PRE-ORDER NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Boviswaarde: de levenskracht in voeding. Hoeveel zou dit appeltje nog hebben?

Food
Boviswaarde Bovisschaal waarde Bovis
karlijn visser

Karlijn Visser
18.10.2016

Zodra je je meer in de alternatieve zienswijzen van voeding gaat verdiepen, stuit je ongetwijfeld een keer op de Boviswaarde. Elk product en alles wat leeft heeft een trillingsgetal dat uitgedrukt kan worden in aantal Bovis. Hoe hoger de trilling, hoe gezonder het voor je is. Een aanknopingspunt dus voor je gezondheid en vitaliteit. 

Boviswaarde: de levenskracht in voeding. Hoeveel zou dit appeltje nog hebben?

De boviswaarde meet hoeveel levenskracht er in voedingsmiddelen te vinden is: geeft het je energie of neemt het energie is telkens de simpele vraag. Neem een appel. Net geplukt heeft het stuk fruit een andere levenskracht dan wanneer deze al vier weken op de fruitschaal ligt of inmiddels tot appelmoes is gekookt. Naarmate de tijd verstrijkt gaat de vitaliteit van de appel achteruit. Na 30 dagen is een appel echt minder voedzaam dan vers van de pluk. Klinkt logisch maar hoe valt dit te meten?

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter

Pendelen

Fransman André Bovis en zijn leerling Simonéton hebben de boviswaarde in het leven geroepen. De onderzoeker heeft een frequentieschaal ontwikkeld die de vitaliteit der dingen aangeeft. Met behulp van een pendel (nee, niet alleen kruidenvrouwtjes gebruiken pendels) of Biotensor wordt de Boviswaarde gemeten. Deze instrumenten meten trillingen die de Boviseenheden (BE) bepalen. Hoe lager het getal uitvalt, hoe minder levenskrachtig datgene is. Deze meting is correct wanneer verschillende tests telkens dezelfde resultaten opleveren (hetzelfde product, hetzelfde moment). Met de boviswaarde in het achterhoofd kijk je op een andere manier naar voedingsmiddelen en naar wat wel en niet gezond is voor je. Dit is een handig lijstje om in je achterhoofd te houden:
0 – 3.000 Bovis: ziekmakend
3.000 – 6.500 Bovis:vitaliteitsrovend
6.500 – 9.000 Bovis:vitaliserend
9.000 – 18.000 Bovis:therapeutisch en vitaliserend

No-go: gekookte voeding

For your information: gekookt voedsel heeft een Boviswaarde van 200. Verse groenten en fruit hebben een waarde van 8000 BE of meer. Biologische groenten hebben ook weer een hogere BE dan niet biologische groenten, die met chemicaliën zijn vervuild. De Boviswaarde van fruit en groenten lopen hard terug bij het verwerken, conserveren, verhitten of invriezen. Verse, en het liefst rauwe groenten en fruit, boosten het lichaam juist enorm. Weet dat ook plekken over een trillingsfrequentie beschikken en dus in boviswaarde uit te drukken zijn. Zo krijg je van een vruchtbaar bos energie en kan een dor bos je verzwakken en je stemming negatief beïnvloeden.

Boviswaarde en de mens

Boviswaarde Bovisschaal waarde BovisOok mensen hebben een boviswaarde en staat in verband met onze gezondheid. Een gezond persoon heeft een waarde van 6.500 – 8.000. Heb je een lagere uitslag? Dan ben je wellicht meer vatbaar voor ziektes of een verkoudheid. Volgens orthomoleculair arts Robert H. Steeloper kosten voedingsmiddelen met een boviswaarde lager dan 7.000 je lichaam energie. Etenswaren met een hogere uitslag – boven 7.500 – geven juist kracht. En wow, vanaf boviswaarde 9.000 hebben de betreffende producten zelfs een reinigende en therapeutische werking. Echter, de uitkomsten zijn niet direct vanaf instrumenten waarneembaar en dus subjectief. Kun je dus lekker zelf bepalen waarop jij het label ‘boviswaarde 9.000’ wil plakken ;-). Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Kies dan voor producten van Amanprana. Zij vermelden namelijk op al hun producten wat de boviswaarde, ofwel wat de levenskracht er van is. Denk bijvoorbeeld aan deze lekkere gloed nieuwe kruidenmixen, allen voorzien van een flinke Boviswaarde rond de 14.000.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter

 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.