videocam Heb jij de Healthy Spring Box 2024 al bemachtigd?

Microdosing en microdosing truffels: wat is het en hoe gebruik je het?

Heart + Soul

Holistik
05.07.2023

Microdosing staat voor het innemen van kleine hoeveelheden psilocybine uit truffels of andere psychoactieve stoffen. Dit om subtiele verbeteringen in je dagelijks functioneren voor elkaar te krijgen. Denk hierbij aan een verhoogde concentratie, creativiteit, productiviteit en verminderde angst en stress. De dosis die je neemt is zo klein dat je verder volkomen normaal blijft functioneren. Microdosing met truffels zorgt ervoor dat er nieuwe verbindingen ontstaan tussen de verschillende delen van je hersenen. Dit proces bevordert je vermogen om problemen op te lossen en helpt angst, depressie en stress te verzachten. We gingen in gesprek met Stephanie Brugman van Fungki. Ze vertelt je alles wat je wilt weten over microdosing!

Microdosing truffels 

Stephanie: ‘Microdosing kreeg in Nederland voor het eerst bredere bekendheid toen verhalen erover overwaaiden vanuit Silicon Valley, waar medewerkers van techbedrijven experimenteerden met microdoseren voor creativiteit en productiviteit. Steeds meer mensen ontdekken de kracht van deze methode, en dan vooral microdosing met truffels. In Nederland is dit volkomen legaal. Microsoding is geen quick fix, en ook zeker niet voor iedereen, maar kan wel een mooie tool zijn in jouw persoonlijke wellness-kit. Waar andere supplementen voornamelijk gericht zijn op je fysieke gesteldheid, draagt Microdose van Fungki bij aan je mentale gezondheid. Dus vergeet vanaf nu naast je vitamine C, niet ook je vitamin ‘M’ te nemen. 

Microdosing ervaringen

Zelf microdose ik al jaren en de kwaliteit van mijn mindset is significant verbeterd. Ik kan mijn taken sneller afvinken, heb meer overzicht en voel me in tijden van stress een stuk lichter als ik microdose. Wat mooi is aan psilocybine is dat het je kan helpen meer aanwezig in het nu-moment te zijn. Een paar redenen waarom ik zelf graag microdose met truffels zijn:

 • Betere focus;
 • Hoger energieniveau;
 • Gemakkelijker in een ‘flow state’ te komen;
 • Productiever;
 • Ik ervaar meer empathie en heb een opgewektere stemming;
 • Als moeder kan het leven soms overweldigend zijn en dit helpt mij enorm om mijn focus te behouden en in mijn kracht te blijven staan.

Ik hoor ook vaak terug van mensen om mij heen dat ze voelen dat hun sociale vaardigheden verbeteren en ze minder angstig in het leven staan dankzij truffel microdosing. Ook verbetert het voor velen hun nachtrust. Maar de lijst van verschillende voordelen is eindeloos.

Hoe neem je microdosing met truffels in?

Microdosing is maatwerk; ervaring leert je welke dosering en intervallen het beste bij jouw levensstijl passen. Het overzicht op onze website van onze protocollen kan worden gebruikt om de route voor je reis te bepalen. Het is belangrijk je sweet spot te vinden. Het fijne is dat er geen vaste regels zijn om te microdosen en je het dus eigenlijk niet ‘fout’ kan doen. Wel is het verstandig om je eerst aan bestaande protocollen te houden.

Zelfhypnose Package

Tijdens zelfhypnose ga je in trance en krijg je toegang tot je onderbewustzijn.
Bestel voor €19,95!
Koop nu! Holistik Zelfhypnose Pakket

Wij adviseren om te beginnen met het Fadiman Protocol en vanuit daar te experimenteren wat voor jou het beste werkt. We raden aan het in te nemen tijdens je ontbijt, en niet te kauwen op de truffels, maar ze geheel door te slikken met een slok water, zodat je profijt hebt van het slow release effect gedurende de dag. Psilocybine heeft net als cafeïne en alcohol een sterkere werking op je lichaam als je het neemt op een lege maag. Baseer dus ook op basis van hoeveel jij al gegeten hebt, hoeveel microdosering je tot je neemt. Het Fadiman protocol houdt in dat je om de twee dagen neemt, maar mijn advies is om twee vaste dagen te kiezen, bijvoorbeeld elke maandag- en donderdagochtend, zodat je niet in de war raakt of het vergeet te nemen.

Microdosing doseringen

De doseringen verschillen vaak vanaf 0,5 gram t/m 1,5 gram. Onze porties bevatten 1 gram truffel omdat dit gemiddeld genomen de dosering is die voor de meeste mensen het beste werkt. Hierbij spelen je gewicht, lengte, leeftijd, conditie en hoeveel je ontbijt allemaal een factor. We raden aan om ze voor het eerst te proberen op een dag waarop je verder niet zoveel hoeft, zodat je het effect goed kunt ervaren en zo kunt bepalen of dit de juiste dosering voor je is. Je kunt dan of terugschakelen naar 0,5 gram en dan bijvoorbeeld een week later weer 1 gram proberen. Het blijft een individueel proces, het is dus ook belangrijk dat je deze commitment voor jezelf aangaat.

