Overweeg je om (wat vaker) plantaardig te eten? Dan hebben we het perfecte kookboek voor jou: The Green Food Bible. In deze kitchenbible laten health junkies Laura Canjels en orthomoleculair voedingstherapeut Mylena Natanni zien hoe je met een plantbased lifestyle lekker en gezond kunt eten. Kijk maar eens naar deze komkommer gazpacho; een soep die binnen 15 minuten op tafel staat en koud op z’n lekkerst is. Perfect voor een zwoele zomerdag.
Recept uit The Green Food Bible: komkommer gazpacho
Eerlijk is eerlijk, komkommer is niet de meest spannende groente. Maar dat maakt ‘m niet minder bijzonder. Komkommers – die van oorsprong uit India komen – zijn multi inzetbaar en vormen de ideale mix van water en vezels: twee ingrediënten die bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Ze zijn bovendien rijk aan silica, een mineraal dat helpt bij het gezond houden van je bindweefsel. En vergeet ook vooral de grote hoeveelheid magnesium niet. Een prima basis voor een gezonde soep dus!
Ingrediënten voor 2 personen
1 komkommer
1 avocado
1 citroen
Een takje verse munt, basilicum en bieslook
Peper en zout
Radijsjes
prei-of radijsscheuten
Optioneel: violetjes of andere eetbare bloempjes
Zo maak je deze gazpacho
Doe 2/3 van de komkommer, de avocado, het sap van de citroen en alle kruiden in een blender en mix tot een mooi glad geheel. Voeg water toe totdat je de gewenste dikte krijgt (wat ons betreft: hoe dikker hoe beter). Schenk uit in een mooi kommetje en dresseer met plakjes komkommer, schijfjes radijs, eetbare bloempjes en prei- of radijsscheutjes. Werk af met een draai van de pepermolen en wat grof zout.
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!