zelfs voorwerpen zo hard als steen. En dus ook bomen. Bomen hebben een bepaalde trillingsfrequentie die ze met je kunnen delen. Sommige bomen zijn genezend, andere bomen geven kracht en er zijn ook bomen die beschikken over bruisende vitaliteit die wonderen doet als je uitgeput bent. In onze Westerse oren klinkt dit allemaal misschien een beetje vreemd, maar in Japan is het knuffelen van bomen de normaalste zaak van de wereld. Bomen worden er gezien als een bron van universele energie die emotionele en fysieke genezing kan bewerkstelligen.

Energetische kwaliteiten

Verschillende boomsoorten hebben verschillende energetische kwaliteiten die jou op verschillende manieren in balans brengen. Hieronder vind je 10 boomsoorten en hun specifieke helende en spirituele kracht. Zit er een boom tussen waar je een ‘klik’ mee voelt? Zoek de boom dan op in de natuur. Als mens besta je voor 70 procent uit water en ook bomen bestaan voor 30 tot 70 procent uit water. Je kunt de helende trillingsfrequentie van het water in de boom overnemen door de boom een flinke hug te geven. Voelt dat toch een beetje onwennig? Ga dan een kwartiertje met je rug tegen de boom zitten of raak de boom aan met je handen. Op die manier neem je de trillingsfrequentie van de boom over. Gaat ook dit je een stapje te ver? Maak dan een boswandeling en adem de frisse boslucht in. Door de natuurlijke biodiversiteit zit boslucht vol met goede bacteriën, essentiële plantaardige oliën en negatief geladen ionen. Het inademen ervan is goed voor je weerstand en geeft nieuwe energie.

Je stralend & fit blijven voelen na je 40e?

De Conscious Aging guide wijst je de weg. Bestel deze 164 pagina dikke gids nu voor slechts €19,95. Ja, ik wil deze gids! Holistik Conscious Aging Guide Karlijn en Evelyn

1. Els

De els heeft de bruisende energie van een vrolijk enthousiast kind. Zijn energie stimuleert en maakt blij. Met deze energie krijg je weer zin in het leven en zie je weer de mooie dingen om je heen. Als je depressief bent of in het verleden blijft steken maak dan contact met een els en voor je het weet ga je weer dansend door het leven. Je kan ook in elke schoen een elzenblad leggen. Het verhaal gaat dat elfen je reis dan zullen zegenen en je minder snel moe wordt.

2. Notenboom

De energie van de notenboom vermindert twijfel en angst ten gevolge afwijkende meningen van anderen. Zijn kalme bevestigende uitstraling sterkt je in je eigen opvattingen over wat goed is voor jou. Deze boom laat je beter naar je eigen innerlijke stem luisteren zodat je vrede hebt met je eigen beslissingen. De notenboom strekt als het ware je zelfvertrouwen. De affirmatie die bij de notenboom hoort is: ‘Ik respecteer mijn eigen gevoelens en beslissingen en ik spreek vanuit mijn hart.’

3. Es

De energie van de es brengt je in contact me je ware zelf zodat je kunt uitvinden wat je echt belangrijk vindt in het leven. Ben je in verwarring en weet je niet meer precies wat je wilt? Roep dan de hulp van de es in. Bij de es hoort de affirmatie: ‘Ik maak contact met mijn hoger zelf om duidelijke beslissingen te nemen.’ Volgens het volksgeloof kan een meisje een gevonden essenblad mee naar huis nemen en het ’s avonds onder haar hoofdkussen leggen. Ze zal dan zeker dromen van haar toekomstige echtgenoot…

4. Beuk

De kwaliteit van de beukenergie is vooral verdraagzaamheid. Mensen die moeite hebben met het voelen van mededogen zouden wat vaker hun heil kunnen zoeken bij de beuk. De affirmatie die bij deze boom hoort is: ‘Ik erken dat vele paden tot wijsheid leiden en ik behandel anderen met begrip en tolerantie’. Bij de Germanen was de beuk als boom gewijd aan Freya, de godin van het huwelijk en trouw. En nog steeds worden er veel hartjes en initialen in de beukenschors gesneden.

