videocam Heb jij de Healthy Spring Box 2024 al bemachtigd?

Taoïsme en seks: urenlang vrijen en je relatie verdiepen met déze eenvoudige tips

Heart + Soul
taoïsme seks

Holistik
16.09.2023

In veel lange relaties wordt seks op den duur een sleur. Hoe komt dat? Het idee heerst dat dit aan de seksdrive van vrouwen zou liggen. Uit onderzoek blijkt echter dat dit niet zo is. Volgens Taoleraar Alex van Galen zit het probleem dieper. Veel vrouwen krijgen niet wat ze echt nodig hebben in bed, omdat we hebben geleerd te vrijen met het verkeerde doel. De meeste mensen zien een orgasme als hét teken van goede seks, dat terwijl het Taoïsme de drang naar een orgasme juist als een obstakel ziet voor bevredigende seks. De Taoïstische alchemie is een win-win situatie: je krijgt een dieper contact met je partner en daardoor krijg je ook vaker zin in seks. Met onderstaande adviezen kom je samen in een heerlijke liefdesflow. 

Taoïsme en seks: urenlang vrijen en je relatie verdiepen met deze eenvoudige tips

Alex: ‘Is een orgasme dan verkeerd? Natuurlijk niet, een orgasme is heerlijk en dat zal ook niemand ontkennen. Maar als je alleen maar gericht bent op een orgasme heb je vaak kortstondige, hevige seks met een sterke mannelijke ‘yang’ energie. Yang is een vurige energie die snel opvlamt maar ook snel weer dooft. Bij dat soort seks blijf je meestal hangen in je eigen bubbel van opwinding. Daardoor ben je niet echt aanwezig bij elkaar en krijgt seks als snel iets egoïstisch. Terwijl de vrouwelijke yin energie juist behoefte heeft aan langzamere seks die meer draait om contact.

Yin en Yang seks

De vrouwelijke waterenergie heeft tijd nodig om op te warmen voordat er echt iets gebeurt. Daarom hebben mannen gemiddeld maar zo’n 2 minuten nodig om tot een ejaculatie te komen en vrouwen gemiddeld een kwartier tot twintig minuten om op te warmen. Ook emotioneel gezien hebben vrouwen een diepe behoefte aan connectie en die bereik je alleen als je er tijd voor neemt. En dat is precies wat Taoïstische seks geeft. Als je samen urenlang van elkaar kunt genieten gaat de energie stromen tussen de ‘dantiens’ of energievelden in het lichaam van jou en je partner. Dat geeft een diepe, energetische verbinding. Als je daar genoeg tijd voor uittrekt kom je vanzelf in de orgastische staat, ook wel het vallei orgasme genoemd.

Maar hoe doe je dat?

De meeste van onderstaande tips werken ook goed voor LGBTQ+ stellen. Ieder mens is een unieke mix van yin en yang die zich weer voelt aangetrokken tot de mix van een partner. En die energieën zoeken op een natuurlijke manier harmonie in een seksuele verbinding, ongeacht je geaardheid of gender-identiteit.

Pas je mindset aan

Spreek met elkaar af dat de reis belangrijker is dan het doel van een orgasme. Als beide partners daar echt voor gaan, is 80% van het werk al gedaan. Ook voor vrouwen is dit vaak moeilijk omdat je heel je leven geprogrammeerd bent op snelle seks. Je hebt al snel het gevoel dat er iets ontbreekt als je geen orgasme hebt. Maar dat is een misvatting: je mist juist iets als je wél een orgasme hebt. Want orgasme-gerichte seks is in feite een vlucht uit je lichaam: die is erop gericht om een snelle ‘rush’ te krijgen. Echt aanwezig zijn in je lichaam vereist een verandering in je mindset. Als dat lukt, kom je samen heel makkelijk in een fantastische, liefdevolle flow.

Trek een paar uur uit voor je liefdesspel

Doe de telefoons uit. Kinderen naar de oppas. Wees niet bang dat je niet ‘in the mood’ bent. Dat komt vanzelf als je er tijd voor uittrekt. Dus die druk heb je ook niet.

Focus op aanraking en connectie

In het Taoïstische liefdesspel focus je meer op contact en energie-uitwisseling dan op resultaat. Je bent daardoor oprect bij elkaar aanwezig. Dat betekent dat je focust op aanraking, strelen, kussen en dat je de tijd neemt om het water van de vrouw op te laten warmen. Door het doel van seks even te vergeten zul je merken dat je veel meer geniet van elkaars aanraking en lichaam. Begin daarom met een lekkere massage:

  • Begin met de niet-erogene zones (rug, benen, voeten, armen, en later de buik). Je komt daardoor heel makkelijk terug in je lichaam en de chi gaat als vanzelf stromen.
  • De man mag hier het meeste werk doen. In deze fase geeft de man vooral en ontvangt de vrouw. Het klinkt ouderwets, maar zo volg je je eigen natuur.
  • Je borsten (laten) masseren is een effectieve manier om je hart energetisch te openen. Maar natuurlijk alleen als het op dat moment lekker voelt.
  • Genieten van zoenen, strelen, liefkozen.
  • Begin pas met penetratie als je er daadwerkelijk klaar voor bent. Vaak wil het hoofd (yang) sneller dan het lichaam (yin).
  • Zie penetratie als een manier om contact te verdiepen, niet als een middel om een orgasme te bereiken.

