Ik weet niet waarom, maar op een of andere manier word ik altijd blij van het woord ‘fluffy’. En als er dan ook nog zo’n foto bij staat, dan wil ik er helemaal het fijne van weten. En dus mailde ik Monique aka queen of fluffs. En guess what? Ze is zo lief om het recept van deze choco-mango protein fluff met ons te delen.
Deze protein fluff bevat amper calorieën en krijg je nooit in 1 x op…
Tot vorige week had ik nog nooit van protein fluffs gehoord, maar toen ik ze spotte op Instagram was er geen weg meer terug. Ze zien er verrukkelijk uit, zijn niet ongezond én er zitten weinig calorieën in (224 om precies te zijn). Niet dat ik geobsedeerd ben door calorieën (verre van zelfs) maar toch… Best fijn als iets lekker is én licht. De queen of fluffs is Monique van Freud and Fries. Op deze site vind je fluffs in allerlei soorten en maten. Zelf viel ik als een blok voor de choco-mango fluff. En dit is hoe je ‘m maakt:
Dit heb je nodig voor een choco-mango protein fluff:
* 2 bakjes ijsklontjes (400 gram ongeveer)
* 100 gram diepvries mango (ongeveer half pakje van de Albert Heijn)
* 25 gram Hazelnoot Nutella Micellar Casein (eiwitpoeder)
* 10 gram cacaopoeder
* 80 ml karnemelk (of melk, plantaardige melk kan ook)
* 110 ml water (of nog meer melk)
* Een goede blender of keukenmachine
* Een klopper
Ter decoratie:
35 gram diepvries mango
4 gram kokossnippers
En zo maak je ‘m in 5 simpele stappen:
Stap 1
Elke protein fluff begint met 4 basis ingrediënten: bevroren fruit, ijsblokjes, een vloeistof (bijvoorbeeld melk of water) en eiwitpoeder. Monique gebruikt meestal Micellar Casein poeder van Body & Fit.
Stap 2
De bevroren mango stukjes en de ijsblokjes moeten gecrushed worden. Het is belangrijk dat je een goede blender of keukenmachine hebt. Het apparaat moet in staat is om ijs en grote stukken bevroren fruit te crushen. Bij alleen ijsblokjes zijn sterke messen iets minder belangrijk dan bij flinke knotsen van aardbeien. LET OP: het fruit moet bevroren zijn, niet ontdooid!
Stap 3
Voeg na het crushen van de ijsblokjes en het bevroren fruit het eiwitpoeder en het cacaopoeder toe. Maal het poeder vervolgens heel kort door het ijsmengsel. Voeg daarna de (karne)melk toe. Doe dit in stappen. Geen fan van ‘gewone’ melk? Je kunt ook amandelmelk, kokosmelk, magere melk of water gebruiken.
Stap 4
Wanneer heb je genoeg vloeistof toegevoegd? Zodra het mengsel in het midden van je blender (rond de messen) romig wordt. Op dat moment stop je met toevoegen van melk (of water, het is maar net welke vloeistof je gebruikt). Heb je toch iets te veel vloeistof toegevoegd? Je kunt dit verhelpen door wat extra eiwitpoeder te gebruiken.
Stap 5
Nu is het moment aangebroken om het mengels fluffy te maken. Gebruik daarvoor een klopper. Je zult zien dat de inhoud van je bak binnen de kortste keren (een minuut of 3, 4) ver(drie)dubbeld is. Toppings er op en klaar ben je!
Nog (veel) meer experimenteren met fluffs? Op Freud and Fries vind je nog veel meer fluffs en staat ook een goede tutorial van Monique.
Meer lezen?
Getest: Beste vegan protein