Recept: selfcare chocoladecake met banaan en avocado

by Evelyn van Hasselt 11.01.2018

Als er één woord is dat je in 2018 vaak voorbij zult zien komen dan is het ‘selfcare’. We zijn klaar met strakke fitnessschema’s en strenge eetschema’s. Dit jaar hebben we behoefte aan verzachting en goed voor onszelf te zorgen. En deze ietwat kleffe chocoladecake past perfect binnen het plaatje.

Recept: selfcare chocoladecake met banaan en avocado

Als je het mij vraagt is de selfcare trend al een tijdje gaande. Hoewel het in het gemiddelde krachthonk nog steeds druk is (en dat is maar goed ook want krachttraining is super gezond) volgen steeds meer mensen yin yoga lessen om hun bindweefsel soepel te houden. Ook yoga nidra (slaap yoga) neemt aan populariteit toe. Maar er zijn meer tekenen aan de selfcare-wand. Als ik kijk naar ons eigen magazine Holistik dan zie ik dat artikelen over afvallen, calorieën en gewicht matig scoren. Veel liever lezen jullie over hoe je in yin kunt gaan, waarom massages zo heilzaam zijn en hoe je een one day retreat voor jezelf kunt organiseren. We voelen steeds beter aan dat we het meest gelukkig worden als lichaam en geest in balans zijn én we onszelf toestaan om te genieten. Daarom geen recept voor een skinny cake, maar voor een selfcare cake. Maar dan wel met een gezonde twist. Niet alleen dankzij ingrediënten als avocado, banaan en vitaminfoodlijnzaad, maar ook door een paar scoops Vitaminfood. Dit poeder bevat geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Ook is Vitaminfood 100% vegan en suikervrij. Wat er wel in zit? Vitaminfood bevat een mix van 27 vitamines en mineralen waaronder magnesium, ijzer, calcium en vitamine A, vitamine B12,vitamine C, vitamine D en zélfs vitamine K (een niet zo bekende maar razend belangrijke vitamine met verjongende eigenschappen). Ook zitten er meervoudig onverzadigde vetzuren en superfoods in zoals libido verhogend macapoeder. Als dat niet goed voor jezelf zorgen is dan weet ik het ook niet meer :-).

Voorbereidingen:

– Oven voorverwarmen op 160 graden
-2 el gebroken lijnzaad met 8 el water alvast in een kom laten weken
– Houd 1 banaan apart

Alle droge ingrediënten in een kom goed mixen:

-200 gr glutenvrije cakemix
-150 gr kokosbloesemsuiker
-2-3 scoops Vitaminfood Chocolate
-75 gr amandelmeel
-1 1/2 tl baking soda
-1 1/2 tl bakpoeder
-1/4 tl zout

In de blender:

-2 kleine ontpitte avocado’s
-2 grote rijpe bananen
-75 gr amandelpasta
-2 el ahorn siroop
-1 tl appel cider
-2 tl vanille extract
-60 ml plantaardig melk
-het geweekte lijnzaad

Zo maak je de cake:

– Mix de inhoud van de blender met de droge ingrediënten
– Doe het beslag in een ingevet cakeblik
– Maak een ‘gleuf’ in het beslag en leg daar de banaan in die je hebt bewaard
– 60 minuten afbakken in de oven
– Laatste 5/10 minuten controleer je het beslag met een mes of het van binnen goed gaar is. Komt de mes er schoon uit, dan is het oké. Is het nog ‘nat’, verleng het dan telkens met 5 minuten
– Vind je jouw cake er een tikkeltje saai uitzien? Strooi er dan een klein beetje poedersuiker overheen

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's!
INSCHRIJVEN