Recept: glutenvrij boekweitbrood met gezonde vetten voor meer energie 

Recipes
recept glutenvrij boekweitbrood
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
13.06.2020

Homo energeticus is geen standaard kookboek. Het is geschreven door de Belgische arts dr. Peter Aelbrecht. Al meer dan 30 jaar heeft hij ervaring in het helpen van mensen met burn-out klachten. Als geen ander weet hij hoe lichaam en geest me elkaar verbonden zijn, en hoe voeding kan bijdragen aan je genezingsproces. In dit kookboek legt dr. Aelbrecht de focus op gerechten die jou voorzien van meer energie en vitaliteit. Want verkeerde of onaangepaste voeding is een van de belangrijkste oorzaken van langdurige en vaak “onverklaarbare’ vermoeidheid. Dit eenvoudige recept voor boekweitbrood gaat je energielevel een boost geven vanwege de mineralen en gezonde vetten. Enjoy! 

Recept: glutenvrij boekweitbrood met gezonde vetten voor meer energie

Boekweit is een kruidige plant uit de duizendknoopfamilie. De zaadjes van deze plant worden gebruikt voor het maken van onder andere boekweitmeel. Omdat boekweit veel overeenkomsten heeft met graan, wordt het vaak op dezelfde manier verwerkt in verschillende gerechten. Het is echter geen graan en daarom is boekweit geschikt voor mensen die geen gluten kunnen eten. Daarnaast is boekweit rijk aan mineralen zoals magnesium en onder andere vitamine B1 en B6. Uiteraard zit het ook boordevol vezels. Met zo’n voedzaam sneetje zelfgebakken brood kom jij dus energiek de dag door.

Ingrediënten boekweitbrood

  • 160 g boekweitmeel
  • 60 g sojameel
  • 50 g boekweitvlokken
  • 25 g gemalen psylliumvezels
  • 100 g zonnebloempitten
  • 30 g lijnzaad
  • 35 g pompoenpitten
  • 7 g droge gist, glutenvrij
  • 50 g appelmoes zonder suiker
  • 600 g koud water
  • 1 theelepel zeezout

Zo maak je het boekweitbrood

  • Meng alle ingrediënten tot een soepel deeg. Stort het deeg in een met ghee (of boter) ingevette bakvorm en bestrooi met een beetje boekweitvlokken. Laat ongeveer 2 uur rijzen.
  • Bak ongeveer 75 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C. Laat het brood afkoelen en rusten voordat je het aansnijdt.

Homo Energeticus, Dr. Peter Aelbrecht, €24,99, verkrijgbaar via Bol.com.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link