Recept: crispy vegan plaattaart met kikkererwten en aubergine

Recipes
recept plaattaart
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
28.01.2021

Als grande finale van #Veganuary, dat uit de UK is over gewaaid, deze smaakvolle en makkelijk te maken crispy vegan plaattaart met kikkererwten en aubergine. Het recept komt van Living the Green Life: een absolute aanrader om ook ver na #Veganuary in je kookrepertoire te houden. 

Recept: crispy vegan plaattaart met kikkererwten en aubergine

Deze simpele maar heerlijke plaattaart komt van Living the Green Life, een platform dat zich inzet voor meer plantaardig eten. Het fijne aan dit recept is dat je het supermakkelijk kunt aanpassen op jouw wensen (of de voorraad in je keukenkastje). Je kunt de taart versieren met alle groenten en plantaardige eiwitbronnen die je maar wilt en ook met de verse kruiden valt eindeloos te variëren. In dit recept is de deegbodem bekleed met aubergine, rijk aan het stofje nasunine, dat verjongend zou kunnen werken en de gezondheid van je hart kan helpen beschermen. De kikkererwten zitten vol plantaardige eiwitten en de yoghurt en peterselie geven de taart een kleurrijk en fris accent.

recept plaattaart

Ingrediënten voor 2 personen

1 aubergine
100g zongedroogde tomaten
1 blik kikkererwten à 200g
1 rol vers bladerdeeg
120g haver fraîche of een ander plantaardig alternatief voor crème fraîche
1 pakje Tikka Masala currypasta (bijvoorbeeld van The Vegan Sadhu, verkrijgbaar bij de Jumbo)
2 handjesvol verse peterselie
4 el plantaardige yoghurt

Bereidingswijze vegan plaattaart met kikkererwten en aubergine

  1. Verwarm de oven voor op 190C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aubergine in lange dunne plakken en snijd de zongedroogde tomaat in reepjes.
  3. Laat de kikkererwten uitlekken.
  4. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat. Meng de haver fraîche met de currypasta en smeer het bladerdeeg hiermee in.
  5. Leg de aubergine, zongedroogde tomaten en kikkererwten erop.
  6. Schuif de oven in en bak in 30 minuten gaar.
  7. Maak de taart af met verse peterselie en de plantaardige yoghurt. Enjoy!

Meer culinaire vegan inspiratie?

1. Winter recept: galette (hartige taart) met pastinaak, vijgen en vegan kaas
2. Recept voor het ontbijt of tussendoor: gezond vegan bosbessen-bananenbrood
3. Vegan recept: lasagne met linzen, vegan cheese en groene asperges 

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.