Speel met de Yin en Yang fase

Tijdens het Taoïstische liefdesspel wisselen yin en yang fases elkaar in een natuurlijke flow af. In de yang fase werk je samen toe naar opwinding, maar als je een orgasme nadert, stop je. Dan begin je de inactieve yin fase waarin je je vooral richt op ontspanning en connectie. Tijdens de yang fase wek je energie op, tijdens de yin fase laat je de energie door je lichaam stromen. Allebei de fases zijn daarom even belangrijk. De energie gaat dan automatisch tussen jullie stromen, en hoe meer je dit doet, hoe sterker jullie verbinding wordt.

Wat te doen tijdens YIN fase?
– Contact maken, strelen.
– Elkaar aankijken
– Zoenen, als de tongen elkaar raken opent dit de zogenaamde kleine hemelse omloop waardoor energie nog beter kan stromen.
– De man kan in de vrouw blijven en gewoon ‘zijn’ als jullie dat allebei prettig vinden

Dieper gaan in je eigen lichaam

Echt contact maken met je partner doe je via je eigen lichaam. Je lichaam is een fijnbesnaard instrument dat feilloos aanvoelt wat er bij jezelf én de ander gebeurt. Maar vaak zit ons lichaam vol opgekropte emotionele én seksuele stress. De emotionele stress kun je loslaten met eenvoudige Taoïstische meditaties zoals de Helende Klanken en de Innerlijke Glimlach. Als je die beoefent kan je lichaam zich makkelijker ontspannen en overgeven aan seks. Maar zowel mannen als vrouwen hebben ook last van seksuele stress in hun lichaam.

Seksuele stress in je lichaam genezen

Bij vrouwen wordt die stress veroorzaakt door negatieve ervaringen met seksualiteit, als je bijvoorbeeld seks hebt gehad terwijl je geen zin hebt en door de voortdurende stroom negatieve signalen die je uit de media of je omgeving krijgt over je eigen lichaam. Die stress hoopt zich op rondom je vagina, baarmoeder en bekkenbodem. Bij mannen wordt de seksuele stress (rondom penis, prostaat en bekkenbodem) vaak veroorzaakt door seksuele prestatiedruk, frustraties en de vroeg aangeleerde gewoonte om snel en stiekem te masturberen. Door seksuele stress is het vaak moeilijk om in je lichaam te landen en goed te aarden. Voor vrouwen is het dan moeilijker om opwinding te voelen en voor mannen is het juist moeilijker om de ejaculatie uit te stellen.

Liefdevolle aanraking als beste medicijn

De snelste manier om dat te genezen: positieve ervaringen opbouwen. Bewuste en liefdevolle aanraking van een partner in een veilige omgeving is de allerbeste manier om de vaak hele subtiele verkrampingen die veroorzaakt zijn door seksuele stress laagje voor laagje af te pellen. De energie gaat daardoor makkelijker stromen in je lichaam en dan kom je samen in een orgastische flow die uren kan duren.

Leer te ontvangen

Voor vrouwen is het bij deze vorm van seksualiteit een uitdaging om echt te leren ontvangen. Daarvoor moet je jezelf namelijk niet alleen lichamelijk maar ook emotioneel openen. Je écht laten aanraken dringt diep door tot je emotionele blokkades die in je lichaam liggen. Daar bij durven te blijven is niet altijd makkelijk, maar wel bevredigend. Taoisten zien seksualiteit niet voor niets als een spiritueel pad waarbij je zowel fysiek, emotioneel als spiritueel groeit.

Zie orgasme als bijzaak

Na verloop van tijd kun je besluiten alsnog een orgasme te hebben, maar meer als bijzaak: ‘o ja, dat kan ook nog’. Taoisten doen het trouwens liever helemaal niet. Want mannen raken veel kostbare energie kwijt tijdens een ejaculatie, en ook voor vrouwen geldt dat een orgasme energie kost: het energieveld zakt dan als een soufflé in elkaar. Voor mannen betekent helemaal niet ejaculeren dat je wel enige training nodig hebt voordat je dit op een gezonde manier kunt doen.’

Samen of solo proberen? Gratis workshop op 8 oktober 2023

taoisme seks

Schrijver en Tao leraar Alex van Galen geeft op zondagavond 8 oktober 2023 een gratis online introductieles ‘Alchemie van de liefde en intimiteit’ voor mannen en vrouwen (met of zonder relatie). Dit leer je tijdens de workshop:

  • ​​Hoe je van je seks een intense, spirituele belevenis maakt
  • ​Waarbij je urenlang van elkaar kunt genieten
  • ​En jezelf volledig vrij kunt maken van seksuele stress

Deze gratis workshop is de introductie voor een laagdrempelige 4-weekse online cursus die je met speciale Holistik korting kunt volgen. Schrijf je hier in voor de gratis workshop op 8 oktober. Deze duurt van 19.00 – 21.00 uur. Deelname is volledig anoniem.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.