Havermout uit de oven: een knus winterrecept met wortel en rood fruit

Recipes
havermout uit de oven
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
19.12.2022

Met havermout als ontbijt zit je altijd goed, vooral in de winter. Nog lekkerder wordt het als je je havermout in de oven bereidt. Extra fijn: als je dit recept de avond van tevoren al klaar hebt, hoef je ’t ’s ochtends alleen nog maar even in de oven te zetten. Dan kun jij wat langer onder de wol blijven liggen. 

Knus winterrecept: havermout uit de oven met wortel en rood fruit

Wist je dat je lijf je ontzettend dankbaar is als je elke dag havermout eet? En dan het liefst 70 gram: uit onderzoek is gebleken dat dit het magische getal is. Eet je dagelijks zo’n portie, dan heb je 20% minder kans op het krijgen van kanker en 23% minder kans op het hart- en vaatziekten. Dat bleek uit een grote meta-analyse van de universiteit van Harvard. Havermout kan je bloedsuikerspiegel reguleren, je cholesterol verlagen, en zit vol waardevolle voedingsstoffen zoals antioxidanten, foliumzuur, magnesium en zink. Echt een superfood dus!

Veganbijbel

Het recept voor havermout uit de oven komt uit Veganbijbel van Tessa Moorman van The Green Happiness. Met meer dan 150 gerechten laat Tessa in dit kookboek de oneindige mogelijkheden van de plantaardig eten zien. Van bietenburgers tot chocolademousse en van pompoenlasagne tot kaneelbroodjes. Veganbijbel is voor zowel de beginnende als de gevorderde kok een verrassende en leerzame guide.

Havermout uit de oven

Ingrediënten voor 2 personen

50g havermout
40g havermeel
1 wortel, geraspt
20g kokosrasp
200ml ongezoete amandelmelk
2tl kaneelpoeder
1tl vanille-extract
snufje gemberpoeder naar smaak
snufje zeezout
1 banaan
250g gemengd rood fruit

Zo maak je havermout uit de oven

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Meng in de kom de havermout met het havermeel, de geraspte wortel, kokosrasp, amandelmelk, het kaneelpoeder, de vanille het gemberpoeder en het zeezout.
3. Snijd de banaan in plakjes en roer deze samen met het rode fruit voorzichtig door het mengsel.
4. Verdeel over 2 ovenbestendige kommetjes en zet deze 15 minuten in de oven tot er een knapperig goudbruin korstje op verschijnt.
5. Laat even afkoelen en serveer.

Meer recepten? Veganbijbel is verkrijgbaar via o.a. Bol.com, €27,50.

0/5 (0 Reviews)
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.