videocam Heb jij de Healthy Spring Box 2024 al bemachtigd?

Pure huidverbetering met krachtige elixers uit de natuur

Body
gezichtsverzorging

Holistik
28.03.2024

We weten steeds meer over de schadelijke invloed van veel chemische stoffen die in verzorgingsproducten verwerkt zitten. Meer en meer mensen kiezen daarom voor natuurlijke en biologische huidverzorging. Je bent helemaal goed bezig als je gaat voor slow skincare waarbij je huid én ingrediënten de tijd krijgen om het beste uit elkaar te halen. Pionier op dit gebied is Abloom Skincare. Bij dit Nederlandse label bepaalt moeder natuur niet alleen welke ingrediënten er in jouw potje crème zitten, maar ook hoe lang ze hebben moeten rijpen. Founder Josephine Alofs legt het uit.

Gezichtsverzorging: natuurlijke & biologische gezichtsverzorging

In onze drukke en gehaaste wereld is het niet verrassend dat we vaak op zoek zijn naar snelle oplossingen en shortcuts, zelfs als het gaat om onze huidverzorgingsroutine. Maar wist je dat er ook een benadering in opkomst is die haaks staat op die haast? In slow skincare worden de natuurlijke, biologische ingrediënten een stuk trager verwerkt. En het idee is dat jij als consument ook rustig de tijd neemt om je huid te leren kennen en te verzorgen, en je je routine aanpast op de seizoenen en je levensfasen. Zodat je huid áltijd de aandacht krijgt die ze verdient. 

Natuurlijke gezichtsverzorging van Abloom

Ons favoriete slow skincare merk is Abloom. De vegan producten zijn gemaakt van 100% natuurlijke botanische ingrediënten. De in het wild geplukte bloemen, kruiden, planten, harsen, zeewieren en algen (Abloom gebruikt wel 130 verschillende ingrediënten in totaal!) extraheren 90 dagen lang in grote vaten zonder verhit te worden. Josephine Alofs, eigenaar van Abloom: ‘Tijd is echt ons magische ingrediënt. Zo komen de krachtige elixers die in onze producten zijn verwerkt tot volle bloei. Elk product bevat 22 tot 35 natuurlijke ingrediënten, die zo bij elkaar zijn gezocht dat ze de huid de meest complete voeding bieden. Zo is een olie, lotion of crème van Abloom niet zomaar een gerecht in een pompflesje, maar een compleet buffet.’

Aloë vera in plaats van water

‘Als basis voor de producten gebruiken we Aloë Vera in plaats van water. Zo worden de actieve ingrediënten niet verdund, maar juist aangevuld met nóg meer plant power. We produceren alles in kleine batches, zodat er altijd verse producten op de plank staan. Laatst ging ik zelf onze cleanser produceren: eerst verzepen we de kokosolie en olijfolie en daarna voegen we een prachtig extract van wel 18 natuurlijk ingrediënten toe. Dan ben ik echt wel een beetje trots. En niks wat je van onze producten door het putje spoelt is schadelijk voor jou of de natuur.’

Gezichtsverzorging voor vrouwen

Je bent inmiddels vast benieuwd welke producten het beste passen bij jouw huid op dit moment. Daarover zometeen meer. Eerst heeft Josephine alvast een algemene holistische tip: ‘Zorg dat je écht elke dag een UV-bescherming met een SPF aanbrengt, en smeer alleen puur natuur om je gezondheid te beschermen. Ingrediënten worden pas van de markt gehaald als bewezen wordt dat ze slecht zijn. Dat is toch de omgekeerde wereld? Nog een tip: hoe moe je ’s avonds ook bent, verwijder je make-up, reinig en hydrateer. Het scheelt jaren in huidveroudering als je dat consistent blijft doen.’

Gezonde leeftstijl als basis

Onthoud ook dat je gezichtsverzorging altijd onderdeel mag zijn van een bredere gezonde leefstijl. Josephine: ‘Ik eet wekelijks haring, makreel, noten, eieren en groenten in alle kleuren. Ook maak ik smoothies met verse Aloë Vera, bevroren fruit en spinazie. Ontdek wat gezond eten voor jouw lijf betekent. We willen het liefst 1 wonder-ingrediënt, maar het gaat om het geheel en de variatie. Eet en leef gezond, en geniet! En misschien wel het allerbelangrijkste: verminder stress, dat is echt killing. Niet alleen voor lichaam en geest maar ook voor je huid. Stress tekent zich.’

Huidverzorging per huidtype

Abloom producten zijn geschikt voor het onderhouden, voeden, corrigeren en verfraaien van elk huidtype. Hieronder kun je zien welke producten het beste passen bij de unieke behoeften van jouw huid op dit moment.

