Ken je dat: je hebt behoefte aan een lunch die nét wat specialer is dan een salade of een broodje, maar wilt daarna wel meteen weer fris aan het werk kunnen. Niet uitbuiken, niet te lang opruimen in de keuken, maar wel lekker verzadigd zijn. Deze vegan galette van Living the Green Life hits the spot! Simpel en heel voedzaam. Perfect ook om wat restjes van te bewaren voor de volgende dag.
Winter recept: galette (hartige taart) met pastinaak, vijgen en vegan kaas
Deze galette is niet alleen lekker maar zit ook vol met waardevolle voedingsstoffen. Bieten zijn rijk aan vitamine C en ijzer. Bovendien bevatten ze betanine, dat ze hun mooie rode kleur geeft en kunnen ze kanker- en ontstekingsremmend werken. De winterse pastinaak geeft je een gezonde dosis voedingsvezels. De vijgen en walnoten zitten vol antioxidanten. Zowel je smaakpapillen als de rest van je lichaam leven daarom op van dit recept.
Recept voor de vegan galette
Living the Green Life is een platform dat helemaal in het teken staat van een plantaardige leefstijl, waarin simpele recepten de hoofdrol spelen. Founder Sanne van Rooij over dit gerecht: ‘Deze galette is een echte aanrader als je feestelijk wil uitpakken voor de lunch. Hier ga je hoge ogen mee gooien. We gebruikten hiervoor twee verschillende soorten vegan kaas, want waarom niet?! De combinatie van pastinaak, noten en vijgen is echt goud’.
Ingrediënten voor 1 galette
1 pastinaak
400 g gekookte bieten
1 rode ui
2 handenvol walnoten
2 takjes tijm
1 rol hartig taartdeeg
Topping
– 1 pakje Fermentino Fermè Special (verkrijgbaar bij Ekoplaza, of gebruik een andere vegan kaas op basis van chashewnoten)
– 1 el Fermentino Fermè Bieslook (verkrijgbaar bij Ekoplaza, of gebruik een andere vegan kaas op basis van chashewnoten)
– 2 vijgen
Bereidingswijze vegan galette
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Schil de pastinaak en rasp grof. Snijd de bieten in kleine blokjes.
- Snipper de ui en hak de walnoten grof.
- Rits de naalden van de takjes tijm.
- Verkruimel de vegan kaas (aanrader; Fermè Special).
- Meng de helft van de vegan kaas met de pastinaak, bieten, ui, walnoten en tijm.
- Rol het hartige taartdeeg uit en schep het bietenmengsel erop.
- Vouw de randjes van het deeg naar binnen en leg de galette op de bakplaat.
- Bak 30 minuten in het midden van de oven.
- Maak de galette af met de rest van de vegan kaas kruimels, Fermè Bieslook en plakjes vijg. Wil je de galette nog iets feestelijker maken? Garneer dan met nog extra takjes tijm en walnoten. Enjoy!
Weer terug in balans komen?
Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Karlijn's persoonlijke tipsDownload gratis mini-guide