Toen we het kookboek Eet jezelf stralend gezond van de Portugese Mafalda Pinto Leite in handen kregen wisten we meteen: dit is een kookboek naar ons hart. Van de vormgeving werden we direct vrolijk en de inhoud verraste ons ook. In al haar 90 plantaardige recepten draait het om voeding die je van buiten en van binnen laat stralen. Daarnaast steek je een hoop op van deze voedingsbijbel. Malfada weet alles van vitamines, mineralen en welke combinaties goed werken voor je spijsvertering. Deze vegan chiapudding met matcharoom is heerlijk én verantwoord als ontbijt.
Recept: chiapudding met matcharoom en eetbare bloemen
Deze matcha glaasjes zitten boordevol briljante bouwstoffen. Chiazaad is rijk aan omega 3 en vezels en matchapoeder zit bomvol antioxidanten en die hebben maar één missie: het aantal vrije radicalen in je lijf binnen de perken te houden. Vrije radicalen zijn zogenaamde ‘bijproducten’ van je stofwisseling. Ze veroorzaken schade aan je cellen en weefsel. Dit wordt oxidatieve stress genoemd en dat is niet bepaald iets om je op te verheugen. Want als iéts veroudering een flinke zet in verkeerde richting geeft dan is het wel oxidatieve stress. En zo heeft deze heerlijke chia pudding een verjongend effect.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor de pudding
- 1 l ongezoete kokosmelk of plantaardige melk naar keuze
- 2 el plus 1½ tl kokosnectar of zoetstof naar keuze
- 1 tl matchapoeder
- ½ tl vanillepoeder
- 150 g chiazaad
Voor de matcharoom
- 100 g verse, jonge Thaise kokosnoot
- 60-125 ml kokoswater
- 1 tl matchapoeder
- ½ tl vanillepoeder
- 1 el kokosnectar of zoetstof naar keuze
Voor de extra mooimakers (optioneel)
- 1 tl lucumapoeder
- ¼ tl parelpoeder
Toppings
- bosbessen en eetbare bloemen
Zo maak je de chiapudding
- Schep voor het maken van de pudding de kokosmelk, kokosnectar, matcha, vanillepoeder en eventueel de mooimakers in een glazen pot van 2 liter met goed sluitend deksel. Sluit af en schud. Schep het chiazaad erbij en schud een paar minuten flink zodat er geen chiaklontjes ontstaan. Zet ongeveer 1 uur in de koelkast tot het mengsel op een pudding begint te lijken.
- Maak intussen de matcharoom. Doe alle ingrediënten in een krachtige blender en pureer tot een glad geheel. Schep de room in een glazen pot met goed passend deksel. Sluit af en zet ongeveer 1 uur in de koelkast tot de room stevig is.
- Schep de chiapudding in mooie glaasjes en garneer met de matcharoom, bosbessen en eetbare bloemen. In aparte potjes kun je de pudding vijf dagen in de koelkast bewaren. De room blijft vier dagen goed.
Yoga Nidra & Slaap pakket
- Een 86 pagina dik dossier
- Een uitgebreide chronotype test
- 90 minuten Nidra meditaties