5. Iep

De energie van de iep helpt je bij het vinden van een balans tussen je eigen interesses en die van anderen. Vooral mensen die de behoeften van anderen boven hun eigen belangen laten prevaleren hebben baat bij deze boom. De bijbehorende affirmatie is: ‘Ik ben trouw aan mijzelf en kom op voor mijn eiegen behoeften’. Volgens de volksmagie moet je stukjes schors en bladeren van de iep in een amuletzakje doen om geroddel over jou of je vrienden stop te zetten.

6. Treurwilg

De energie van de treurwilg maakt je emoties los en helpt je bij het verwerken van verdriet en verlies. De affirmatie voor de wilg luidt: ‘Het Licht steunt mij altijd in mijn verdriet’. De bast van de wilg is een krachtige pijnstiller en was de voorloper van de huidige aspirine.

7. Den

De energie van de den helpt bij het relativeren van te veel zelfkritiek en te hoge verwachtingen. Mensen die depressief of boos zijn kunnen baat hebben bij de energie van de den. De affirmatie voor de den is: ‘Ik kom emotioneel weer in balans omdat ik mijn gevoel van schuld en falen los laat.’ Sommige boomgeesten van de den waren volgens het volksgeloof boosaardig en hadden er plezier in om mensen te plagen en ziektes op hen af te sturen (vooral jicht en reuma). Maar wat de boom gestuurd had, kon hij ook weer terug nemen. Om de vloek op te heffen moest men drie vrijdagen achtereen – net na zonsondergang – op handen en knieën om de boom kruipen en daarbij zeggen: “Dennenboom, help mij, de jicht die plaagt mij”. Na enige tijd zou de boom gaan verdorren en de jicht was verdwenen.

8. Eik

De kwaliteiten van de eik kunnen je helpen bij de ontwikkeling van je innerlijke kracht. Als je ongeduldig of pessimistisch wordt omdat het leven niet die wending neemt waarop je hoopt, zoek dan steun bij de eik. Deze boomsoort zal ervoor zorgen dat je rustig en krachtig door blijft gaan met de projecten die je voor ogen hebt.
In de volksmagie speelt de eik ook een grote rol. De eik was voor de druïden één van de negen heilige bomen. Magische riten worden vaak uitgevoerd binnen een kring eiken en de krachtige maretak groeit op deze bomen.

9. Berk

De kwaliteit van de berk helpt ons bij het aangaan van relaties. We leren anderen beter begrijpen en durven meer risico’s te nemen op het terrein van relaties. Deze energie is heilzaam voor mensen die erg verlegen zijn of bang voor afwijzing. De bijbehorende affirmatie bij de berk is: ‘Ik stel mij open voor een nieuwe relatie en vertrouw er op dat ik gesteund word in deze nieuwe relatie’. In het volksgeloof was de berk de levensroede: een slag ermee bracht gezondheid, vruchtbaarheid en kracht. De takken werden al vroeg in het jaar in blad getrokken en met Pasen of Pinksteren versierde men er het huis en de stal mee. De takken werden daarna gedroogd en de blaadjes werden tot poeder vermalen. Dit poeder ging door het voedsel van het vee, want dan zouden de dieren het jaar niet ziek worden.

10. Esdoorn

De kwaliteit van de esdoorn heeft vooral te maken met het geven en ontvangen van onvoorwaardelijke liefde. Mensen die zich teleurgesteld voelen in andere mensen zouden wat vaker contact moeten leggen met de esdoorndryaden. De affirmatie voor de esdoorn luidt: ‘Ik waardeer jou en verheug me over jouw talenten’. Het hout van de esdoorn wordt zeer gewaardeerd. Het is licht van kleur, heeft geen jaarringen en is hard. Veel van de volksnamen voor de esdoorn zoals ‘luitenhout’ en ‘violenhout’ zijn te danken aan het feit dat het hout van de esdoorn zeer geschikt is voor het vervaardigen van muziekinstrumenten.

Meer lezen over bomen?

Aan de hand van verbazingwekkende wetenswaardigheden en verbluffend mooie foto’s en afbeeldingen vertelt Paul Smith in Bomen je werkelijk alles wat je wil weten over deze majestueuze organismes en hoe ze mensen al eeuwenlang inspireren. Verkrijgbaar via o.a. Bom.com, €45.

Bomen spiritueel

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Gratis e-book en 10 minuten magic moon music.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.