Recept: Ayurvedisch ananasbanaan-kokosijs met granaatappel

Food
Recept: Ayurvedisch ananasbanaan-kokosijs met granaatappel
karlijn visser

Karlijn Visser
22.07.2019

Zomer in je bol en zomer op je bord. Met dit motto is Ayurveda therapeut Bianca Fabrie aan de slag gegaan in de keuken. Ze combineerde haar recepten met kennis uit de Ayurveda. Het resultaat? Frisse, lichte gerechten waardoor je je fit en energiek voelt die je spijsvertering ondersteunen. Want een gezonde spijsvertering zorgt voor een gezond lichaam én een gezonde geest. In Holy Happy Belly (met foto’s van Simone van Rees) vind je meer dan 50 vegetarische recepten volgens de Ayurvedische voedingsleer voor de lente & zomer. Dit creamy ijs met banaan, kokos en ananas eet je alleen hele hete dagen. En gelukkig staan er daarvan komende zomerweken nog voldoende van in de wacht. 

Recept: Ayurvedisch ananasbanaan-kokosijs met granaatappel

Bianca: “Eet ijs alleen in de zomer en dan op het heetst van de dag wanneer je spijsvertering het sterkst werkt. Dus niet als toetje, want dan verstoort het de vertering van je maaltijd. Rijpe ananas is zoet en verkoelend en helpt de spijsvertering. Hij is reinigend voor lever en bloed. Onrijp is- ie zuur en juist verhittend. Banaan bevat veel kalium en ijzer, en werkt spieropbouwend. Eet geen banaan wanneer je verkouden bent, want het fruit werkt ook slijmvormend. Dit heerlijke ijs is vegan, gluten- en lactosevrij, vrij van snelle suiker en heel makkelijk te maken”.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Ingrediënten voor 4 personen
– 250 g rijpe ananas, in stukjes
– 1 rijpe banaan, in stukjes
– 160 ml kokosroom
– 3 kardemompeulen, zaadjes fijngemaakt in de vijzel
– 4 el granaatappelpitjes
– 3 el kokosvlokken
– Keukenmachine of blender

Bereiding Ananasbanaan kokosijs met granaatappel

holy happy belly, ayurveda kookboek, bianca fabrie1. Doe de ananas en de banaan in de vriezer en laat ze in minimaal 4 uur bevriezen. Doe ze met de kokosroom in de keukenmachine. Laat draaien tot een gladde massa.

2. Roer de kardemom erdoor en schep het zachte ijs in een goed afsluitbare doos. Zet weer minimaal 1 uur in de vriezer. Laat vlak voor serveren even zacht worden.

3. Rooster de kokosvlokken in een hete koekenpan in 3 minuten knapperig tot het goudbruine randjes heeft. Laat afkoelen op een bord. Serveer het ijs met de granaatappelpitjes en kokosvlokken. Holy Happy Belly, Bianca Fabrie, €21,99, Uitgeverij Snor. Verkrijgbaar via Bol.com

WIN: 2 x kookboek Holy Happy Belly t.w.v. €21,99

Kans maken op een exemplaar van dit prachtige kookboek – met meer dan 50 Ayurvedische vegetarische recepten voor de lente & zomer? Dan vragen we je 2 dingen te doen:

1) Volg Holistik op Instagram
2) Vul hieronder je gegevens in en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief (als je dat niet al gedaan hebt)

Je naam*

Je e-mailadres*

We zullen je wekelijks onze nieuwsbrief met populaire artikelen sturen en incidenteel een e-mail met een leuke aanbieding.

Het kan maximaal 30 seconden duren voor het formulier verzonden wordt. Heb eventjes geduld na het klikken op de knop hierboven.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze (privacyverklaring)

Binnen een week hoor je per mail of je hebt gewonnen. Succes!

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

MEER AYURVEDA RECEPTEN:

 Detox kitchari met rijst en mungbonen
– Romige vegan bloemkool curry om de Pitta dosha mee te balanceren
– Spicy Okra voor meer beweging in je spijsvertering
– Ayurveda & onverenigbare voedingscombinaties
Spicy detox Mungbonen soep

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link