videocam Heb jij de Healthy Spring Box 2024 al bemachtigd?

Coherent water: wat is het en wat doet het voor je gezondheid?

Body
coherent water

Holistik
21.03.2024

Moleculair gezien bestaan we voor 99% uit water. Als ons lichaam voor zo’n groot deel uit water bestaat, lijkt het niet gek dat water een essentiële rol speelt in nagenoeg alle biologische en fysiologische processen die plaatsvinden in ons lichaam. Echter, er wordt in de reguliere gezondheidszorg nog maar weinig gesproken over de rol van water in het ontstaan van ziektes of omgekeerd, op gezondheid. Holistisch arts en seksuologe Renee Steinmann vertelt je hieronder alles over de invloed van water – en specifiek een bijzondere vorm ervan: coherent water – op je gezondheid.

Renee: ‘De meesten van ons kennen water als de doorzichtige dorstlessende vloeistof die uit de kraan komt, een vloeibaar geheel van H20 moleculen waar we extra dankbaar voor zijn op een warme zomerdag. Naast de hydraterende eigenschap, heeft water nog een andere belangrijke functie: water absorbeert elektromagnetische frequenties (EMF). Een voorbeeld hiervan is de dampkring: doordat waterdamp elektromagnetische straling uit de kosmos absorbeert, is leven op aarde mogelijk. En omdat water het ‘zichtbare’ licht en UV-licht meer doorlaat, kunnen wij op aarde zíen. Anders zou het helemaal donker zijn.

Coherent water

Goed, wat is dan de rol van water ín het menselijk lichaam? In de kwantumfysica en kwantumbiologie doen o.a. E. Del Giudice, G. Pollack en anderen al jaren intensief onderzoek naar water. Hier komt als eerste de term coherent water om de hoek kijken. Coherent water betekent dat de water moleculen samenwerken en eenzelfde soort beweging maken ten opzichte van elkaar. Als tweede is het belangrijk om te weten dat dit coherente water ín ons lichaam in een andere structuur aanwezig is, namelijk niet als H2O maar als H302, een meer ‘gel’ achtige structuur: gestructureerd water**. Dit fenomeen is ontdekt door G. Pollack en zijn team aan de Universiteit van Washington.

Kleine batterijtjes

Dit coherente gestructureerde water zit van nature in ons lichaam o.a. ín de cellen, rondom de bloedvaten en het DNA. Het wordt gevormd door fotonen (uit zonlicht) en infrarood licht (EMF). Deze twee elementen zorgen ook voor een reactie in het watermolecuul waarbij er protonen naar de buitenzijde geduwd worden en er een negatieve en een positieve lading ontstaat. Kort gezegd: er ontstaan kleine batterijtjes die energie leveren ten behoeve van allerlei processen in het lichaam. Zoals de doorstroming van het bloed in de bloedvaten, de productie van ATP – de brandstof voor je lichaam – door de mitochondriën en ook de beweging van de trilhaartjes in de luchtwegen die je luchtwegen schoon houden. Het lichaam heeft coherent gestructureerd water nodig voor energie en onderhoud.

Bio kwantum computer

Water speelt ook een belangrijke rol in de communicatie in het lichaam. Het gestructureerde water in ons lichaam is kristallijn. Het heeft de speciale eigenschap dat het informatie (in de vorm van elektromagnetische frequenties en geluidstrillingen) kan ontvangen en geleiden. Vergelijk het met een kristalontvanger in oude radio’s waarbij een kristal gebruikt werd om het signaal op te vangen. Water zou je dus ook kunnen zien als een ‘bio kwantum computer’, de breedband ontvanger van alle elektromagnetische informatie en andere kwantuminformatiebronnen.

Giftige stoffen

Giftige stoffen als glyfosaat, pesticiden en giftige stoffen uit de industrie hebben een negatieve impact op de aanwezigheid van het gestructureerde water in ons lichaam. Helaas zijn deze stoffen in toenemende mate aanwezig in de omgeving waarin wij leven. Ook het water dat uit de kraan komt is door vervuiling niet coherent en het drinken ervan draagt daardoor in mindere mate bij aan de vorming van gestructureerd water. Afhankelijk van je omgeving en van welke informatie (gezondheid bevorderend of ziekmakend) je lichaam ontvangt, zal het water in je lichaam dus in meerdere of mindere mate gestructureerd blijven. Minder gestructureerd = minder communicatie = grotere kans op verstoringen en het ontstaan van ziekte. Uit onderzoek blijkt dat te weinig water ín je lichaam hebben, onvoldoende gehydrateerd zijn, geassocieerd is met hart- en vaatziekten, leeftijdsgebonden aandoeningen, suikerziekte en luchtweg problemen als astma*.

