De herfstvakantie is begonnen: dé tijd van het jaar om zoveel mogelijk tijd met familie en vrienden door te brengen. En wat is nou knusser dan samen smullen van een heerlijk kommetje warme soep? Deze romige kokos- en wortelsoep van Hanna Olvenmark is een echte treat voor je lichaam. Klaar in 30 minuten met een verwarmend effect dat nog uren een na glow geeft. Wij zijn verkocht!
Vegan recept voor een urenlange glow: romige kokos- en wortelsoep
De Zweedse diëtist en foodie Hanna Ovenmark bewijst in haar nieuwste kookboek Vegetarisch voor een prikkie dat gezond en lekker eten helemaal niet duur hoeft te zijn. Het motto voor al haar recepten is dan ook ‘lekker eten voor jou, je portemonnee en de planeet‘. Hanna laat zien dat gezond, bewust en vegetarisch koken ook voor minder dan 1 euro per persoon per portie kan. Als je maar een goede basis in de voorraadkast hebt, handig inkoopt en een beetje vooruit kijkt.
Kokos-wortelsoep
In haar kookboek kwamen we het recept voor deze kokos- en wortelsoep tegen en we kregen gelijk zin om een grote pan soep op te zetten voor de hele redactie. Duik met ons de keuken in, organiseer een avondje op een kille herfstdag voor al je geliefden en schotel dit heerlijke soepgerecht voor. Gegarandeerd succes!
Deze ingrediënten heb je nodig
4 porties • ongeveer 30 min.
- 1 gele ui
- 1 kg wortelen (ong. 9 stuks)
- 2 el curry
- 1 rode chili
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm geraspte gember
- 1 blik kokosmelk (circa 400 g)
- 5 dl water
- 1 groentebouillonblokje
- 1 el zoete chilisaus
Ingrediënten voor de topping
- 1 dl zonnebloempitten
- 1 dl geraspte kokosnoot
Zo maak je de soep
- Schil de ui, spoel de wortels en snijd ze in grove stukken.
- Verwarm een koekenpan en bak de wortelen, gele ui en de kerrie in olie gedurende ongeveer 5 minuten. Zorg ervoor dat het niet aanbrandt dus af en toe roeren.
- Hak de chili en knoflook, rasp de gember en doe het ook in de pan. Laat het nog 5 minuten sudderen terwijl je roert.
- Voeg de kokosmelk en ongeveer 5 dl water toe en ook het bouillonblokje en de zoete chilisaus. Laat alles ongeveer 15 min. verder sudderen (de wortels moeten zacht zijn dus even voelen met een stokje of vork).
- Mix alles met de staafmixer tot een volledig gladde soep.
- Zet een koekenpan op het vuur en rooster de zonnebloempitten en kokosschilfers tot ze licht gekleurd zijn.
- Serveer de soep met de topping en bij voorkeur ook een lekker stuk brood.
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!