Veganuary recept: crunchy plaattaart met kikkererwten en aubergine

Recipes
recept plaattaart
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
02.01.2023

Veganuary is in 2014 bedacht door een Britse non-profitorganisatie om mensen aan te sporen om 31 dagen plantaardig te eten. Inmiddels doen meer dan 2 miljoen mensen over de hele wereld mee aan deze challenge. Niet zo gek want plantaardig eten kan super smaakvol zijn. Kijk maar eens naar deze crispy plaattaart met kikkererwten en aubergine. Het recept komt van Living the Green Life: een absolute aanrader om ook ver na #Veganuary in je kookrepertoire te houden. 

Recept: chrunchy plaattaart met kikkererwten en aubergine

Deze simpele maar heerlijke plaattaart komt van Living the Green Life, een platform dat zich inzet voor meer plantaardig eten. Het fijne aan dit recept is dat je het super makkelijk kunt aanpassen op jouw wensen (of de voorraad in je keukenkastje). Je kunt de taart versieren met alle groenten en plantaardige eiwitbronnen die je maar wilt en ook met de verse kruiden valt eindeloos te variëren. In dit recept is de deegbodem bekleed met aubergine, rijk aan het stofje nasunine, dat verjongend zou kunnen werken en de gezondheid van je hart kan helpen beschermen. De kikkererwten zitten vol plantaardige eiwitten en de yoghurt en peterselie geven de taart een kleurrijk en fris accent.

recept plaattaart

Ingrediënten voor 2 personen

1 aubergine
100g zongedroogde tomaten
1 blik kikkererwten à 200g
1 rol vers bladerdeeg
120g haver fraîche of een ander plantaardig alternatief voor crème fraîche
1 pakje Tikka Masala currypasta (bijvoorbeeld van The Vegan Sadhu, verkrijgbaar bij de Jumbo)
2 handjesvol verse peterselie
4 el plantaardige yoghurt

Bereidingswijze vegan plaattaart met kikkererwten en aubergine

  1. Verwarm de oven voor op 190C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aubergine in lange dunne plakken en snijd de zongedroogde tomaat in reepjes.
  3. Laat de kikkererwten uitlekken.
  4. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat. Meng de haver fraîche met de currypasta en smeer het bladerdeeg hiermee in.
  5. Leg de aubergine, zongedroogde tomaten en kikkererwten erop.
  6. Schuif de oven in en bak in 30 minuten gaar.
  7. Maak de taart af met verse peterselie en de plantaardige yoghurt. Enjoy!

Meer culinaire vegan inspiratie?

easy vegan

Wil je vaker plantaardig koken of zelfs helemaal overstappen naar een vegan lifestyle? Het kookboek Easy Vegan helpt je op weg met allerlei eenvoudige (maar super smaakvolle!) recepten. Verkrijgbaar via o.a. Bol.com, €39,95.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.