Bij Chez Nina kun je terecht voor puur, duurzaam en seizoensgebonden eten. Het bijna volledig plantaardige menu is geïnspireerd op een mix van smaakpalletten, met een extra voorliefde voor de Mediterraanse keuken. Founder Nina Olsson, bekend van haar blog nourishatelier.com, doet niets liever dan jou laten zien én proeven hoe smaakvol vegetarisch eten kan zijn. Hieronder het recept voor een van haar gerechten dat nu pronkt op het Festive Wintermenu bij Chez Nina. Deze wintergroenten met tahin crème, chili olie en hazelnoot zijn superlekker en gezond. Perfect als brunch, bijgerecht of voorgerecht bij het diner.
Recept van Chez Nina: wintergroenten met tahin crème, chili olie en hazelnoot
Dit gerecht met veel tinten healthy greens combineert een romige tahin crème met knapperige wintergroenten, een vleugje pittige chili olie en een topping van geroosterde hazelnoten. Eenvoudig te maken en zit vol smaak, met de perfecte balans tussen romig, knapperig en pittig. Voor het gemak kun je kant-en-klare chiliolie gebruiken van je favoriete Italiaanse of Aziatische supermarkt, maar je kunt het ook zelf maken.
Ingrediënten voor 2 personen
30 g spruitjes
30 g boerenkool
3 bosuitjes
20 g geroosterde en grof gehakte hazelnoten
Chili olie (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
1/2 teentje knoflook, geperst
60 g tahini
1 el citroensap
4 el plantaardige yoghurt
2 tl bruine miso
1 tl agavesiroop
Olijfolie, zout & peper
Bereiding wintergroenten met tahin crème, chili olie en hazelnoot
1. Maak de tahin crème
Meng in een kom de geperste knoflook, tahin, citroensap, plantaardige yoghurt, bruine miso, agavesiroop en een theelepel olijfolie. Voeg een snufje zout toe. Klop het mengsel tot een luchtige, romige saus. Proef en pas de smaak en structuur eventueel aan met extra citroensap, yoghurt, zout of peper indien nodig. Als de saus te dik is, voeg dan een scheutje water toe tot je een zijdezachte, gladde consistentie krijgt. Zet apart.
2. Bereid de wintergroenten
Halveer de spruitjes en verwijder de harde onderkant. Snijd de bosuitjes in stukjes van 2-3 cm en hak de boerenkool grof. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan op hoog vuur. Leg de spruitjes met de snijkant naar beneden in de pan en laat ze ongeveer 3 minuten bakken tot ze goudbruin zijn. Voeg daarna de bosuitjes en boerenkool toe en bak kort tot de groenten geslonken zijn maar nog een bite hebben. Breng op smaak met zout en peper.
3. Stel het gerecht samen
Smeer de tahin crème met de achterkant van een lepel in een cirkel op een bord of in een ondiepe schaal. Schep de gebakken wintergroenten erop en besprenkel met chili-olie. Maak het gerecht af met een royale hoeveelheid gehakte hazelnoten voor extra crunch. Enjoy!
Serveer dit gerecht met een sneetje zuurdesembrood of zelfgemaakt platbrood voor de perfecte combinatie. Proef het hele Festive Winter menu bij Chez Nina door hier een tafeltje te reserveren. Op maandag en dinsdag gesloten.
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!