Tips voor microdosing met truffels

Er is een vast protocol om bewust gebruik te maken van alle positieve effecten van microdoseren. Zo is het verstandig om voor de start van je microdose periode te bepalen wat je er precies uit wilt halen. We adviseren een dagboek bij te houden waarin je je intentie opschrijft en vervolgens elke dag even kort in reflecteert over je bevindingen, ervaringen en gevoelens. Het bijhouden van je productiviteit en algehele gemoedstoestand zorgt ervoor dat je de voor- en nadelen helder krijgt. Vanuit daar kun jij met kleine aanpassingen nog meer winst halen uit je microdose ervaring. Zorg voor gebruik ook dat je goed uitgerust bent. Op deze manier kun je perfect aanvoelen wat het effect is van microdosing. Microdosing vergt een zekere mate van toewijding: hoe meer aandacht je in het proces stopt, hoe meer voordelen de truffels je zullen geven.

Is microdosing verslavend?

Microdosing met truffels is niet verslavend voor een gezond, bewust en weldenkend mens. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs bestaat dat microdosing psychische verslaving kan veroorzaken, is het essentieel om goed op je persoonlijke relatie met psilocybine en andere natuurlijke producten te letten; denk hierbij ook aan koffie bijvoorbeeld. De positieve effecten van microdosering zoals de boost in zelfvertrouwen en flow kan behoorlijk aantrekkelijk zijn! Dus je zou kunnen stellen: of microdosing verslavend is, hangt volledig af van de intentie waarmee je psilocybine truffels gebruikt en je eigen mentale gezondheid.

Is microdosing met truffels gevaarlijk?

Hoewel microdosing als katalysator kan werken om meer zelfbewust, creatiever en productiever te worden, kent het gebruik ervan ook zijn grenzen. Zoals met elk geestverruimend molecuul dient het bewust en verantwoord gebruikt te worden.Hoewel microdosing als katalysator kan werken om meer zelfbewust, creatiever en productiever te worden, kent het gebruik ervan ook zijn grenzen. Zoals met elk geestverruimend molecuul dient het bewust en verantwoord gebruikt te worden. Daarom is het belangrijk je aan een van de protocollen te houden, zodat microdosing een gebalanceerde veilige toevoeging aan je dagelijkse leven is. De protocollen schrijven voor dat een microdose periode maximaal 10 weken duurt, waarna altijd een pauze van 2 tot 4 weken wordt ingelast om je systeem te laten rusten.

Gebruik dit product of andere geestverruimende middelen in de volgende gevallen niet:

 • Als je zwanger bent;
 • Als je last hebt van of aanleg hebt voor psychose of andere geestelijke stoornissen;
 • Als je depressief bent;
 • Als je drugs, medicijnen of alcohol hebt gebruikt;
 • Als je jonger bent dan 18 jaar (truffels zijn alleen bedoeld voor personen van 18 jaar en ouder).

Microdosing in Nederland: is microdosing met truffels legaal?

Truffels zijn 100% legaal in Nederland. Magic Truffels (Psilocybe Mexicana) groeien onder de grond. Daardoor behoort de truffel, de stevige en droge psychedelische schimmel, niet tot de categorie paddenstoelen, en valt daarmee dus ook niet onder de paddo-wet. In tegenstelling tot een paddestoel is een echte truffel ook bijna onmogelijk om zelf thuis te kweken, wat het ook makkelijker maakt om te controleren. Vanwege hun legaliteit kunnen ze daarom naar de meeste EU-landen worden verzonden volgens het beginsel van wederzijdse erkenning van goederen van de Europese Commissie. Vanwege ons hoge percentage succesvolle leveringen (> 98%) hebben wij momenteel een leveringsgarantie voor de meeste bestellingen binnen de EU.

Kan ik microdosen als ik ADHD heb?

Hoewel de medicinale werking van psychedelica niet klinisch is onderzocht, kunnen psychedelica ook een positief effect teweeg brengen bij mensen met ADHD of ADD. Attention Deficit/Hyperactivity Disorder (ADHD) is geen aandoening, maar een verschil in je cognitie. Het microdoseren van psilocybine truffels heeft invloed op je focus, creativiteit en gemoedstoestand. Zet dit af tegen concentratieproblemen en uitstelgedrag als gevolg van ADHD/ADD, en tel uit je winst. Om deze reden zijn er zelfs voorbeelden te noemen waarbij deze psychedelica een geschikte vervanging vormt voor ADHD-medicatie en andere farmaceutische cognitieve versterkers zoals ritalin, adderall en methylfenidaat.

Daarbij hebben reguliere medicijnen ook niet altijd het gewenste effect. Het aantal medici dat zweert bij het microdoseren van psychedelica neemt bovendien toe. Desalniettemin kunnen wij door het gebrek aan gedegen onderzoek geen medisch advies geven op basis van klinisch bewijs. Zo dien jij ten allen tijden zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het gebruik van je microdosing. Zij het door zelf afwegingen te maken op basis van een consult met je huisarts, of eigen onderzoek.’

Microdosing truffels kopen van Fungki

De Holistik-redactie zweert bij de microdosing truffels van Funkgi (14,95 voor 6 x 1 gram). Wil jij het ook proberen? Via deze link haal je meer focus, creativiteit en productiviteit in huis

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.