Wat kun je zelf doen?

Wat je zelf kan doen voor een toename van gestructureerd water ín je lichaam is:

1. Bewegen: zoals wandelen en een milde vorm van stretchen. Dit drijft hyaluronzuur én gestructureerd water het bindweefsel in. Onderzoek toont aan dat dit ook bijdraagt aan een afname van ontsteking in het bindweefsel

2. De zon in (ochtend/namiddag). De zon (en infrarood licht) zijn nodig voor het vormen van gestructureerd water ín het lichaam. Met name in de ochtend bevat het zonlicht meer rood licht, wat dit proces ondersteunt. Het gaat natuurlijk wel om ‘veilige’ zon exposure waarbij het belangrijk is dat de huid niet verbrandt.

3. Naar de sauna en dan specifiek de infrarood sauna vanwege het infrarood licht én de koude exposure wat de mitochondriale activiteit stimuleert en daarmee ook de vorming van gestructureerd water.

4. Op blote voeten lopen. ‘Aarden’ stelt het lichaam namelijk in staat om vrije elektronen op te nemen en ze te verdelen daar waar ze nodig zijn, onder andere voor het vormen van gestructureerd water.

5. Het specifiek drinken van gefilterd, mineraalrijk coherent water draagt ook bij aan je gezondheid. Water & Light heeft Analemma water ontwikkeld, een tool waarmee je heel gemakkelijk thuis water uit de kraan coherent kan maken. Uit dubbelblind, placebo-gecontroleerd onderzoek blijkt dat het drinken van dit water een positieve impact heeft op de ATP productie, het microbioom, verouderingsprocessen in het lichaam.

6. Wat je verder nog kan doen is de toxische belasting in je omgeving zo veel mogelijk minimaliseren. Denk hierbij aan de mate waarin je blootgesteld wordt aan pesticiden en belastende stoffen in bijvoorbeeld verzorgingsproducten en make-up. Biologisch of biodynamische groente en fruit kopen en/of overstappen op verzorgingsproducten zonder belastende stoffen zijn waardevolle investeringen in je gezondheid.

Meer weten?

Wil je meer weten over (de rol van) coherent water (in het lichaam)? Luister dan eens deze podcast aflevering van De Nieuwe Wereld over water. Twee waardevolle Instagram accounts zijn die van dr. Catherine Clinton & Veda Austin.’

Over Renee 

Renee werkt als holistisch arts en seksuoloog NVVS in haar eigen praktijk ‘Haseya’ in Nijmegen en bij holistische praktijk Den Hoek in de Bilt. In haar werk staan drie pijlers centraal: het fysieke lichaam (aanwezig én veilig leren zijn ín je lichaam en met je gevoel, embodied consent, de ademhaling en het microbioom), seksualiteit en kwantumbiologie (helen met water, licht en geluid). Ze is gespecialiseerd in dyspareunie (pijn bij het vrijen), vulvaire (pijn) en bekkenklachten. Ze biedt ook begeleiding bij verminderd seksueel verlangen in relaties, een onveilig gevoel na een vervelende (seksuele) ervaring en angst voor lichamelijke onderzoeken door een arts. Halverwege 2024 rondt ze haar opleiding Integral Pelvic Therapy Practitioner af. Bij Den Hoek behandelt ze mensen met chronische lichamelijke en mentale klachten zoals o.a. vermoeidheid, somberheid, hormonale disbalans, darmklachten, concentratiestoornissen, gewrichtsklachten en/of slaapproblemen.

*Bronnen: [1], [2], [3].

** *In wetenschappelijke studies worden verschillende termen gebruik voor o.a. coherent en gestructureerd water. Realiseer je dat het termen zijn om een theoretisch model zo goed mogelijk te beschrijven.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.