Recept uit Pauline’s keuken: Springrolls Gado Gado style

Food
Pauline Weuring, Uit Pauline’s Keuken, feel good food, kookboek
karlijn visser

Karlijn Visser
06.10.2016

We kennen Pauline Weuring van haar bestseller Het Voedselzandloperkookboek en haar foodblog Uit Pauline’s Keuken, waarop ze lekkere en eenvoudige recepten deelt. Dat leidde tot haar nieuwste kookboek dat deze week uit kwam, Feel Good Food. Wij mogen het recept van deze spicy springrolls met je delen. Healthy detail; de recepten zijn voedselzandloper-proof! 

Recept uit Pauline’s keuken: Springrolls Gado Gado style

Springrolls zijn verse loempia’s. Ze zijn razend populair. Ze worden niet gefrituurd of gebakken. Je eet ze als het ware rauw. Ik vind ze zelf erg lekker. En ze zijn lekker licht. Je kunt er alles indoen wat je zelf lekker vindt (de ideale manier om restjes groente te verwerken). Ik heb ze nu Gado Gado stijl gemaakt. Met kort geblancheerde groente en een lekkere pindadip. Yum.

Bereidingstijd: 15 minuten
Hoofdgerecht: vega

Ingrediënten voor 8 st. Recept uit Pauline's keuken: Springrolls Gado Gado style
8 rijstvellen
1 kleine paksoi
50 gr taugé
100 gr sperziebonen
1 grote wortel
10 cm komkommer
2 lente uitjes
Handje koriander
Handje cashewnoten
Peper en zout

Pindasaus
2 el pindakaas
1 teentje knoflook geraspt
1 tl sambal
Scheutje ketjap
120 ml amandelmelk (of water)
Sap van een halve limoen
Zeezout

Zo maak je het
Begin met het blancheren van de groentes. Snijd de paksoi in stukken. Punt de sperziebonen en snijd de wortel in reepjes. Blancheer de groentes omstebeurt in ruim water met zout. De wortel en de boontjes hebben ongeveer 3 tot 5 minuten nodig. De paksoi en de taugé zijn na 1 minuut wel klaar. Laat de groente uitlekken op een keukenpapiertje. Breng ze op smaak met iets peper en zout. Snijd de komkommer in reepjes en de lente ui in ringetjes. Hak de koriander grof. Zet een diep bord klaar met warm water. Week het rijstvel ongeveer 30 – 45 seconden in het water. Hij moet zacht en vormbaar worden, maar ook weer niet te slap. Leg het rijstvel op een snijplank. Verdeel de groentes over het midden van het vel. Garneer de groente met de lente ui en wat gehakte koriander en cashewnoten. Vouw de spingrolls net zoals een loempia. Vouw eerst de buitenzijdes naar binnen. Rol hem dan voorzichtig op. Maak een koude pindasaus door alle ingrediënten met een garde te mengen. Breng de saus op smaak met peper en zout. Serveer de springrolls met de pindasaus.

 Tip: Springrolls zijn ook erg lekker met kip en mango of met garnalen en avocado. Varieer er lekker mee.

Feel Good Food, Pauline Weuring, €19,95 uitgeverij Prometheus. Verkrijgbaar via Bol.com

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Dr. Hauschka Winactie
Laat hieronder je gegevens achter om kans te maken op één van de 350 producten!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link