Normale huid

Een normale huid herken je aan een evenwichtige talgproductie en een goede doorbloeding. De huid is niet te droog en niet te vet; ze heeft nauwelijks zichtbare poriën en een stralende teint. Maar zelfs een normale huid heeft een goed natuurlijk regime nodig om haar frisse uitstraling te behouden. Highlights uit de Abloom shop om te proberen: de Organic Purifying CleanserOrganic Day Cream of de Abloom Starter Kit.

abloom

Gevoelige huid

Als je een onaangenaam gevoel (trekkerig, prikkelend, branderig of prikkend) ervaart als reactie op temperatuurveranderingen, wind, UV, hard water of agressieve (chemische) producten, dan heb je waarschijnlijk een gevoelige huid. Als je soms last hebt van plotselinge uitslag of roodheid, is er waarschijnlijk sprake van een reactieve of allergische huid. Een gevoelige huid kan ook een onevenwichtig ‘microbioom’ of natuurlijke huidbarrière hebben: de ‘goede’ en ‘slechte’ bacteriën zijn niet in balans. Met als gevolg rode bultjes, puistjes en acne. Raadpleeg een dermatoloog om erachter te komen of allergieën de oorzaak zijn van de gevoeligheid. Producten van Abloom om te proberen: Organic [Eye] Makeup Remover & Organic Soothing Lotion of de Sensitive Skin Regimen Box.

Vette huid

Talg is de olieachtige substantie die de huid beschermt en hydrateert. Te veel talg kan leiden tot een vette huid, verstopte poriën en acne. Een overmatige talgproductie kan veroorzaakt worden door te agressieve huidverzorgingsproducten of een overconsumptie van zuivelproducten (vooral tijdens de puberteit). Erfelijkheid, hormonen en stress kunnen ook de oorzaak zijn. De vette huid vraagt om een verzorgingsroutine die de poriën niet verstopt en helpt om een gezonde huidbarrière en talgproductie te behouden. De beste keuzes van Abloom: Organic Hydrating Toner & Organic Miracle Oil, of de Oily Skin Regimen Box.

Acne huid

Tijdens de puberteit wordt acne meestal vooral veroorzaakt door een toename in de testosteronproductie. Als je in je volwassen leven nog steeds een acnegevoelige huid hebt, kunnen er andere factoren spelen. Raadpleeg een dermatoloog om de oorzaak te achterhalen. Een omega 3 supplement kan verlichting bieden, net als deze producten van Abloom: Organic Enzyme Peeling, Organic Miracle Oil & de volledige Acne Routine Box.

Rosacea

Rosacea wordt meestal veroorzaakt door een disbalans tussen omega 3 en omega 6. Dit veroorzaakt een laaggradige ontsteking op celniveau, wat je hele gezondheid negatief beïnvloedt. In de huid uit de ontsteking zich in verwijde haarvaatjes op de wangen, roodheid, irritatie en soms ook puistjes. Het advies van Abloom’s huidtherapeut is om een Omega 3 supplement te gaan slikken en deze verzachtende producten te proberen: Organic Soothing Lotion & Collagen Boost Mask. Ook is er een Rosacea Regimen Box beschikbaar.

Rijpe huid

Naarmate je ouder wordt kan je huid droger, minder stevig en fijner worden, en kun je fijne lijntjes en rimpels gaan zien. Het verouderingsproces kun je onder andere tegengaan door je huid goed te beschermen tegen de zon, je stresslevels binnen de perken te houden en je huid goed te verzorgen met passende natuurlijke producten, zoals Abloom’s Luminous SPF 30+ Cream & Organic Hydrating Toner. Ook een aanrader: de Pro Age Regimen Box.

Zwanger

Tijdens de zwangerschap produceert je lichaam een aanzienlijk hoger niveau oestrogeen. Dit hormoon zorgt voor een toename van de melanineproductie, waardoor je huid meer vatbaar is voor hyperpigmentatie in het gezicht, ook wel een zwangerschapsmasker genoemd. De Luminous SPF 30+ Cream beschermt je in deze periode. Voor de huid van je buik doet de Miracle Oil wonderen.

Gezichtsverzorging routine

Om af te sluiten nog een kijkje in Josephine’s healthy routine voor haar stralende huid: ‘Het liefst begin ik de dag in de sportschool of de 5 Tibetanen. Ik gebruik de Purifying Cleanser, dan de Hydrating Toner en/of Soothing Lotion, Day Cream, Miracle Oil en de SPF Sunkissed (in de winter kies ik de tint ‘nude’). Dit is meteen mijn make-up. Ik kom nog uit de generatie dat we vroeger tijdens de vakantie geen zonnestraaltje wilde missen. Het liefst met olie, zonder bescherming de zon in en de hele dag bakken. Dat zie je nu toch. Dus ik ga nu geen dag meer zonder UV bescherming, ook in de winter niet. Na dit ochtendritueel maak ik mijn smoothie of een bleekselderij sap. En dan een koffietje (met gewone melk) voor in de auto. Dan ben ik helemaal klaar om weer aan de slag te gaan.’

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.